A 10. Média Építészeti Díja: új helyszínen és újdonságokkal 

Elindult a nevezési időszak az idei Média Építészeti Díjára, amely 2014-ben 10. alkalommal gyűjti össze az elmúlt év legjobb építészeti eredményeit terv és épület kategóriában. A 10. évben újdonság, hogy a nyertesek az elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek, emellett a jubileumi pályázat különlegességéről idén több meglepetés is gondoskodik.
"A Média Építészeti Díja nem minősít, hanem tükröt tart elénk, tervezők elé, amelyben nemcsak egymást látjuk, hanem azt is, hogy a kultúra többnyire nem reflektor fényében élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői mit gondolnak az építészet jelenéről, jövőjéről és az építészek munkáiról!" - mondta el Pásztor Erika Katalina az epiteszforum.hu főszerkesztője és a Média Építészeti Díjának életre hívója, kurátora. Ezen elv mentén kerül immáron 10 éve megrendezésre a Média Építészeti Díja, Magyarország egyedi és rendhagyó kortárs építészeti eseménye. 2014-ben tradícióit folytatva, de az alkalmat különlegessé varázsolva, több újdonsággal nyitja meg nevezési időszakát a Média Építészeti Díja.

A Média Építészeti Díjára a 2013. szeptember 16. - 2014. szeptember 16. között az epiteszforum.hu internetes szakmai napilapban megjelenő építésztervekkel és elkészült épületekkel lehet pályázni. A már megjelent munkákat regisztrálni kell az editors@epiteszforum.hu email címre elküldött regisztrációs kérelemmel, a még nem megjelent munkákat pedig el kell küldeni publikációra.
A publikáció feltételeiről itt olvashat bővebben: epiteszforum.hu/anyagok-bekuldese
Kérünk mindenkit, hogy a munkáját mielőbb küldje be az anyagok torlódásának elkerülése végett.

A lebonyolítás a szokásos: a nemzetközi előzsűri által kiválasztott 10-10 döntős épületnek és tervnek nyilvános zsűrizésen kell bemutatkoznia, majd közöttük a médiazsűri dönt. A közönségdíjasok kiválasztásában 2014-ben is az index.hu az epiteszforum.hu partnere.
Újdonság viszont: idén a nyertesek az elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek és a nyilvános zsűrizés és díjátadó ünnepségnek új helyszín, az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont. A számos meglepetést tartogató zsűrizési és díjátadó ünnepség házigazdái 2014-ben Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője és Rózsa Péter újságíró, szerkesztő.

Az építészek beérkezett pályaműveit nemzetközi szakmai előzsűri, magyar média és szakmai zsűri, illetve a közönség is értékeli.

A médiazsűri tagjai 2014-ben:

Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője Devich Márton, a Magyar Távirati Iroda Kulturális Szerkesztőségének vezetője Földes András, az Index munkatársa, újságíró, riporter Kántor Viola, a Hír Tv munkatársa, szerkesztő-riporter, műsorvezető Keresztury Tibor, a Litera Irodalmi Portál főszerkesztője Mohácsi Szilvia, Magyar Televízió munkatársa, műsorvezető, szerkesztő, riporter Sümegi Noémi, a Heti Válasz munkatársa, a Kultúra rovat vezetője Szalai Anna, a Népszabadság munkatársa, hírszerkesztő, tudósító Török András, a Budapest Folyóirat munkatársa, újságíró Vincze Barbara, az Origo munkatársa, a Kultúra rovat szerkesztője Zubreczki Dávid, az Urbanista blog szerkesztője


Szakmai bírálók 2014-ben:

Martinkó József, az Octogon magazin munkatársa Bardóczi Sándor, tájépítész, címzetes egyetemi docens Wesselényi-Garay Andor, főiskolai docens, Nyugat-magyarországi Egyetem - AMI


A pályázattal kapcsolatos legfontosabb időpontok:

2014. augusztus 31: a publikálni kívánt tervről vagy épületről szóló anyag eljuttatása az epiteszforum.hu szerkesztőségéhez
2014. szeptember 16: a Média Építészet Díjának nevezési határideje
2014. szeptember 29-ig: a nemzetközi szakmai előzsűri döntést hoz
2014. október 13. - november 6.: I. közönségszavazás az epiteszforum.hu weboldalon keresztül a beérkezett pályaművekről
2014. november 6-27: II. közönségszavazás az index.hu és az epiteszforum.hu weboldalon keresztül az első körben kiválasztott 10 legjobb közönség díjas épületre és tervre
2014. november 27: nyilvános zsűrizés és ünnepélyes díjátadás az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében


A Média Építészeti Díjának történetéről, a pályázás feltételeiről és a díjátadó menetéről tovább olvashat a weboldalon.

