Közös zászló alatt - együtt a Swedsteellel

Komplex szolgáltatás a tervezéstől az üzembehelyezésig

Hatékonyan együttműködő partnerekké váltak az elmúlt évek során a könnyűszerkezetes acél építőanyagok gyártója, a Swedsteel és a mindszenti központú építőipari generálkivitelező Kovács Gépszer Kft. Kooperációjuk eredményeként korszerű acélcsarnokok sora épül országszerte. A közös munkáról Kovács Ádámot, a Kovács Gépszer Kft. vezetőjét kérdeztük.





2003-as alapítása óta nagy utat járt be a cég.

Az édesapa egyéni vállalkozásából önálló, független generálkivitelezővé fejlődtek, saját gépparkkal, kőművescsapattal és saját betongyártással. Az acélszerkezetes és vasbetonvázas csarnokok, egyéb szerkezetek építésétől az építőmesteri és földmunkákon keresztül az ipari padlók készítéséig több területen is tevékenykednek 50 főt foglalkoztatva. Munkáik között volt már 11 emeletes 36 m magas acéltorony, üzem Szlovákiában a Jaguárnak, híd, közúti aluljáró és - természetesen - számtalan könnyűszerkezetes csarnok.


Mi a töretlen fejlődés, növekedés titka?

Azt hiszem, hogy a cégünk versenyelőnye pont abból fakad, hogy több lábon állunk. Egyrészt kiküszöböltük a komplex építkezéseknek azt a problematikáját, hogy a különböző szakágak munkáját össze kelljen hangolni, merthogy a saját magunk alvállalkozói lettünk. A megrendelők pedig szeretik azt a szituációt, amikor a kivitelezésnek egy számonkérhető felelőse van. Másrészt akadnak olyan időszakok, amikor bizonyos tevékenységekre nem érkezik annyi megrendelés. Olyankor intenzívebben folytatunk másféle munkákat. A dolgozóinkat ugyanis meg akarjuk tartani, mindig feladatot kell számukra biztosítani.
Ez az a határ, ahonnan tovább növekedni nem szeretnénk, mert a ránk bízott feladatokat továbbra is magas szinten, első osztályú minőségben akarjuk teljesíteni. És ez nem kevés, hiszen ha csak a mostani helyzetet nézem, hat építkezésen dolgozunk párhuzamosan: 800 m2-es hűtőcsarnokon dolgozunk Bordányban; Szegeden a DÉLÉP számára végezzük egy 2000 m2-es csarnok felújítást; ugyanebben a városban kaptunk megbízást egy 1500, illetve egy 3000 m2-es gabonatárolóra; Eleken HDPE fóliával borított hígtrágyatárolót csinálunk; Martonvásárban az INCA Building üdítőital-gyártó és ásványvíz-palackozónak immáron a harmadik üzemét állítjuk föl 7000 m2-en; és könnyűszerkezetes elemekből egy emelettel megtoldjuk Balatonfüreden az Anna Grand Hotel klasszikus épületét is. Mindezeket a Swedsteellel közösen.




Valóban impozáns a sor, beavat kicsit a részletekbe?

Az együttműködésünk komoly közös gondolkodásban, tervezésben, a műszaki kihívásokra karöltve kidolgozott műszaki megoldásokban is megtestesül.
Ez legalább annyira fontos a sikerhez, mint a jó minőségű termékek. Mert ha kész tervet kapunk a megrendelőtől - mint az előbb említett csarnokoknál -, ott is érdemes a gyártóval közösen átnézni részleteiben a dokumentációkat, mivel - lévén nincs két egyforma épület -, a rajzokban is találni alaposabb elemzésre szoruló részleteket, esetleg hibákat.
Ezeket fel kell térképezni, a speciális építési szituációkat előre le kell tisztázni, hogy ne az építkezés során legyen elakadás, leállás, hogy most hogyan tovább.
És van olyan helyzet is, amikor nem ennyire előrehaladott állapotban kapjuk meg a munkát, hanem a megrendelő megkeres minket vagy az Swedsteelt, hogy kellene egy csarnok erre a funkcióra. Ilyenkor már a kezdetektől mi is beszállunk a tervezésbe. Mert egy csarnokot akkor lehet jól összeszerelni, ha olyan is beleadja magát a tervezésbe, akinek a kivitelezésben is a mindennapokból származó gyakorlati tapasztalata van. Szóval ilyenkor már az első pillanatoktól megindul az egyeztetés, hogyan érdemes megalkotni pl. egy csomópontot, milyen méretezést érdemes alkalmazni. Ez a beruházó számára is hasznos, hiszen gyorsabban, tartósabban, optimálisabban valósulhat meg a kívánt objektum, és műszakilag, anyagilag gazdaságos lesz.



Tudna konkrét példákat is említeni?

