4 általános érvényű szempontot fogalmazott meg a tetőtér-beépítések kapcsán a VELUX vállalat Padlásból Tetőtér pályázatának belsőépítésze

A VELUX vállalat Padlásból Tetőtér pályázatának nyertese 5 millió forint támogatást kapott ahhoz, hogy az eddig kihasználatlan padlásterét tetőtéri otthonná alakítsa. Máté Zsuzsanna, a pályázat nyertese belsőépítészként dolgozik, és aktív szerepet vállalt a tervezésben; szerinte négy fő szemponton múlik egy ilyen projekt sikere.




A Padlásból Tetőtér pályázat nyertesének otthonában a végéhez ért a tetőtérbeépítés első fázisa, amelynek során korszerű, környezetkímélő anyagokkal és technológiával végezték el a tetőcserét, valamint a szigetelést. Immár a belső munkálatokkal folytatódhat a minta tetőtéri otthon kialakítása. Máté Zsuzsanna, a pályázat nyertese belsőépítészként dolgozik, és négy fő szempontot emelt ki a tetőtéri otthonok kialakításának tervezési folyamatában.



Változó igények, változó otthon

"A tervek elkészítésekor arra törekedtem, hogy feltérképezzem a jövőbeli igényeinket is, ezért több fázist is lerajzoltam. Gyerekeink még kicsik, így számukra egy közös játszóteret alakítottunk ki. Ebben a helyiségben kap helyet az én dolgozósarkom is, így napközben felügyelhetem őket, később viszont ezt a tágas teret több kisebb szobára oszthatjuk fel. Ezekre a funkcióváltozásokra már gondoltam az ablakok elhelyezésénél, a világítás és az elektromos hálózat megtervezésénél is. Ennek köszönhetően a jövőben akár egy teljesen önálló lakást is kialakíthatunk majd, külön földszinti bejárattal" - mondta el Máté Zsuzsanna.



A rendelkezésre álló tér maximalizálása

A belsőépítész szerint a tetőterek beépítésénél kihívást jelentenek a ferde síkok, amelyek csökkentik a hasznos területet, illetve a világítás és a lámpák elhelyezése sem a megszokott módon történik. Átgondolt és méretre készült tárolókkal azonban a helykihasználás megoldható, a tetőtér látható szerkezeti elemei pedig ugyancsak alkalmasak tárolásra, vagy dekorációs elemként, különleges világítástechnika beépítésével.



A tér optikai növelése

"Úgy érzem, attól lett igazán kihasználható a tetőtér, hogy az akadályokat leküzdve sikerült az ablakokat hosszú távon is ideális módon elhelyezni" - mondja Máté Zsuzsanna. "A falak és a burkolatok tervezésekor érdemes világos, vidám színeket használni, amelyektől nagyobbnak tűnik a tér, ezeket pedig kombinálhatjuk erősebb színekkel, hogy fókuszpontokat hozzunk létre. Nem érdemes elrejteni a szerkezeti elemeket sem, ugyanis ezek adják a tetőtér egyedi hangulatát, a belmagasság pedig a lehető legnagyobb marad."

Térkapcsolatok

A belsőépítész szerint a jól működő tetőtéri otthon kulcsa a funkcionálisan jól működő alaprajz: "Fontos, hogy a lépcső jó helyre érkezzen, továbbá hogy kevés közlekedővel hozzunk létre jó térkapcsolatokat. A helyiségek tágasabbnak tűnnek, illetve kevesebb mesterséges világításra lesz szükség akkor, ha nagy bevilágító felületeket alakítunk ki, amelyek szabad utat adnak a napfénynek. A tetősíkablakokat is úgy kell beépíteni, hogy jó kilátást biztosítsanak a szobákból, és úgy kell elhelyezni őket, hogy ne akadályozzák a későbbi falmozgatások lehetőségét."



www.velux.hu


A VELUX Magyarország Kft-ről


A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon - a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel - melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket - minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

További részletek: www.velux.hu



2016.04.13.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information