Sika Hungária Kft.
Sikafloor padlók a gyártásban és feldolgozásban

Az ügyfelek igényeit és elvárásait, a változó követelményeket és a szabályozási környezetet figyelem előtt tartva a Sika nagy hangsúlyt fektet a különböző felhasználási területek padlóbevonatainak fejlesztésére. A Sika padlóbevonati megoldásai megfelelnek az építési és a felújítási munkálatok legújabb tartóssági, terhelhetőségi, fenntarthatósági, károsanyag kibocsátási, esztétikai elvárásainak és szabványainak egyaránt.


Ellenálló, esztétikus és egyszerűen tisztítható bevonatok

A Sikafloor megoldások különböző megjelenésű bevonatokat és burkolatokat kínálnak, melyek különböző rétegvastagságokban és felület textúrákkal kerülhetnek beépítésre. A padlók lehetnek felületileg zártak, pórusmentesek, páraáteresztőek, strukturáltak, csúszásmentesítettek, dilatáltak, de akár dilatációmentesek is, ezek mellett pedig kiváló vegyi ellenálló képességgel is rendelkezhetnek. A feladatnak megfelelő tulajdonságok teszik a padlóbevonatot az adott elvárású környezetben higiénikussá, könnyen tisztíthatóvá, emellett keménnyé és igen tartóssá is.

Gyártó üzemek:

A gyárak, üzemek termelési területein a padlórendszereknek nemcsak a magas


tisztíthatósággal és csúszásgátlással is rendelkezniük kell, hogy megfeleljenek az egészségügyi és biztonsági követelményeknek.



A gyártási területeken alkalmazott Sikafloor rendszerek nagyrészt cement, epoxi- és poliuretán műgyanta technológián alapulnak, melyek fejlesztése mögött a Sika 50 éves tapasztalata áll. Speciális követelmények esetén a különböző kötő és töltőanyag rendszerek egyesítésével érhetőek el az egyedi tulajdonságok, pl. a Sikafloor PurCem rendszernél poliuretán és cement kötőanyag típusok egyesítése a magas hőmérsékleti és vegyi ellenálló képességért nedves környezetben.

Száraz és nedves területek:

A legtöbb gyártási terület "száraz" vagy "nedves" területre osztható.

A "nedves" feldolgozási területek padlórendszerei általában magasabb fokú csúszásgátlást igényelnek, könnyen tisztíthatónak, valamint víz- és vegyszerállónak kell lenniük. Különösen az élelmiszeripar gyártási területein kulcsfontosságú a tiszta padló és a higiénikus munkakörnyezet megteremtése.

A "száraz" feldolgozási területeknél is gyakran szükség van a padló könnyű tisztíthatóságára és csúszásmentességére, hogy a padlószerkezet megfeleljen a hatékonysági, higiéniai, egészségügyi és biztonsági követelményeknek.

Extrém terhelésnek kitett területek:



A Sika a padlóburkolati megoldások széles választékát kínálja ipari létesítményekhez, melyeknek extrém terhelési és alkalmazási körülmények között is tartósnak kell maradniuk. Ez az alkalmazási körülmény az élelmiszeriparban a hőmérsékleti terheléssel együttes vegyi hatás, vagy nagy, pontszerű terhelés és kopás a gépjárműiparban. A Sikafloor PurCem sorozat a legmagasabb igényeket támasztó üzemi környezetben is jól teljesít, megfelel az összes felsorolt és más egyedi terhelési követelménynek.



Járműipari csarnok Kecskemét




Élemiszeripari üzem Makó




Élelmiszeripari üzem Miskolc


Minimális leállási idő a termelési területen:

A gyártás leállásának minden napja vagy akár órája is igen költséges lehet mind az építési, mind a felújítási feladatok esetén. Ezért a padlókészítést mindig a lehető legrövidebb idő alatt be kell fejezni, természetesen az elvárt teljesítmény és tartósság biztosítása mellett.

Példák gyártó és feldogozó területeken alkalmazható rendszerekre

Sikafloor QuartzTop és SynTop kéregerősítők
Sikafloor MultiDur ES-14 bevonat
Sikafloor MultiDur ES-39 vegyszerálló, szigetelő bevonat
Sikafloor MultiDur EB-24 csúszásmentes bevonat
Sikafloor PurCem HS-21 vegyszerálló, kopás, ütés, -és hősokk álló burkolat

Tudjon meg többet a Sikafloor bevonatok és burkolatrendszerek előnyeiről kiadványunk segítségével:



További információk:

www.sika.hu
      telefon: +36 (1) 371 2020
      email: info@hu.sika.com


2019.07.15.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Sika hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information