Térnyerő megoldás: VELUX manzárdablak

Belegondolt már, hogy milyen lehetőségek vannak egy tetőtérben? Egy tetőtéri szobában általában egy-két tetőtéri ablakban gondolkozunk, de ezen kívül számos formabontó alternatíva létezik, olyanok, amelyek teljesen megváltoztatják a tetőtér fogalmát. A következő sorokban megismerkedhet a VELUX Cégcsoport térnyerő kategóriájának legújabb tagjával, a manzárdablakkal.




A hamarosan Magyarországon is megjelenő manzárdablak számos lehetőséget nyújt, ugyanis megválaszthatjuk az ablakok számát és sorolását is. Nézzük meg, hogyan lehetséges ez! Egy-három ablak egy sorban lévő beépítésével úgy képezhetünk üvegfelületet a bevilágítás és a kilátás céljára, hogy az ablaksor a tető síkjánál meredekebb szögben helyezkedik el. A magas tetőhajlás és a használati komfort az alsó kilincses felnyíló tetőtéri ablakok alkalmazását indokolja. A másik lehetőség az, ha az ablakokat egymás felett két sorban helyezzük el úgy, hogy a tetősíkból kiemelkedve az egymás feletti ablakok a manzárdtetők vonalvezetését képezik le. A felső ablakok a fejünk felé kerülnek és vertikálisan is tágítják mind a benti teret, mind a környezethez való kapcsolódást. Ezekben az esetekben a felső sorban távvezérlésű tetőtéri ablakok biztosítják az egyszerű és akár programozható napi használatot.
A VELUX manzárdablak megoldás egyedülállósága abban rejlik, hogy az ablak előtt állva szemből és felülről is elénk tárul a külső környezet látképe, sokkal nagyobb térérzetet adva egy hagyományos homlokzati ablaknál. Az ablakok tetősíkból kiemelt beépítéséhez speciális burkolókeretre van szükség, a beépítés időigénye mindössze egy nap. A burkolókeret a már megszokott VELUX minőségben előre felszerelt beépítőtermékekkel kapható, mely a beépítőnek és a vevőnek is kedvező, hiszen egyszerű és gyors beszerelésre kell számítani.



A VELUX manzárdablak átalakítja a szoba perspektíváját, megnyitja a teret és természetes fénnyel árasztja el a helyiséget, mely számos új, izgalmas lehetőséget hoz magával.
Épülettervezésnél, a benapozási tényezőt vizsgálva kiugró érték, hogy a VELUX manzárdablak 2,5-szer több természetes fényt enged be, mint egy ugyanolyan üvegezésű hagyományos tetőtéri ablak.
Felmerül a kérdés, hogy miért is éri meg ilyen speciális térnyerő megoldás használata? Azon kívül, hogy esztétikailag rendkívül impozáns építészeti megoldás, a beépített szellőzőnyílással és a hatalmas bevilágító felülettel a benne élők napi biológiai ritmusát, életvitelét és hosszú távon az egészségét is javítja.
Ezen kívül a lakberendezés kedvelőinek is vonzó megoldás lehet, hiszen számtalan VELUX árnyékoló közül válogathatunk: legyen szó a 24 színben elérhető Oeko-Tex minősített fényzáró rolóról vagy épp a Star Wars & VELUX Galactic Night Collection prominens tagjait bemutató árnyékolókról.
Megéri a befektetetést, banki szakzsargonnal élve: azonnali hozamot hoz. A VELUX térnyerő portfoliójában a manzárdablak mellett hallhattunk a piacon már régóta elérhető VELUX CABRIO® tetőerkélyről is, melyet azzal a törekvéssel vezettek be 26 éve, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljünk a külső környezettel a tetőtérben. Nemrég azonban ezen is újított a dán cégcsoport és a meglévő 94x252 cm-es változat mellett kifejlesztettek egy megnövelt méretű, 114x252 cm-es változatot is, amely jelenleg a legnagyobb a piacon. A manzárdablak vagy épp a tetőerkély használata teljesen új távlatokat nyit az építészek számára, azoknak, akik szeretnek eltérni a hétköznapi megoldásoktól, és keresik az újdonságokat, formabontó lehetőségeket.

Amennyiben több információra lenne szüksége a VELUX térnyerő megoldások áráról, működéséről, kérjük, keresse a VELUX vevőszolgálatot a (+36-1) 436-0601-es telefonszámon!

A tetőtéri ablakok és tetőerkély alkalmazása esetén a benapozási tényező tervezéséhez használja a VELUX Daylight Vizualizert: http://viz.velux.com



www.velux.hu


A VELUX Cégcsoportról


A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.hu



2016.11.17.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information