A VELUX ACTIVE ÉS A NETATMO két kategóriában is diadalmaskodott a CES-en

A VELUX ÉS A NETATMO összefogásából született intelligens otthon-vezérlő segítségével egészséges beltéri klíma teremthető

A VELUX ACTIVE és a Netatmo közös újítása két neves kategóriában - Smart Home és Környezetbarát tervezés és fenntartható technológiák - is díjnyertes lett a Las Vegasban tartott Consumer Electronics Show (CES) elnevezésű szórakoztató elektronikai kiállításon.




Az alapvető nehézséget az jelentette, hogy a tető építésénél cement fedőlapokat használtak, mely az 1970-es évekig népszerű egészségkárosító szálas szerkezetű szilikátot, azaz az azbesztet pótolta. A cement fedőlap ugyan nem volt ártalmas a benne élők egészségére, viszont erős porózussága miatt 2013-ban egész egyszerűen megrepedt. Az idő vasfoga az épület belsején is nyomot hagyott, emellett rendkívül száraz és fülledt volt a levegő. Ezt a homlokzati ablakokon keresztüli szellőztetéssel próbálták orvosolni, de így túl hideg lett bent, ráadásul a természetes fény hiánya állandó gondot okozott. Nehéz volt a számítógépek, táblagépek kijelzőinek olvasása is, ezért a tanárok szokatlan módon egy fekete szemetes-zacskóval oldották meg az árnyékolást. Mindezek után a kérdés tehát nem az volt, hogy lesz-e felújítás, hanem, hogy hogyan oldják meg. A díjak bejelentésével egy időben a VELUX Cégcsoport hivatalosan is bejelentette, hogy partnerségre lép az Smart Home fejlesztések terén forradalmi újításairól híres Netatmo vállalattal. A VELUX Cégcsoport és a Netatmo együttműködésének gyümölcse a VELUX ACTIVE innovatív beltéri klímaszabályozási technológia. A partnerség és a termékkoncepció bejelentésére egyaránt a 2017-es Las Vegas-i CES-t felvezető CES Unveiled eseményen került sor.

Az első VELUX ACTIVE termékek várhatóan 2017 őszétől mutatkoznak be a piacon. A termékcsalád olyan megoldásokat tartalmaz, mint a VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakokhoz és árnyékolókhoz kifejlesztett vezetéknélküli kommunikácós rendszer (wifi gateway) és intelligens vezérlőegység, valamint egy iOS-en és Androidon egyaránt futó applikáció. A felhasználók egy sor paraméter - hőmérséklet, a természetes fény mennyisége, a levegő páratartalma vagy éppen CO2-koncentrációja - alapján automatizálhatják a tetőtéri ablakok és az árnyékolók működését, ezáltal mindig optimális beltéri klímát teremtve otthonaikban.

Az előrejelzések szerint a jövő fogyasztói trendjeit alapvetően az ún. Smart Home, azaz intelligens otthonok és az otthon-automatizálás elterjedése fogja meghatározni. Az otthonainkban található berendezések internetes vezérelhetőségének és hálózatba kapcsolásának elterjedésével az intelligens otthonok által generált bevételek 2020-ig várhatóan megnégyszereződnek, és megközelítik a 65 milliárd dollárt (Statista, 2016).

"Nincs már messze az a nap, amikor otthonaink egészségünkről is gondoskodnak azáltal, hogy pontosan a megfelelő időpontban árasztják el természetes fénnyel és friss levegővel a helyiségeket" - mondja Jørgen Tang-Jensen, a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója. "Mi a VELUX vállalatnál már több mint 75 éve dolgozunk azért, hogy minél kellemesebb lakókörnyezetet biztosítsunk ügyfeleink számára. A Netatmo partnerséggel pedig egy újabb hatalmas lépést tettünk előre afelé, hogy kényelmesebb otthont, jobb közérzetet, illetve jobb energiahatékonyságot és nagyobb biztonságot kínáljunk."

"Örömünkre szolgál, hogy ezt az innovatív technológiát a tetőtéri ablakok piacának éllovasával, a VELUX Cégcsoporttal közösen fejleszthettük ki. E partnerséggel bebizonyítjuk, hogy képesek vagyunk olyan megoldások kifejlesztésére, amelyek jól illeszkednek az otthonok infrastruktúrájába, és közvetlenül a B2B piacot célozzák meg" - nyilatkozta Fred Potter, a Netatmo vállalat alapító elnöke, majd hozzátette: "A Netatmo a mesterséges intelligenciával, a szoftverek és termékek integrációjával, az elektronikával és a felhasználói élmények terén felhalmozott szakértelmével tud hozzájárulni az együttműködés sikeréhez."

Az intelligens otthonokkal és a dolgok internetével (Internet of Things) kapcsolatos stratégiájának részeként a VELUX Cégcsoport 2016 augusztusában egy másik partnerséget is bejelentett: az Apple-lel az amerikai nagyvállalat Apple Home-Kit nevű alkalmazásával kompatibilis termékek kifejlesztésében fog együttműködni.



www.velux.hu


A VELUX Cégcsoportról


A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.hu



2017.01.20.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information