N-ferrum-Swedsteel: Kulcs minden épülethez

Komplex szolgáltatás a tervezéstől az üzembehelyezésig



A tervezéstől a kulcsrakész acélszerkezetes üzemcsarnokok átadásáig viszi végig ügyfelei beruházásait a nagykanizsai székhelyű N-ferrum Kft. Bár a cég létszáma alapján kisvállalkozásnak számít, számos sikeres nagyprojektet tett le az asztalra. A Swedsteel-Metecno kiemelt szakkivitelező partnere tudatos vállalkozói szemléletre, folyamatos termékinnovációra és szigorú üzleti tervezésre alapozva terjeszkedik a piacon: az idei, 2022-re már közel 1 milliárd forintnyi megrendeléssel számolnak és olyan ügyfeleket szolgáltak és szolgálnak ki, mint a KITE vagy az ODBE.



Tudatos építkezés

A vállalat története az 1960-as évek végére nyúlik vissza: a cégvezető Nemes János édesapja ebben az időben kezdett vasbetonszerelőként dolgozni először alkalmazottként, majd a 2000-es évek elejétől egyéni vállalkozóként, és 2008-tól a szerkezetépítés piacára is beléptek.

Az N-ferrum üzleti stratégiájának egyik alapja, hogy egy minőségi stratégiai gyártó partnerrel, a biatorbágyi Swedsteel-lel dolgozik és szorosan együttműködve magas szakmai mérnöki tudást, szolgáltatást nyújtanak a projektekhez a beruházóknak. Továbbá fontos stratégiai befektetési döntés volt, hogy a vállalat a gépészetet és a villamossági szerelést leszámítva a munka minden fázisában saját erőforrásaikra támaszkodik: a jelenleg 33 fős cég így házon belül rendelkezik eszközparkkal és munkaerővel, beleértve a földmunka gépeket is. Ennek köszönhetően nemcsak hatékonyabban dolgoznak, hanem versenyképesebb árakat tudnak kínálni, hiszen nem függnek a bérelt eszközöktől vagy az alvállalkozóktól. A versenyképes árazást az is segíti, hogy minden egyes projektjüket kiértékelik és az eredménynek megfelelően finomhangolják a stratégiát.


Szakmai partnerség: A saját telephely is Swedsteel-referencia

A Swedsteel-lel 2017 óta ápolnak szoros partneri viszonyt: immár 4 éve kizárólag Swedsteel-termékekkel dolgoznak. Az N-ferrum ezekkel a termékekkel "öltözteti fel" az általa gyártott, melegen hengerelt termékekből összeállított csarnokvázakat és ha szükséges, közösen új műszaki megoldásokat fejlesztenek és engedélyeztetnek egy-egy projekt kedvéért. A két cég a szakmaiság és minőség tekintetében hasonlóan szigorú elveket vall, így az új projektek akvirálása terén is eredményesen segítik egymást.



Az N-ferrum egyébként saját, 2019-ben épült és azóta folyamatosan bővítés alatt álló csarnokát is Swedsteel-termékekből építette. Az épület ipari funkciója mellett látványos, élő "bemutatóteremnek" is beillik, hiszen az oda látogató beruházók beépítve láthatják a termékek széles választékát, azok széleskörű felhasználhatóságát, a kivitelezés magas minőségét, az egyedi megoldásokat, és azt is, hogyan lehet egy ipari csarnokot formabontó, izgalmas külsővel elkészíteni.


Innováció és minőségi referenciák: Az ügyfelek várni is hajlandóak

Az N-ferrum a csarnoképítés terén számos kiemelkedő referenciával rendelkezik, csak az elmúlt egy évben több mint tucatnyi épületet készít vagy készített Swedsteel-lel együttműködve. A KITE mezőgazdasági nagyvállalat számára például Mezőtúron és Hegyfalun is építenek jelenleg csarnokot. A KITE esetében egyébként több izgalmas, versenyelőnyt jelentő műszaki megoldást is alkalmaztak, ami a Swedsteel széles termékskálájának volt köszönhető.
A nyitott agárépületek esetén újdonság, hogy a teljes létesítmény, tehát nemcsak a Swedsteel termékei, hanem az N-ferrum melegen hengerelt acél vázszerkezetei is tüzihorganyzott kivitelben készülnek. Ezzel a megoldással egy lényegesen ellenállóbb épület születik, ami szintén komoly mérnöki munkát és magasabb műszaki színvonalat jelent, de jóval hosszabb élettartamot is nyújt, igazán versenyképes árszínvonalon.