Hirdetés

Build Communication hírek:


Build Communication - Építőanyag gyermek­intézmény­eknek és műemlékeknek Várépítő pályázat: 16 millió Ft-ért építőanyag és készpénz
Építőanyag gyermek­intézmény­eknek és műemlékeknek Várépítő pályázat: 16 millió Ft-ért építőanyag és készpénz 2017.03.10.
Jövő héttől nyújthatják be igényeiket a Várépítő pályázaton a nettó 16 millió forintnyi építőanyagra és készpénzre azok a gyermekintézmények és műemlékek, akik idén beruházást terveznek. A tetőfelújításhoz, homlokzati hőszigeteléshez és homlokzatképzéshez, gépészeti felújításhoz és beltéri felújításokhoz igényelhető építőanyagokat és szolgáltatást 16 építőanyag gyártó cég adta össze.

Build Communication - Év Háza pályázat 2017
Év Háza pályázat 2017 2017.03.01.
Május 10-ig nyújthatják be munkáikat családi házak és kis társasházak tervezői a 2017-es Év Háza pályázatra, melynek fő támogatója a Baumit, és amely újraindítása óta eltelt közel egy évtized alatt, - szegmensében - a legrangosabb hazai, független, szakmai díjjá nőtte ki magát. Az 500 000 Ft fődíj mellett, idén több különdíj is gazdára vár.

Build Communication - 2 év után ismét készült Építési Piaci Prognózis
2 év után ismét készült Építési Piaci Prognózis 2016.09.09.
Az őszi építési szezon elején került nyilvánosság elé az a hiánypótló tanulmány, amelyet évtizedeken át a DEM Iroda jegyzett, és amit az építőipar szereplői - gyártók, kereskedők, kivitelezők és az építőipar állami szereplői - használtak döntéseik megalapozásához.

Build Communication - Elkészült az Építési Piaci Prognózis 2017.
Elkészült az Építési Piaci Prognózis 2017. 2016.08.30.
Nyilvános bemutató és sajtótájékoztató: 2016. szeptember 8. 10.00
Kortárs Építészeti Központ

Build Communication - Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozat
Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozat 2015.10.27.
Tudomány, technika, jövő
MÉK 2 pont (2015/180)

Elindult a regisztráció az ősz legérdekesebb rendezvénysorozatára. Öthelyszínes, izgalmas témájú konferenciasorozatot szervez idén ősszel az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft.

Build Communication - Év háza 2015: díjátadó az Építészet Világnapján Újabb 27 épület a zsűri előtt
Év háza 2015: díjátadó az Építészet Világnapján Újabb 27 épület a zsűri előtt 2015.09.22.
Az Év háza mozgalom újraindulása óta eltelt 8 évben a pályaművek száma és színvonala is azt bizonyítja, hogy a pályázat ismét elfoglalta az őt megillető helyét az építészeti közéletben. Ebben a folyamatban az értékelésben részt vevő minden évben változó összetételű, neves zsűri és szakmai védnökök is komoly szerepet játszottak.

Build Communication - Várépítő pályázat: Down Egyesület után kiemelt nyertes a Budapesti Korai...
Várépítő pályázat: Down Egyesület után kiemelt nyertes a Budapesti Korai... 2015.06.10.
12 felajánló cég 18 nyertes intézmény, nettó 13 millió forint építőanyag

18 nyertes intézmény képviselői vehették át a felújításaikhoz szükséges építőanyagokra szóló utalványokat a Várépítő pályázat idei díjátadóján, június 9-én, Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében.

Build Communication - Év háza 2015: pénteken beadás!
Év háza 2015: pénteken beadás! 2015.05.11.
Idén május 15-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2015-ös Év háza díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft. A fődíj mellett idén számos különdíj is gazdára talál.

Az Év Háza Bíráló Bizottsága a Fődíj mellett külön elismeréseket adhat, így évek óta gazdára talál a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíja.

Build Communication - Várépítő pályázat: építőanyagok gyermekintézményeknek és műemlékeknek
Várépítő pályázat: építőanyagok gyermekintézményeknek és műemlékeknek 2015.04.21.
12 cég 13 millió Ft+ÁFA értékű építőanyag
Legtöbben idén is tetőfelújításra és kazánra pályázhatnak
Benyújtási határidő: 2015. május 19.

Build Communication - A Baumit bemutatja: Év háza 2015
A Baumit bemutatja: Év háza 2015 2015.03.02.
Május 15-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2015-as Év háza díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft.

A 2015-ban nyolcadik alkalommal meghirdetett, országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek.