A már említett Ganzair kiskunhalasi 1100 m2-es kompresszorgyártó üzemcsarnoka statikailag bonyolult feladat elé állított minket, mert két db 30 tonnás híddarut kell a tartószerkezeteknek megtartani, mi több, stabilan viselni a terheket szállító gépek mozgásából fakadó erőhatásokat. Mivel a csarnok alapterülete nem volt növelhető, a daruk csak úgy fértek be, ha szerelés közben egy nagy részen nyitva hagyjuk a homlokzatot, és a daruk betelepítése után zártuk be.
Továbbá komoly próbatétel volt az is, hogy ezt a viszonylag kis csarnokot három már meglévő téglaépület közé kellett beépíteni, integrálni, minden homlokzathoz hozzá kellett zárni pontosan. Tehát már a tervezéskor mindent jól ki kellett találni, megalkotni azokat a speciális elemeket, amelyek megteremtik a hiánytalan kapcsolatokat a meglévő falakkal.
Ezeket a szituációkat szakértő gyártó nélkül azt gondolom nehéz hatékonyan, gyorsan kezelni.

A hőhidak és a tökéletes szigetelés szempontjából igényelnek nagy odafigyelést és precíz kivitelezést a hűtőházak. Bordányban összességében 800 m2-en építünk hűtőházat, illetve tárolót egy baracktermelő számára. Itt a legnagyobb nyári melegben is nulla fok körüli hőmérsékletet kell produkálni. Mivel az acél jól vezeti a hőt, oda kell arra figyelni, hogy ne maradjon olyan hőszigeteletlen profil, amelyen keresztül elszökhet a szabadba a bent lehűtött levegő.
Minden egyes "veszélyes" részt hőszigetelni szükséges, és a Swedsteel kínálatában megtalálható nagy vastagságú szendvicspanelek illesztéseinél kiegészítő szilikonos tömítést is kell használni. Nos, ilyen esetekben pl. egyáltalán nem mindegy, milyen pontos gyártási technológiával dolgozik a beszállító. És a Swedsteel szendvicspaneljeinek találkozásánál nem fogy sok szilikon.



A hőszigetelés nélküli gabonatárolóknál meg a terményt szükséges megvédeni a tetőhéjazatot alkotó trapézlemezek alján kicsapódó pára visszahullásától. A lecsöpögő víz megrohasztaná ugyanis a terményt. Éppen ezért Szegeden a Karotin Kft.-nek a két db zárt magtárját és a lucernapellet-tárolóját 6500 m2 alapterületen úgy építettük meg, hogy a tetőre a Swedsteel filcborítású trapézlemezei kerültek. Az alsó filcbevonat magába szívja a párát, megakadályozza a kicsapódást. Ha jó a szellőzés, újra meg újra kiszárad, hogy fogadhassa az újabb páraterhelést.



Számtalanszor nagy fesztávokkal dolgozunk, pl. Martonvásáron az INCA projekteknél az első 25 m-es fesztávú csarnoknál a melegen hengerelt acél tartószerkezet gyártását, szerelését vállaltuk el a Swedsteel felkérésére. Mivel nem volt kifogás a munkánkat illetően, ugyanott folytattuk a következővel. Az már 37 méter széles volt, belső alátámasztás nélkül. Most van folyamatban a legnagyobb szerkezet megvalósítása. Egy 67 méter fesztávolságú, 100 méter hosszú, közel 7000 m2-es ásványvízgyár számára emelünk 234 tonnás acélszerkezetet. A kivitelezésben nem volt fennakadás, már csak azért sem, mert itt a tervek egyenesen a Swedsteeltől érkeztek, az ő anyagaikra volt hangolva az építkezés. A három szegmensben összességében közel 10.000 m2-nyi üzemi területet hozunk tető alá.






Mi a jövőbe mutató "működési motorja" a csarnoképítési szakmai kapcsolatuknak?

Ennek a kapcsolatnak a szakértelmen túl a másik tartópillére a bizalom. Ennek a meglétét egészen konkrét, gyakorlati példával tudom igazolni. Az építőanyagok árának nagymérvű emelkedése nem vetette vissza az építési kedvet, az igény jelentős. Vannak viszont területek, ahol - a fenti ok miatt - hirtelenjében megugrott a kész termékre vonatkozóan is a kialkudott ár. Sőt, több helyről hallottam, hogy akadozik az anyagutánpótlás. Mi viszont, amikor láttuk, hogy az acél ára mozdul fölfelé, abban a hónapban rögtön összesítettük az évre szükséges anyaglistát, elmentünk a Swedsteelhez, és egymás tenyerébe csapva, csupán szóbeli megállapodás keretében megrendeltük az összes anyagot, ami a közös munkákhoz kell. Egy percre sem kellett tehát leállnunk anyaghiány miatt, és nem kerültünk szorult helyzetbe az árképzés terén sem. Egy ilyen merészebb közös akció is biztosítja, hogy a saját kapcsolati rendszereink révén beérkező megrendeléseket az erőinket egyesítve folyamatosan és magas színvonalon tudjuk továbbra is teljesíteni.

Swedsteel tervezői tudástár: https://tudastar.swedsteel-metecno.com/hu

Swedsteel csarnoképítés - videó: https://www.youtube.com/watch?v=M3sZW7_vbMw

Swedsteel ipari referenciák - videó: https://www.youtube.com/watch?v=1RQgMxq8z3c&t=6s


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.



2022.02.08.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Swedsteel hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information