építőipari adatbázis építőanyag-gyártók, forgalmazók

Magyar Kéménygyártó Kft.

A Magyar Kéménygyártó Kft. a jogelőd Szegedi Kéményseprőipari Kft.- ből kiválással jött létre 2012-ben. A kéményseprő-ipari kft. 1994 óta foglalkozott - eleinte csak - kémény kereskedelemmel majd kéménygyártással. Ez irányú tevékenységünket az motiválta, hogy kéményseprés közben rengeteg rossz kéménnyel találkoztunk, amiknek a kötelező javítása meglehetősen megviselte a családok költségvetését. Elkezdtünk gondolkozni új, költségkímélő kéményjavítási és építési eljárásokon. Első sikerünk a Furánflex műanyag béléscsövezés gyakorlati alkalmazásának elterjesztésében volt. Ezután kezdtünk saját kéményrendszerek fejlesztésébe.

Krea kéményrendszerünket elsősorban családi házak univerzális használatú gravitációs kéményének terveztük. Természetesen társasházi lakásokban is kitűnően használhatók, akár tartalék kéménynek is. Ez egy olyan kémény, amelyre bármilyen tüzelőanyaggal működő bármilyen nyílt égésterű (B típusú) tüzelőberendezés ráköthető. További előnye, hogy egyszerűen – egy megfelelő füstcső utólagos behúzásával – átalakítható túlnyomásos, akár kondenzációs készülékek égéslevegő ellátás – füstgáz elvezetés kémény rendszerévé. Ez a kémény nagyfokú szabadságot biztosít a használójának, minden körülmények között biztonságos fűtést tesz lehetővé. Egyaránt bírja a nedves üzemmódot, a koromégetést, és a korróziónak is ellenáll. Cégünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a mi kéményünk is tudjon legalább annyit, mint a piacon található legjobb hasonló termékek, de árban legyen azoknál jóval olcsóbb. E cél érdekében alkalmazunk például légszigetelést. A légszigetelés nem csak olcsó, de nem is tud elromlani, mint például az átnedvesedett kőzetgyapot.

Krea K2 kéményrendszerünket egy eddig megoldatlan műszaki probléma miatt fejlesztettük ki. Társasházakba a legutóbbi időkig nem szereltek be kondenzációs gázkazánokat megfelelő gyűjtőkémény hiányában. A Krea K2 egy LAS (levegőellátás - füstgázelvezetés) rendszerű túlnyomásos gyűjtőkémény, elsősorban kondenzációs gáztüzelő berendezések számára. A nem kondenzációs turbós készülékek eddig ismert gyűjtőkéményei a közhiedelemmel szemben nem túlnyomásosak, hanem gravitációsak, mert ezeknek a készülékeknek a füstgáz hőmérséklete elég meleg ahhoz, hogy gravitációs úton távozzanak a kéményből. A kondenzációs kazánok kéményében viszont az alacsony füstgáz hőmérséklet miatt mindig túlnyomás jön létre. Ha egy gyűjtőkéményben megengedjük a túlnyomást, akkor a rákötött készülékek közül azokban, amelyek éppen nem működnek, füstgáz visszaáramlás jöhet létre. Ezt mindenképp meg kell akadályozni, mert enyhébb esetben is üzemzavart okoz a kazán működésében, súlyosabb esetben azonban akár CO mérgezéshez is vezethet. A Krea K2 kéménybe, pontosabban a kémény minden egyes bekötő nyílásába beépítünk egy olyan füstgáz csappantyút, amely megakadályozza, a kéményben lévő túlnyomás érvényesülését a nem működő készülékek felé. A csappantyú saját szabadalmunk, a kéményrendszer pedig elnyerte a 2015. évi Construma Díjat.



Cím:   6725 Szeged, Moszkvai krt. 27.

Telefon:
 
06-62/548-810
E-mail:   kemenygyarto@gmail.com  
Honlap:   www.kemenygyarto.hu
 

Termékcsoport:



kéményrendszerek



Ön építőanyag-gyártó vagy forgalmazó? Nem találja termékeit oldalunkon?
Szeretné, hogy termékei elérhetőek legyenek az építészek és kivitelezők számára?

Legyen Ön is kiemelt partnerünk, vegye fel a kapcsolatot velünk!


Tegye elérhetővé termékeit Magyarország legnagyobb termékinformációs oldalán!

Jelentkezz most!
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information