Build Communication - Jövő héten Debrecenben és Miskolcon folytatódik a továbbképzés-sorozat a kerámia burkolatokról...
Jövő héten Debrecenben és Miskolcon folytatódik a továbbképzés-sorozat a kerámia burkolatokról... 2015.02.18.
majd további 4 nagyvárosban várja a szakembereket.

MÉK 2 pont 2015/8

Február 25 - Március 12.

Debrecen - Miskolc - Budapest - Szeged - Pécs - Győr

Build Communication - CPR- Tiszta már, hogyan felelhet meg az rendeletnek? Tervezői termékkiírás 2015. - konferenciasorozat
CPR- Tiszta már, hogyan felelhet meg az rendeletnek? Tervezői termékkiírás 2015. - konferenciasorozat 2015.01.20.
MÉK 2 pont 2014/164

Minek kell a terveken szerepelnie? Mit és hogyan kell vagy lehet kiírni? Mit kell tudni az építésznek az adott termékről és milyen papírral kell mindezt a cégeknek alátámasztania?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseire is választ kaphat a Tervezői termékkiírás 2015 konferencia sorozat előadásaiból.

Build Communication - Továbbképzés a kerámia burkolatok kialakításáról a szakma irányelvei szerint
Továbbképzés a kerámia burkolatok kialakításáról a szakma irányelvei szerint 2015.01.16.
Országszerte 7 nagyvárosban - MÉK 2 pont 2015/8

A kivitelezésben és tervezésben dolgozó szakemberekkel szemben támasztott jogszabályi követelmények az elmúlt években alapvetően megváltoztak. A kivitelezési hibáknak, illetve azok jogi és egyéb következményeinek elkerülése, a tudás folyamatos frissítése érdekében a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség MÉSZ összefoglaló kiadványban adta ki a kerámia burkolatok kialakításának szakma irányelveit. A szövetség ezen irányelveinek gyűjteményének tartalmával idén tavasszal továbbképzés sorozatot szervezett.

Build Communication - Átadták a legjobb kortárs magyar építészetért járó díjakat
Átadták a legjobb kortárs magyar építészetért járó díjakat 2014.11.28.
November 27-én rendezték meg a Média Építészeti Díjának tizedik, jubileumi díjátadóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Megvannak a győztesek - tizedik alkalommal rendezte meg az epiteszforum.hu online napilap Magyarország legfontosabb nyilvános építészeti díjátadó show-ját. A Média Építészeti Díját idén Európa egyik legszebb mozijában, az Uránia Nemzeti Filmszínházban adták át. A gálaest folyamán a nemzetközi szakmai zsűri által előválogatott épületek és tervek közül kerültek ki a győztesek, melyeket a magyarországi vezető médiumok újságíróiból álló zsűri választott ki a szakma és a nagyközönség előtt. Terv kategóriában a 2014-es Média Építészeti Díját Rátkai Anna diplomamunkája, az egri Zárkándy-bástya megújítását aprólékosan részletező alkotás kapta, míg a már megépült épületek közül a győztes Gereben Péter és Marián Balázs közös projektje, az almagyari Borterasz és Venyige SPA lett.

Build Communication - Kazánpályázat intézmények számára
Kazánpályázat intézmények számára 2014.11.17.
A Katica óvodát újabbak követhetik

A Várépítő Pályázat segítségével a dunaújvárosi Katica óvoda sikeresen megpályázta és megvalósította fűtéskorszerűsítéshez szükséges kondenzációs kazánt. Az idei fűtési szezont akár újabb 10 intézmény is a Várépítő pályázati rendkívüli őszi fordulóján felajánlott korszerű és energiatakarékos Weishaupt kondenzációs kazánnal fejezheti be. Nagyon fontos: most bármilyen funkciójú intézmény pályázhat.
De ha valaki mégis lemarad az idei pályázatról, a tavaszi fordulóhoz már most kezdheti előkészíteni a terveket valamint gyűjteni a szükséges dokumentációt.

Régebbi hírek:
Build Communication - Nagyszabású gála keretében adják át a legjobb kortárs magyar építészetért járó díjakat

Nagyszabású gála keretében adják át a legjobb kortárs magyar ...

2014.11.11.


Build Communication - Döntött a nemzetközi előzsűri: megvan az 5-5 legjobb épület és terv

Döntött a nemzetközi előzsűri: megvan az 5-5 legjobb épület és ...

2014.10.30.


Build Communication - Energia-megtakarítás fűtéskorszerűsítéssel

Energia-megtakarítás fűtéskorszerűsítéssel

2014.10.30.


Build Communication - Jövő az örökségnek Kiállítás- és konferenciasorozat az NKA műemléki felújításairól

Jövő az örökségnek Kiállítás- és konferenciasorozat az NKA ...

2014.10.30.


Build Communication - Várépítő pályázat: 10 kondenzációs kazán vár gazdára!

