N-ferrum-Swedsteel: Kulcs minden épülethez

Komplex szolgáltatás a tervezéstől az üzembehelyezésigA tervezéstől a kulcsrakész acélszerkezetes üzemcsarnokok átadásáig viszi végig ügyfelei beruházásait a nagykanizsai székhelyű N-ferrum Kft. Bár a cég létszáma alapján kisvállalkozásnak számít, számos sikeres nagyprojektet tett le az asztalra. A Swedsteel-Metecno kiemelt szakkivitelező partnere tudatos vállalkozói szemléletre, folyamatos termékinnovációra és szigorú üzleti tervezésre alapozva terjeszkedik a piacon: az idei, 2022-re már közel 1 milliárd forintnyi megrendeléssel számolnak és olyan ügyfeleket szolgáltak és szolgálnak ki, mint a KITE vagy az ODBE.Tudatos építkezés

A vállalat története az 1960-as évek végére nyúlik vissza: a cégvezető Nemes János édesapja ebben az időben kezdett vasbetonszerelőként dolgozni először alkalmazottként, majd a 2000-es évek elejétől egyéni vállalkozóként, és 2008-tól a szerkezetépítés piacára is beléptek.

Az N-ferrum üzleti stratégiájának egyik alapja, hogy egy minőségi stratégiai gyártó partnerrel, a biatorbágyi Swedsteel-lel dolgozik és szorosan együttműködve magas szakmai mérnöki tudást, szolgáltatást nyújtanak a projektekhez a beruházóknak. Továbbá fontos stratégiai befektetési döntés volt, hogy a vállalat a gépészetet és a villamossági szerelést leszámítva a munka minden fázisában saját erőforrásaikra támaszkodik: a jelenleg 33 fős cég így házon belül rendelkezik eszközparkkal és munkaerővel, beleértve a földmunka gépeket is. Ennek köszönhetően nemcsak hatékonyabban dolgoznak, hanem versenyképesebb árakat tudnak kínálni, hiszen nem függnek a bérelt eszközöktől vagy az alvállalkozóktól. A versenyképes árazást az is segíti, hogy minden egyes projektjüket kiértékelik és az eredménynek megfelelően finomhangolják a stratégiát.


Szakmai partnerség: A saját telephely is Swedsteel-referencia

A Swedsteel-lel 2017 óta ápolnak szoros partneri viszonyt: immár 4 éve kizárólag Swedsteel-termékekkel dolgoznak. Az N-ferrum ezekkel a termékekkel "öltözteti fel" az általa gyártott, melegen hengerelt termékekből összeállított csarnokvázakat és ha szükséges, közösen új műszaki megoldásokat fejlesztenek és engedélyeztetnek egy-egy projekt kedvéért. A két cég a szakmaiság és minőség tekintetében hasonlóan szigorú elveket vall, így az új projektek akvirálása terén is eredményesen segítik egymást.Az N-ferrum egyébként saját, 2019-ben épült és azóta folyamatosan bővítés alatt álló csarnokát is Swedsteel-termékekből építette. Az épület ipari funkciója mellett látványos, élő "bemutatóteremnek" is beillik, hiszen az oda látogató beruházók beépítve láthatják a termékek széles választékát, azok széleskörű felhasználhatóságát, a kivitelezés magas minőségét, az egyedi megoldásokat, és azt is, hogyan lehet egy ipari csarnokot formabontó, izgalmas külsővel elkészíteni.


Innováció és minőségi referenciák: Az ügyfelek várni is hajlandóak

Az N-ferrum a csarnoképítés terén számos kiemelkedő referenciával rendelkezik, csak az elmúlt egy évben több mint tucatnyi épületet készít vagy készített Swedsteel-lel együttműködve. A KITE mezőgazdasági nagyvállalat számára például Mezőtúron és Hegyfalun is építenek jelenleg csarnokot. A KITE esetében egyébként több izgalmas, versenyelőnyt jelentő műszaki megoldást is alkalmaztak, ami a Swedsteel széles termékskálájának volt köszönhető.
A nyitott agárépületek esetén újdonság, hogy a teljes létesítmény, tehát nemcsak a Swedsteel termékei, hanem az N-ferrum melegen hengerelt acél vázszerkezetei is tüzihorganyzott kivitelben készülnek. Ezzel a megoldással egy lényegesen ellenállóbb épület születik, ami szintén komoly mérnöki munkát és magasabb műszaki színvonalat jelent, de jóval hosszabb élettartamot is nyújt, igazán versenyképes árszínvonalon.