Az N-ferrum munkatársai emellett pl. még Keszthelyen dolgoznak a Lissé Édességgyárnak, valamint a városukban, Nagykanizsán az Agro-Alfa, J-TERV és Heat Házgép üzemcsarnokait létesítik, de hűtőház vagy autókereskedés is van az egyre bővülő referencialistán, ahogy földrengésbiztos, az erős szélnek ellenálló szolárpanelekkel borított parkolót is készíttettek már. Mindezeken túl az ODBE (Országos Dohányboltellátó Kft.) és a Készenlét Zrt. is a megrendelőik között vannak.



A napelemes autóbeállók gyártása terén egyébként a piaci igényekre válaszul komoly fejlesztéseken dolgoznak: a cél egy olyan innovatív termék létrehozása, mely gyorsan, egyszerűen telepíthető, része az építési engedélyeztetés és akár e-autótöltőállomás is kapcsolható hozzá. Az ipari felhasználás mellett a környezetbe jobban belesimuló festett, otthon összerakható egy- vagy kétbeállós "családi kiszerelésben" is gondolkodnak, de más lakossági üzleti irányokat is szeretnének feltérképezni akár a lakhatás terén is. Ezen innovatív termék gyártására egy közel 320 millió forintosprojektet indított el a cég vezetése.

Nemes János szerint kiemelten fontos, hogy a beruházók a csarnoképítéssel kapcsolatos tervezés legelső fázisaként meghatározzák az épület pontos funkcióját, gondolják végig a benne használt technológiát és folyamatokat. Ez azért szükséges, mert a tervezést-gyártást-kivitelezést biztosító szakmai páros (N-ferrum és Swedsteel) így szállíthat olyan átfogó, optimális műszaki megoldást, amely 100 százalékban támogatja az építkezés hatékony, hibamentes és határidőre történő kivitelezését gazdaságosan.


Az építőanyagválság és járványhelyzet: gyors reakció

Az elmúlt másfél év eseményeit felkészülten kezelte a vállalat. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó leállásokat a munkaerő megtartása és a volumen rövid távú csökkentése mellett sikerrel, számottevő veszteség nélkül vészelték át. Az alapanyagárak drasztikus emelkedése pedig nem érintette őket, mivel az acélszerkezeteikhez tavasszal nagy alapanyagkészleteket halmoztak fel és folyamatosan a piaci körülményekhez mérten optimalizálták a munkáikat.




A fejlődéshez nyitottság és folyamatos tanulás kell

A tudatos és folyamatos üzleti tervezést és optimalizálást általánosságban is kiemelten fontosnak tartja a cégvezető. Úgy látja, ez a generációváltás szempontjából is elengedhetetlen: egy céget jól, fenntarthatóan működtetni és a következő generáció számára vonzóvá tenni kizárólag jól átgondolt építkezéssel lehet. Saját cége esetében ő maga is sokat tesz ezért mind a menedzsment, mind a partnerek megválasztása szempontjából. Utóbbi tekintetében az N-ferrum jövőjét a Swedsteel-lel közösen, a szakmai fejlesztésekben is együtt gondolkodva tervezi, hiszen ez is alapvető eleme a hosszú távú sikernek.



Swedsteel tervezői tudástár: https://tudastar.swedsteel-metecno.com/hu

Swedsteel csarnoképítés - videó: https://www.youtube.com/watch?v=M3sZW7_vbMw

Swedsteel ipari referenciák - videó: https://www.youtube.com/watch?v=1RQgMxq8z3c&t=6s


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.



2022.01.12.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Swedsteel hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information