Wienerberger

Már csak bő egy hónapig lehet jelentkezni az idei Brick Awardra

Március 14-én lezárul a nevezés az építészeti szakma egyik legrangosabb elismerésére. A Wienerberger által életre hívott és kétévente megrendezett Brick Award-on a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazzák a nemzetközi téglaépítészet független platformjaként. A jelentkezés ingyenes, a pályaműveket angol nyelven kell feltölteni 2023. március 14-ig.Több mint egy évtizede rendezi meg a nemzetközi versenyt a Wienerberger, amit a vállalat azért hozott létre, hogy mind az építészeket, mind a szakmán kívüli rajongókat az új építési formák felfedezésére, illetve a tervezési koncepciók megosztására ösztönözze. Az elmúlt évek során a világ minden tájáról érkeztek projektek, és a jelöltek, valamint a nyertesek kiválasztása során a gyártók és téglatípusok széles skáláját használták fel, minden színben és formában.

A Brick Award díjra idén is öt kategóriában várják építészek, nemzetközi építészkritikusok, ingatlanfejlesztők és újságírók pályaműveit. A nevezéseknek jelentős részben kerámia építőanyagokból kell állnia és illeszkednie kell a kiírt kategóriák egyikébe, melyek a családi házaktól a társasházakon át munkahelyek, irodák, kereskedelmi épületek, vagy akár kulturális, oktatási, vagy egészségügyi épületek is lehetnek.

A győzteseket kétévente, díjátadó ünnepség keretében hirdetik ki. A díjazottak a zsűri által kiválasztott, top 50 nevezővel együtt bekerülnek a rendkívül színvonalas Brick Book-kiadványba, melybe már számos magyar pályázat bekerült az évek során. Sőt 2006-ban egy magyar páros, Cságoly Ferenc és Keller Ferenc nyerte el a nemzetközi elismerést. Brick Award pályázat - Wienerberger Magyarország

Nevezés angol nyelven

A nevezés során egy online űrlapot kell kitölteni angol nyelven, amely a projekt alapvető adataiból, a projektet leíró rövid tájékoztató szövegből, valamint az épületről készült képek és tervek feltöltéséből áll. A nyertes projekteket pénzdíjjal jutalmazzák, és nyilvánosságot szereznek a világ minden táján. A nevezés ingyenes és az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.brickaward.com/Submission.html

A nevezők a pályaműveikhez további ötleteket és inspirációt gyűjthetnek a Brick Award Pinterest oldaláról, melyet az alábbi linken érhetnek el: https://www.pinterest.at/brick_award/Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.02.09.
Porotherm 30 Feles Rapid Dryfix ...

Porotherm 30 Feles Rapid Dryfix ...

30 cm-es csiszolt feles tégla Dryfix extra ragasztóval ...

Porotherm 10 N+F Rapid Dryfix tégla

Porotherm 10 N+F Rapid Dryfix tégla

10 cm vastag falazat építésére ajánlott csiszolt falazóelem Dryfix extra ...

Porotherm A-10 neo áthidaló

Porotherm A-10 neo áthidaló

10 cm-es kerámiaköpenyes előfeszített vasbeton áthidaló 10 cm-es ...

Porotherm Rapid Dryfix extra ...

Porotherm Rapid Dryfix extra ...

Speciális összetételű ragasztóhab, kizárólag a Porotherm Rapid csiszolt ...

PASTORALE LAPKA

PASTORALE LAPKA

Homlokzati burkoló lapka Vörös és fekete szín, kézi készítésű, ...

Porotherm 38 X-therm Rapid tégla

Porotherm 38 X-therm Rapid tégla

38 cm vastag csiszolt falazóelem vékonyrétegű falazóhabarccsal A ...

Hírlevél

eptar.hu


Hozzon ki többet olcsóbban, magasabb hozzáadott értékkel az Otthonfelújítási Hitelprogramból!
AlbaGips: Hozzon ki többet olcsóbban, magasabb hozzáadott értékkel az Otthonfelújítási Hitelprogramból! >> A családi házak többségének esetében eljön az az idő, amikor korszerűsítésre van szükség, melyhez tökéletes segítséget nyújt hazánkban az Otthonfelújítási Program, amely részben vissza nem térítendő támogatást jelent azok számára, akik új ingatlan vásárlása helyett meglévő ingatlanuk fejlesztésébe, modernizálásba szeretnének fektetni.