Az N-ferrum munkatársai emellett pl. még Keszthelyen dolgoznak a Lissé Édességgyárnak, valamint a városukban, Nagykanizsán az Agro-Alfa, J-TERV és Heat Házgép üzemcsarnokait létesítik, de hűtőház vagy autókereskedés is van az egyre bővülő referencialistán, ahogy földrengésbiztos, az erős szélnek ellenálló szolárpanelekkel borított parkolót is készíttettek már. Mindezeken túl az ODBE (Országos Dohányboltellátó Kft.) és a Készenlét Zrt. is a megrendelőik között vannak.A napelemes autóbeállók gyártása terén egyébként a piaci igényekre válaszul komoly fejlesztéseken dolgoznak: a cél egy olyan innovatív termék létrehozása, mely gyorsan, egyszerűen telepíthető, része az építési engedélyeztetés és akár e-autótöltőállomás is kapcsolható hozzá. Az ipari felhasználás mellett a környezetbe jobban belesimuló festett, otthon összerakható egy- vagy kétbeállós "családi kiszerelésben" is gondolkodnak, de más lakossági üzleti irányokat is szeretnének feltérképezni akár a lakhatás terén is. Ezen innovatív termék gyártására egy közel 320 millió forintosprojektet indított el a cég vezetése.

Nemes János szerint kiemelten fontos, hogy a beruházók a csarnoképítéssel kapcsolatos tervezés legelső fázisaként meghatározzák az épület pontos funkcióját, gondolják végig a benne használt technológiát és folyamatokat. Ez azért szükséges, mert a tervezést-gyártást-kivitelezést biztosító szakmai páros (N-ferrum és Swedsteel) így szállíthat olyan átfogó, optimális műszaki megoldást, amely 100 százalékban támogatja az építkezés hatékony, hibamentes és határidőre történő kivitelezését gazdaságosan.


Az építőanyagválság és járványhelyzet: gyors reakció

Az elmúlt másfél év eseményeit felkészülten kezelte a vállalat. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó leállásokat a munkaerő megtartása és a volumen rövid távú csökkentése mellett sikerrel, számottevő veszteség nélkül vészelték át. Az alapanyagárak drasztikus emelkedése pedig nem érintette őket, mivel az acélszerkezeteikhez tavasszal nagy alapanyagkészleteket halmoztak fel és folyamatosan a piaci körülményekhez mérten optimalizálták a munkáikat.
A fejlődéshez nyitottság és folyamatos tanulás kell

A tudatos és folyamatos üzleti tervezést és optimalizálást általánosságban is kiemelten fontosnak tartja a cégvezető. Úgy látja, ez a generációváltás szempontjából is elengedhetetlen: egy céget jól, fenntarthatóan működtetni és a következő generáció számára vonzóvá tenni kizárólag jól átgondolt építkezéssel lehet. Saját cége esetében ő maga is sokat tesz ezért mind a menedzsment, mind a partnerek megválasztása szempontjából. Utóbbi tekintetében az N-ferrum jövőjét a Swedsteel-lel közösen, a szakmai fejlesztésekben is együtt gondolkodva tervezi, hiszen ez is alapvető eleme a hosszú távú sikernek.Swedsteel tervezői tudástár: https://tudastar.swedsteel-metecno.com/hu

Swedsteel csarnoképítés - videó: https://www.youtube.com/watch?v=M3sZW7_vbMw

Swedsteel ipari referenciák - videó: https://www.youtube.com/watch?v=1RQgMxq8z3c&t=6s


További információ és ajánlatkérés:

Swedsteel referencia videók: https://www.youtube.com/watch?v=W6Kba4JKyQQ&t=17s
Swedsteel csarnok referenciák: https://swedsteel-metecno.com/referencia-oldal-ipari/
Swedsteel ipari csarnokok: https://csarnok.swedsteel.hu/ipari
Swedsteel Tervezői Tudástár: https://tudastar.swedsteel-metecno.com/hu
www.swedsteel.hu


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.2022.01.12.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Swedsteel hírek:


Energiatakarékosság, kiszámítható tervezhetőség a sokoldalú Szendvicspanelek által      2023.01.17.

