Terrán Minden, amit érdemes tudni a Generonról

Új lendületet adhat a hazai ingatlanállomány fenntarthatóbbá válásához a rezsiköltségek emelkedése. Ráadásul az elmúlt években egyre fontosabb szempont lett az energiahatékonyabb otthon, mind a felújításoknál, mind az új építésű ingatlanoknál. A megújuló energiaforrások iránti érdeklődés élénk, a nagy múltú Terrán pedig saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel.




Az inverter legfőbb feladata, hogy a napelemek által megtermelt alacsony feszültségű egyenáramot magasabb feszültségű váltakozó árammá alakítsa át. A legújabb inverterek azonban más feladatokat is ellátnak, így például monitorozzák, felügyelik, szabályozzák és optimalizálják az áramtermelést, valamint gyűjtik a termeléssel kapcsolatos adatokat is, ezeket az információkat akár mobil eszközeinken is nyomon tudjuk követni.

Folyamatos érdeklődés a megújuló energia iránt

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a tagországok energiafelhasználásának 22,9 százaléka származott megújuló - így többek között szél-, illetve napenergia felhasználásából. A megújuló energiaforrások három éven belül a világ első számú villamosenergia-forrásává válnak - prognosztizálja a Nemzetközi Energiaügynökség 2023-as villamosenergia-piaci jelentése. Hazánkban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal januári adatai szerint összességében 169 387 darab háztartási méretű kiserőművet telepítettek, amelynek döntő többsége napelemes egység.



A Terrán saját megoldása: a Generon

A Terrán egyedi megoldást kínál a zöldenergia-termelésre, a Generon napelemes tetőcseréppel, amelynek lényege, hogy minden cserép külön szolárpanelként működik, így tökéletesen illeszkedik a tető síkjába és a környezetébe, ez a prémium megjelenés pedig különlegessé teszi az összképet. Az esztétikai szempont mellett azonban fontos, hogy kialakításával nem sérül a tető védelmi funkciója, nincs szükség áttörésre.

A Terrán Generon edzett üveglapjai kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és más mechanikai behatásokkal szemben. A megépített cseréphéjazatok mögött egy minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrést szükséges biztosítani, ahol a felmelegedő levegő távozhat, és helyére a környezetivel azonos hőmérsékletű érkezhet. Az így kialakított légrésben cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít, így a Generon nem melegszik fel a nyári forróságban. A napelemek felhős időben - úgynevezett részterhelésen - is akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni.

A Terrán Generonról azt is érdemes tudni, hogy több, egymással összefüggő tetőszakaszra is felrakható, azt kell csak szem előtt tartani, hogy azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

A rendszer teljesítményét szinte egyáltalán nem befolyásolja, ha egy cserép meghibásodik, mert minden modul egy úgy nevezett bypass diódával van ellátva, ami kizárja az áramkörből a hibás cellát. A Generonra nem jellemző a meghibásodás, azonban ha egy szolárcella mégis elromlana, akkor is könnyen orvosolható a probléma, hiszen a modulok itthon készülnek és itthon is kerülnek összeszerelésre, így az esetleges garanciális igény könnyedén érvényesíthető.

A több mint száz éves Terrán elkötelezett abban, hogy segítse a szakma képviselőit, ezért kifejezetten az építészeknek szóló komplex tervezéstámogató felületet kínál az ArchiCAD alá beépülő Terrán AddOn platformmal, ahol a Generon napelemes tetőcserépről is részletes tervezői információk érhetők el. A termék a tervekbe illeszthető és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így a Generon esztétikai előnyét már a tervezési fázisban, a látványterveken láthatja az építtető.




Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.03.03.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information