Várépítő pályázat: 10 kondenzációs kazán vár gazdára!

2014.10.09.


Build Communication -

"Kreatív rekonstrukciók"

2014.09.15.


Build Communication - Gazdag Gazda

Gazdag Gazda

2014.07.31.


Build Communication - A 10. Média Építészeti Díja: új helyszínen és újdonságokkal

A 10. Média Építészeti Díja: új helyszínen és újdonságokkal

2014.07.09.


Build Communication - Várépítő pályázat: tízszer több építőanyagra pályáztak, mint a felajánlás értéke

Várépítő pályázat: tízszer több építőanyagra pályáztak, mint a ...

2014.05.19.


Build Communication - Várépítő: Rekord számú felajánló cég, rekord számú pályáza

Várépítő: Rekord számú felajánló cég, rekord számú pályáza

2014.03.19.


Build Communication - Várépítő pályázat: újabb felajánlások 2,5 millió forint értékben

Várépítő pályázat: újabb felajánlások 2,5 millió forint értékben

2014.01.29.


Build Communication - Tervezői termékkiírás - itt a konferencia programja

Tervezői termékkiírás - itt a konferencia programja

2014.01.06.


Build Communication - Beruházási költségek: a plusz, ami mínuszt hoz

Beruházási költségek: a plusz, ami mínuszt hoz

2013.12.17.


Build Communication - 13 millió forintnyi építőanyag a Várépítő pályázaton

13 millió forintnyi építőanyag a Várépítő pályázaton

2013.11.19.


Build Communication - Akár 1000 szakember és civil vehet részt az egy éven át tartó munkában

Akár 1000 szakember és civil vehet részt az egy éven át tartó ...

2013.11.14.


Build Communication - Idén a népi építészet formavilága nyert A magyar építészet sokszínűsége...

Idén a népi építészet formavilága nyert A magyar építészet ...

2013.10.09.


Build Communication - Év háza 2013: díjátadó az Építészet Világnapján

Év háza 2013: díjátadó az Építészet Világnapján

2013.09.30.


Build Communication - Kié lesz Győrben és Budapesten a régió Csarnok Nagydíja?

Kié lesz Győrben és Budapesten a régió Csarnok Nagydíja?

2013.09.12.


Build Communication - Csarnok megoldások

Csarnok megoldások

2013.08.12.


Build Communication - Elindult a szavazás a régió CSARNOK NAGYDÍJÁRA!

Elindult a szavazás a régió CSARNOK NAGYDÍJÁRA!

2013.07.02.


Build Communication - Egy hét múlva beadás! A Baumit bemutatja: Év háza 2013

Egy hét múlva beadás! A Baumit bemutatja: Év háza 2013

2013.06.13.


Build Communication - Keressük Magyarország legjobb csarnoképületeit!

Keressük Magyarország legjobb csarnoképületeit!

2013.06.04.


Build Communication - A Baumit bemutatja: Év háza 2013

A Baumit bemutatja: Év háza 2013

2013.05.23.


Build Communication - Végleges a program a Mérnökszakmai megoldások konferencián

Végleges a program a Mérnökszakmai megoldások konferencián

2013.01.22.


Build Communication - Épület-rehabilitációk Mérnökszakmai Megoldások 2013

Épület-rehabilitációk Mérnökszakmai Megoldások 2013

2013.01.04.


Build Communication - Mit olvasnak a kivitelezők?

Mit olvasnak a kivitelezők?

2012.12.19.


Build Communication - IPARÁGI FELMÉRÉS 2012

IPARÁGI FELMÉRÉS 2012

2012.11.06.


Build Communication - Acélcsarnokok komplett kivitelezése - tervezéstől a megvalósításig

Acélcsarnokok komplett kivitelezése - tervezéstől a ...

2012.11.06.


Build Communication - Homlokzati hőszigetelésről A-tól Z-ig - Mesterfokon

Homlokzati hőszigetelésről A-tól Z-ig - Mesterfokon

2012.10.05.


Build Communication - Acélcsarnokok komplett kivitelezése - tervezéstől a megvalósításig

Acélcsarnokok komplett kivitelezése - tervezéstől a ...

2012.10.05.


Build Communication - Pécsi ház nyerte idén az Év háza díjat

Pécsi ház nyerte idén az Év háza díjat

2012.10.02.


Build Communication - Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás

Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás

2012.08.27.


Build Communication - Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás

Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás

2012.07.10.


Build Communication - Podmaniczky-díj a Várépítő pályázatért

Podmaniczky-díj a Várépítő pályázatért

2012.07.10.


Build Communication - 2012-ben ötször több pályázó és kétszer annyi támogatott intézmény

2012-ben ötször több pályázó és kétszer annyi támogatott ...

2012.06.15.