Szendvicspanel: a sokoldalú építőelem

Közismert, hogy a szendvics Lord Sandwichről kapta a nevét. Az angol főúr ugyanis szenvedélyes kártyásként még az evés kedvéért sem volt hajlandó kimaradni a partiból. Így aztán két pirítós közé helyezett hússzelettel csillapította étvágyát. Arról viszont nem szól a fáma, hogy népszerű építőelemet, a szendvicspanelt ki találta fel, de az biztos, hogy a könnyűszerkezetes építészetnek legalább annyira innovatív és megkerülhetetlen eleme, mint a gasztronómiának a szendvics.


Miben rejlik az acél igazi ereje? Amikor a lehetetlennek tűnő feladatok is megoldhatók      2022.10.11.

Az acél termékek tudatos felhasználása olyan lehetőségeket von maga után, amellyel az egyedi igények, látszólag lehetetlennek tűnő feladatok is megoldhatók. Cikkünkben olyan példákat veszünk sorra, ahol az acélszerkezetek minőségi ugrást jelentettek az adott projekt minden szereplője számára.


Óvatosabbak az építőipari megrendelők, és megbízható, sokoldalú partnereket keresnek      2022.10.10.

Kétszer is meggondolják az építőiparban az ügyfelek, hogy kivel és mit építettnek. Az árak emelkedése és a szűkös kivitelezői, illetve áruellátási környezet miatt a körültekintés és a több körös versenyeztetés indokolt - állapítja meg a Swedsteel megbízásából készült építőipari kutatás. Az elszabaduló árkörnyezetben egyre fontosabb a szoros szakmai viszony - felértékelődik a bizalom, a megfelelő referenciák megléte, a határidők betartása, de természetesen az ár és a garancia is fontos szempont marad. A felmérés egy speciális szegmensről, az acél könnyűszerkezetes piacról szól, de az építőipar egészére vonatkozó beszédes és tanulságos megállapításokkal szolgál.


Több, mint 18 méter hosszú egyedi Swedsteel szelemenek az ózdi acélgyártó új csarnokában      2022.09.13.

Olyan telephely bővítésnek, fejlesztésnek lett részese cégünk a kiváló minőségű Z-szelemenjeivel (Z350 profilméret, 2,0-2,5-3,0mm profilvastagságok), ahol a speciális funkcionális és gyártástechnológiai követelmények miatt a főtartó keretállások a csarnoképítési gyakorlatban általános 6m helyett 12m (helyenként ennél is távolabb) távolságra kerültek, és támasztják alá a tetőhéjazatot.


Egységben az erő: új könnyű­szerkezetes csarnokkal és irodaépülettel bővült a HK-CERAM      2022.07.20.

Új könnyűszerkezetes csarnokkal és irodaépülettel gazdagodott a szentesi ipari parkban a finomkerámiai égetési segédeszközöket gyártó HK-CERAM Kft. A projekt lebonyolításáért a Z-Door Zrt. generálkivitelező cég felelt, a Swedsteel kiemelt kivitelezője. Nem akármilyen partnerekkel, eszközökkel, csapattal valósult meg a kivitelezés.


A Z-/C-szelvényű szelemenek - az épületek fontos alkotói Hogyan készülnek? Mi határozza meg a tűzállóságukat?      2022.06.08.

Egy igazán jelentős termékcsoport, amely az épületek tartószerkezetében kevésbé látványosan, ámde aktívan és hatékonyan dolgozik, és a tartósságot, hosszútávú biztonságot garantálja egy csarnoknál - ezek a Z-/C-szelvényű gerendák, szelemenek.


Korszerű építészettel a fejlődő magyar mezőgazdaságért      2022.05.11.