Részletek
 


Energetikai szintlépés a kockaházaknál
Terrán: Energetikai szintlépés a kockaházaknál >> A becslések szerint Magyarországon 700 ezer és egymillió közé tehető az építészeti örökségünket képező Kádár-kockák száma, amelyek többsége megjelenését tekintve és energetikailag is korszerűtlen. Azonban design, valamint zöldítés szempontjából egyaránt számos lehetőséget rejtenek magukban. Nézzük, mi az első lépés, ha kockaház felújítása előtt áll.

Részletek
 


38 százalékkal jár jobban, aki téglaházat vesz vagy épít
Wienerberger: 38 százalékkal jár jobban, aki téglaházat vesz vagy épít >> A kerámia tégla hagyományosan Magyarország egyik legkedveltebb építőanyaga, köszönhetően tartósságának és hőszigetelő képességének. Emellett hosszú távú befektetésnek sem utolsó: az Ingatlan.com adatai szerint a téglaépítésű lakások és házak jelentősen magasabb áron kelnek el más falazatú ingatlanokhoz képest. Azonban az építőipar évek óta tartó ingadozása és a munkaerőhiány új megoldásokat kíván. Ennek köszönthetően egyre nagyobb teret nyer a szakemberek és az építtetők körében egy új technológia, mellyel felére csökkenhet a falak építésének ideje.

Részletek
 


Itt a Porotherm 20 SONO! Elérhető a Porotherm hanggátló termékcsalád legújabb tagja!
Wienerberger: Itt a Porotherm 20 SONO! Elérhető a Porotherm hanggátló termékcsalád legújabb tagja! >> 2024. június 17-től elérhető az új Porotherm 20 SONO hanggátló falazóelem, mely kiegészíti a már jól ismert Porotherm AKU Z termékcsaládot, és bővíti a Wienerberger hanggátló termékpalettáját.

Részletek
 


Falazatok szerkezeti megerősítése erősítő háló nélkül
Mapei: Falazatok szerkezeti megerősítése erősítő háló nélkül >> A hagyományos megerősítési technológia több centiméter vastag betonba ágyazott hegesztett háló alkalmazását jelenti. Bár ez a módszer növeli a falazat szilárdságát, számos problémát is felvet. A legfőbb gondot a merevség jelentős növekedése okozza, amely a beton magas rugalmassági modulusának következménye (a beton általában cement alapú, és így kevéssé kompatibilis az aljzattal). Továbbá a fémháló hajlamos a korrózióra, és a rendszert nehéz felvinni, különösen az egyenetlen aljzatokra.

Részletek
 


Lindab Carport megoldások
Lindab: Lindab Carport megoldások >> A Lindab Kft. több mint 30 éve meghatározó szereplője a magyar építőiparnak. Számos sikeres építőipari projektben vettünk részt, biztosítva a kiváló minőségű alapanyagokat és szakmai támogatást. Magyarországon gyártjuk a Lindab Carport fedett kocsibeállónk szerkezeti elemeit, garantálva a tartósságot és megbízhatóságot.

Válassza a Lindab Carport megoldásait, hogy autói biztonságban legyenek az időjárás és a környezet viszontagságaitól, miközben költséghatékony és professzionális megoldást nyújtanak!


Részletek
 


Business Superbrands minősítést kapott a Lindab
Lindab: Business Superbrands minősítést kapott a Lindab >> Büszkék vagyunk, hogy a Lindab 2024-ben ismét elnyerte a Business Superbrands minősítést! ??

A Superbrands egy nemzetközi, világszinten is elismert márkaértékelési program, több mint 90 országban nyújt benchmarkot a nagyközönség számára és minden iparágból keresi a legjobb márkákat két kategóriában: fogyasztói és üzleti. Magyarországon immár 20 éve van jelen a program, melynek keretében alapos, jól kiforott módszertannal rendelkező kutatómunka után, több szempontot figyelembe véve egy 40 fős marketing szakemberekből és vállalatvezetőkből álló független szakmai zsűri dönt a díjazottakról.


Részletek
 


Termékkönyvtárak és megoldások ARCHICAD 26-hoz Termékkönyvtárak és megoldások
ARCHICAD-hez


 

Összefoglaló
 
 
Építészgaléria
 


Építészgaléria megtekintése Regisztráció / épület feltöltése


 
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information