Austrotherm Tervezői Konferencia
Lapostető mint lehetőség
2024.03.20.

Egyre nagyobb arányban készülnek lapostetővel épületeink. Ezek lehetnek ipari csarnoképületek, családi házak, de akár műemlék épületek is, melyeknél a funkciók sokasága jelenik meg a lapostetőn.
Nemcsak napelemek és gépészeti berendezések, de bárok, kilátóteraszok is felkerülnek, amik — ha szakszerűen készülnek — új lehetőségeket nyújtanak.


Az Austrotherm Kft. és a BME Épületszerkezettani Tanszék évadnyitó tervezői konferenciáján 2024. február 29-én a lapostetőn megvalósítható lehetőségeket járták körbe az előadók. A több mint 200 tervező részvételével megvalósuló szakmai eseményen az Austrotherm a magasbordás teherhordó trapézlemezzel készülő zárófödémű csarnoképületekben alkalmazott polisztirolhabok előnyeiről számolt be. Az így kialakuló „vegyes hőszigetelésű″ lapostetőben fontos szerepe van a polisztirolhabnak, hiszen beépítésével jelentősen csökkenthető a szerkezetre jutó teher.



Az akkreditált vizsgálóintézet (ÉMI) által kibocsátott Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI) rendelkező, polisztirolhab és kőzetgyapot kombinációjával felépített zárófödém költséghatékony és biztonságos alternatívát nyújthat, ehhez referenciaként szolgál például a Stang Bádogos Kft. kivitelezésében megvalósult csarnoképület Szigetváron.

10. alkalommal került átadásra a Kovács Zoltán emlékdíj

A minőségi kivitelezői munka elismeréseként 2024-ben a Stang Bádogos Kft. képviseletében Stang Ákos és Horváth Roland vették át az Austrotherm Kft. Kovács Zoltán emlékdíját a tervezői konferencia keretein belül.



Kép: A minőségi kivitelezői munka elismeréseként 2024-ben a Stang Bádogos Kft. képviseletében Horváth Roland és Stang Ákos
vették át az Austrotherm Kft. Kovács Zoltán emlékdíját a tervezői konferencián.


A B REI 30 tűzállósági teljesítménnyel rendelkező 1350m2-es szigetvári csarnoképület teherhordó trapézlemez tartószerkezetű lapostetőjébe 16 cm vastagságú Austrotherm AT-N100 expandált polisztirolhab és 8 cm vastagságú kőzetgyapot került.



Az Austrotherm Kft. Kovács Zoltán emlékdíjának célja a vállalat alkalmazástechnikusának, Kovács Zoltán emlékének méltó ápolása. Olyan munkák közül kerül minden évben egy kiválasztásra, ahol az Austrotherm termékeket magas szinten alkalmazták, különös tekintettel az innovatív, előremutató megoldásokra, illetve az igényesen megtervezett, megvalósított lapostetők népszerűsítésére. Ezen túlmenően az emlékdíj célja az, hogy fenti céloknak megfelelő szerkezetek kivitelezői magas szintű munkájukért nyilvános elismerésben részesüljenek.


Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2024.03.20.

Austrotherm HírekAustrotherm rétegrendszerkesztő modulAustrotherm csomópontokAustrotherm ÁrjegyzékAustrotherm ProspektusokAustrotherm AlkalmazástechnikaTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information