Több, mint 18 méter hosszú egyedi Swedsteel szelemenek az ózdi acélgyártó új csarnokában

Olyan telephely bővítésnek, fejlesztésnek lett részese cégünk a kiváló minőségű Z-szelemenjeivel (Z350 profilméret, 2,0-2,5-3,0mm profilvastagságok), ahol a speciális funkcionális és gyártástechnológiai követelmények miatt a főtartó keretállások a csarnoképítési gyakorlatban általános 6m helyett 12m (helyenként ennél is távolabb) távolságra kerültek, és támasztják alá a tetőhéjazatot.


Ezek áthidalása nagyon gazdaságosan, nagyméretű Z350-es Swedsteel hidegenhengerelt, tűzihorganyzott, vékonyfalú acélgerendákkal történt, a gerendák hossza 14,5-18,5 m között változott, a geometriai méretek és optimális statikai tervezés alapján. A gerendák helyszíni gyors szerelését biztosítandó, a furatolást (lyukasztást) is gyárilag végeztük el, amely egyedi D=22mm átmérőjű furatokkal történt. A projekt és a gyártott termékünk emiatt az acél csarnoképítésben igazi kuriózumnak számít.

A szelemenek a rendkívüli gyártási hossz ellenére is tökéletes keresztmetszeti méretekkel és csavarodásmentesen készültek el, ami a hidegenhengerléses gyártástechnológia esetén egyáltalán nem triviális, igen magas minőségű gépsort igényel. A speciális elemhosszok miatt a szállítás megszervezése is különlegesebb feladat volt a megszokottnál, speciális járművet és külön engedélyezett szállítási útvonalat igényelt a gyártási területről az építési helyszínre.

Az új csarnokba több, mint 4500 fm Swedsteel speciális méretű szelemen került beépítésre. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen építészeti és statikai szempontból is kivételes projekt gyártó-beszállítója lehetettünk, köszönhetően a hazai piacon egyedülállóan széles Z-/C-/U-szelvényválasztéknak, a modern gyártástechnológiának és a műszaki hátterünknek.

Swedsteel ZC gyártás videó: https://www.youtube.com/watch?v=PfH8egjRcOg&t=5s

Swedsteel tervezői Tudástár: belépés




A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.



2022.09.13.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Swedsteel hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information