2015.11.11.
Farkas Anita
Laboratóriumi berendezések az ArchiCAD-ben

Nemcsak az autók menők az ArchiCAD-ben, hanem a különböző könyvtárak is. Ahogyan azt előző cikkünkben olvashatták, most egy rendkívüli GDL könyvtárat mutatunk be. A Kilab könyvtár 2013-ban készült el és azóta is folyamatosan bővül. A több mint 500 elemet tartalmazó, ArchiCAD 15-től kompatibilis pakkban orvosi és laboratóriumi berendezések, felszerelések és kiegészítők találhatóak. Az Éptár Kft. által fejlesztett könyvtár tudomásunk szerint az egyedüli a világban, amely erről a területről tartalmaz elemcsaládokat.
Az Arktis AS megbízásából készült Kilab bútorok és egyéb kiegészítők teljes termékskálája megmodellezésre került ArchiCAD-ben és a következő linken ingyenesen letölthető: https://bimcomponents.com/Search/Kilab. Ezen az oldalon egyébként az összes elem fel van sorakoztatva előnézetben, tehát egyszerűen válogathatunk közülük és egyben egy remek rálátást kapunk az egész könyvtárra.A Kilab könyvtár összes bútordarabja és berendezése valósághű, gyártói anyagokkal van elkészítve. Az elemek dinamikusak, megannyi közülük szabadon méretezhető. A következő képen remekül látszik, ahogy a munkapad kedvünk szerint méretre szabható. Ezek a munkalapok számos hotspottal rendelkeznek és az élek kettéoszthatóak, illetve ívessé is alakíthatóak. Nagy előnye ezeknek a felületeknek, hogy bárhova beilleszthetőek és bizonyos korlátokon belül méretezhetőek is. A munkaasztalokba mosogatókat és csapokat is rakhatunk, mindezt már a felhasználóbarát felhasználói felületen egyszerűen beállíthatjuk.Hogy mi található még a Kilab könyvtárban? Minden, amire egy laboratóriumban szükség lehet. Tartalmaz biztonsági zárral ellátott szekrényeket mindenféle méretben és többféle színben beépíthető rekeszekkel, dobozokkal, csapokat, munkaasztalokat, vegyszerek tárolására kialakított fülkéket, füstelszívókat, kisebb-nagyobb kerekes és kerék nélküli fiókos, illetve üveges szekrényeket, zuhanyzókat, energia hidakat, kipufogó csöveket, mérőasztalokat, különböző kereteket, rekesztartókat, megannyi rekeszt, szállítókocsikat és még több szekrény elemet, egy ajtóval, duplaajtóval vagy épp üvegajtókkal, ahogyan arra szükségünk van.

Ha tehát egy laboratóriumot szeretnénk berendezni, jusson eszünkbe a remek Kilab könyvtár a megannyi poligonálható, komplexen konfigurálható elemével. További hasznos és ingyenes könyvárak megtalálhatók a /cadsupport.php Éptár oldalon. Jó böngészést kívánunk!
elöző cikk
magazin cikkek

Hirdetés