Magyarországon 4% feletti a mezőgazdaság súlya a bruttó hozzáadott érték termelésében. Az EU tagállamai sorában ezzel a harmadik helyen állunk. A beruházásokból 4,3, a foglalkoztatásból pedig 4,6%-kal részesedett a hazai agrárium. Teljesítménye az elmúlt évtizedben folyamatos növekedést mutat.


"A csarnoképítésben a Swedsteellel elmehetünk az (acél)falig"      2022.03.08.

A Generál Statika Bt. alapítója és vezetője, Kovács László statikus. A közel negyedszázada acélcsarnokokat tervező építőmérnök segítségével próbáljuk feltárni a jó csarnok építésének titkait, fogásait, miközben kitérünk a könnyűszerkezetes épületelemeket gyártó Swedsteellel való kapcsolatára is.


Közös zászló alatt - együtt a Swedsteellel      2022.02.08.

Hatékonyan együttműködő partnerekké váltak az elmúlt évek során a könnyűszerkezetes acél építőanyagok gyártója, a Swedsteel és a mindszenti központú építőipari generálkivitelező Kovács Gépszer Kft. Kooperációjuk eredményeként korszerű acélcsarnokok sora épül országszerte. A közös munkáról Kovács Ádámot, a Kovács Gépszer Kft. vezetőjét kérdeztük.


N-ferrum-Swedsteel: Kulcs minden épülethez      2022.01.12.

A tervezéstől a kulcsrakész acélszerkezetes üzemcsarnokok átadásáig viszi végig ügyfelei beruházásait a nagykanizsai székhelyű N-ferrum Kft. Bár a cég létszáma alapján kisvállalkozásnak számít, számos sikeres nagyprojektet tett le az asztalra. A Swedsteel-Metecno kiemelt szakkivitelező partnere tudatos vállalkozói szemléletre, folyamatos termékinnovációra és szigorú üzleti tervezésre alapozva terjeszkedik a piacon: az idei, 2022-re már közel 1 milliárd forintnyi megrendeléssel számolnak és olyan ügyfeleket szolgáltak és szolgálnak ki, mint a KITE vagy az ODBE.


Válságálló ipari csarnok: mi a titkuk?      2021.12.02.

A minőség és az innováció segíti a magyar cégek fennmaradását az alapanyagárak drasztikus növekedése idején is. Két olyan hazai, az építőiparban tevékenykedő és a könnyűszerkezetes acélcsarnokokat gyártó, Swedsteel szakkivitelező vállalatot néztünk meg közelebbről, amelyek úrrá tudtak lenni a 2020-as és a 2021-es év nehézségein.


Új csarnokkal bővült a hidrogéntechnológiában is aktív, vezető kompresszortechnológia cég, a Ganzair      2021.11.23.

A fosszilis energiahordozók mellett és helyett világszerte mindenki alternatív energiaforrásokat keres. A megújuló energiák rendelkezésre állása időjárásfüggő, ezért szükséges a megtermelt villamos energiát valamilyen módon tárolni. Többek között erre is választ adhat a hidrogén. A kiskunhalasi gyártóbázisú Ganzair élenjáró technológiai ismerettel és tapasztalattal rendelkezik az ipari gázok sűrítéséről és az energetikai célú felhasználásáról. Erre a tudásra építve kínál olyan megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a szén-dioxid és metán-kibocsátás csökkentését, valamint a hidrogén ipari alkalmazását. A Ganzair folyamatosan növeli kapacitását, ennek fontos lépéseként idén egy új csarnokkal is bővült, amelyet a Swedsteel valósított meg.


Az alapanyagimport megkönnyítésével stabilizálhatók tartósan az építőipari acél nyersanyagárak a Swedsteel-Metecno szerint      2021.11.09.

A nyersanyaghiány és a kínálat csökkenése okozta válsághelyzetben hosszú távon csak az EU-ba irányuló alapanyagimport feltételeinek könnyítésével orvosolható a drasztikus acél építőanyag-áremelkedés a könnyűszerkezetes acélcsarnokokat gyártó Swedsteel-Metecno szerint. Bár bizonyos építőipari alapanyagok elérhetősége és ára esetében már érezhető némi stabilizáció, az acél alapanyagok ára további 10-15 százalékkal emelkedett az ősz folyamán.


