11 százalékos növekedés mellett, 34,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta a 2015-ös üzleti évet a
VELUX Magyarország Kft.


Több milliárd forintos beruházás és az export piacok intenzív kiszolgálása jellemezte a VELUX Magyarország Kft. 2015-ös üzleti évét, amit 34,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt a vállalat. Ezzel megőrizte profitabilitását és megerősítette piacvezető szerepét a tetőtéri ablak, illetve tetőtéri ablak-kiegészítők gyártó szegmensben.


2014-hez képest 11 százalékkal, 34,5 milliárd forintra növelte nettó árbevételét 2015-ben a VELUX Magyarország Kft. A Magyarországon immár 30 éve működő vállalat eredményességében kiemelt szerepe volt a korábbi évekhez képest aktívabb export piaci jelenlétének és a hazai felújítási szegmens erősödésének. A növekvő piaci igényhez igazodva, a cég több mint 3 milliárd forintos beruházás keretében bővítette gyártó kapacitását.



A VELUX Magyarország Kft. 2015-ös pénzügyi eredményei

2014 2015
Átlagos statisztikai létszám (fő) 1 011 1 016
Nettó árbevétel (HUF ezer) 31 122 220 34 507 809
Beruházások (HUF ezer) 975 515 3 320 921


"A fejlesztésekkel tovább erősítettük a magyarországi gyártóbázis európai piaci befolyását, amit a korábbi évekhez képest jóval szélesebb termékválasztékkal tudunk kiszolgálni. 2015-ben növeltük a burkolókereteket gyártó gépek számát, a korábbinál modernebb, automatizált gépsorokat helyeztünk üzembe a tetőtéri ablakok alumínium külső borításának gyártására, valamint elindítottunk egy újabb, tetőtéri ablakok előállítására használt szerelősort is. A nagyfokú automatizáltságra való törekvés ellenére, a hazai építőipar egyik legnagyobb foglalkoztatójaként, alkalmazottaink száma stabilan ezer fő felett maradt" - ismertette a bővítés részleteit Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. kereskedelmi és marketing irodájának ügyvezetője szerint az impozáns eredmények elsősorban a kedvező piaci hatásoknak, valamint a megbízható és hosszútávra szóló üzleti partnerkapcsolatoknak köszönhetők: "Sikerünkben jelentős szerepe van több évtizedes szakmai kapcsolatainknak és termékeink kiváló elérhetőségének országos értékesítési hálózatunkban. Tapasztalataink szerint a lakosság felújítási és otthonbővítési hajlandósága erősödik, ezt igazolja a folyamatosan növekvő érdeklődés új generációs ablakprogramunk iránt is."

A globális VELUX Cégcsoport társadalmi felelősségvállalási stratégiájával összhangban, a VELUX Magyarország Kft. jelentősen csökkentette a gyártás ökológiai lábnyomát: "A gyártás során keletkező hulladék 98 százalékát újrahasznosítjuk, a széndioxid-kibocsátást pedig 41 százalékkal csökkentettük a magyar gyártóbázisainkon. Lényeges, hogy az általunk felhasznált fa 96 százalékát fenntartható minősítéssel rendelkező beszállítóktól vásároljuk" - mondta el Vincze Zoltán.

A vállalat 2016-ban is folytatja a gyártóbázis bővítését, és az ablakok, valamint a faalkatrészek gyártása kapcsán jelentős beruházásokat tervez. Tovább kívánja növelni exportpiaci befolyását is; ennek megfelelően a lakkozott faablakok mellett elindítja a fehérre festett faablakok gyártását a nyugat-európai piacok számára. Ezzel párhuzamosan folyamatos a toborzás a fertődi és fertőszentmiklósi gyárban.

Fenntarthatóság tekintetében ugyancsak ambiciózus célokat fogalmazott meg a vállalat: "Tekintettel arra, hogy termékeink révén érdekeltek vagyunk az épületek energetikai tulajdonságainak javításában, fontosnak tartjuk, hogy gyártósoraink környezeti terhelését folyamatosan csökkentsük" - tette hozzá Őz Beáta. "Ennek megfelelően 2020-ig 99 százalékra akarjuk növelni a fenntartható forrásokból származó fa arányát a termelésben. Még 2007-ben köteleztük el magunkat a széndioxid-kibocsátásunk csökkentése mellett és ennek mértékét - a 2007-es bázisidőszakhoz képest - 50 százalékban határoztuk meg 2020-ra. Ahhoz, hogy ezt a célunkat elérjük, szén-dioxid kibocsátásunkat további 19 százalékkal kívánjuk csökkenteni a jövőben."


www.velux.hu


A VELUX Cégcsoportról


A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.hu



2016.05.17.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information