1200m2-es törökbálinti raktárcsarnok, az első közös munka a Swedsteellel      2021.09.15.

Közel negyedszázada működik a PALÁDI ÉPÍTÉSZ ÉS MÉRNÖK KFT., amely a legkülönbözőbb építészeti feladatok körében szép számmal tervezett könnyűszerkezetes acélcsarnokokat is. Az utóbbi időben az egyik meghatározó magyar gyártóval, a Swedsteellel fogtak össze, és készülnek további projektre. A megrendelők, a gyártók és kivitelezők közötti építészi koordináció fontosságáról és a Swedstellel szerzett tapasztalatairól kérdeztük a tervezőiroda vezetőjét, Paládi-Kovács Ádámot.


Tartós lemez, tartós munka a jó fémfedés titka!      2021.08.10.

Kujbus Mihály nyíradonyi egyéni vállalkozó bádogos a korcolt lemezfedések mestere. Templomok, műemléki jellegű épületek, családi házak megújult, impozáns tetői hirdetik szakértelmét. Az iskola, óvoda és családi ház tetőkről, tetőrendszerekről, DVSC csarnok tetőbiztonságról beszélgettünk a Swedsteel hivatalos márkakivitelezőjével, az ÉMSZ elnökségi tagjával és korábbi elnökével.


Építészeti csodákra nyit kaput a Z-Door Zrt.      2021.06.09.

Generálkivitelezőként a vállalat - zöldmezős beruházás formájában - öt héten belül épített fel egy 1500 m2-es csarnokot a járvány elleni védekezést szolgáló kézfertőtlenítőket előállító üzem számára Szegeden. A másodlagos tartószerkezet elemeit az a Swedsteel szállította, amelynek mérnökei szaktudásukkal is segítették a villámsebességű tervezést és kivitelezést. A projekt részleteiről és a könnyűszerkezetes profilok gyártójával való együttműködés részleteiről Kendi Imre építészmérnök, a Z-Door Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott.


Könnyűszerkezetből jeles      2021.05.12.

Dr. Kovács Imre szerkezetépítő mérnök, a Debreceni Egyetem Építőmérnöki Tanszékének vezetője és az EMAKOM Komplex Mérnöki Iroda alapítója, aki számos statikai-építészeti feladatot oldott meg, a másodlagos tartószerkezeti elemek, szelemenek, de a héjazat tekintetében is általában a Swedsteel termékeivel számol. Impozáns csarnokok és egyéb építészeti struktúrák fémjelzik együttműködésük hatékonyságát. A könnyűszerkezetes építészet előnyeiről és a Swedsteel-lel való közös munkáról beszélgettünk.


Swedsteel újdonság: STR131 és STR200 magasprofilok S420 acélszilárdsággal      2021.03.29.

A Swedsteel-Metecno Kft. a piaci igényeknek megfelelően, a legújabb műszaki innovációs lehetőségek alapján, új építési termékekkel - STR131 és STR200 magasprofilokkal - bővítette a termékkínálatát, amelyet ajánlunk az építész és statikus tervezők, valamint kivitelezők szíves figyelmébe.
Az STR131 és STR200 magasbordás teherhordó trapézlemezek két fő alkalmazási területe a könnyűszerkezetes hőszigetelt zárófödémek teherhordó födémprofilja és monolit vasbeton födémek bennmaradó zsaluzata.


"Pont olyan lett, amilyennek megálmodtam!"      2021.02.12.

Swedsteel termékek formálják a Hunnia Kristály Kft. új, impozáns csarnokát Debrecenben. A beruházó, Fibi András, a cég alapító ügyvezetője mesél a könnyűszerkezetes csarnoka megvalósulásáról és az építkezés részleteiről.


"Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!"      2021.01.13.

Martonosi Zsolt építészmérnök a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszékének mesteroktatója és a M-MÉRMŰ Bt. építésztervezője az utóbbi években ismerkedett meg a Swedsteel könnyűszerkezetes termékeivel. Együttműködésük nyomán impozáns, bemutatóteremmel egybeépített raktárcsarnok épült Debrecenben, illetve megújult a nagyhírű Vojtina Bábszínház tetőszerkezete is. A tervezőt az együttműködés részleteiről kérdeztük.


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information