Leier A társasház is megérdemel egy jó kéményt!

Örömmel tapasztaljuk, hogy az építőipar kezd magára találni. Örömteli mindannyiunk számára, hiszen ha az építőipar húzó ágazat lesz, az a gazdaság minden területére kihat, abból a gépészet is profitál! Városainkban egyre-másra épülnek a megnövekedett lakásigényeket kielégíteni kívánó társasházak. Különböző igényekhez, különböző méretekben, különböző készültségi fokkal és minőségben. Ami mindannyiban közös, hogy az épületek fűthetőségéről gondoskodni kell! Társasház esetében a fűtés megtervezéséhez elengedhetetlen a gépész segítség igénybevétele! Ez rendszerint azt jelenti, hogy a lakásokba zárt égésterű gázkészüléket terveznek, ami biztosítja a meleget, esetleg a meleg vizet is. A kérdés csak a márka kiválasztása, ez különösebb kihívás elé nem állítja a felkészült gépészt, amihez viszont már kell "némi" gyakorlat, az a gázkészülékek égéstermék -elvezetésének kiválasztása, megtervezése, mert egy rossz döntéssel örökre megkeseríthető a lakástulajdonosok életét! Vigyázzunk tehát, hogyan döntünk!


Megvizsgáltunk, hogy egy konkrét társasház esetében milyen folyamatok vezettek a megfelelő kéményválasztáshoz.

Egy győri beruházó cégnél, az Archi-Land Kft-nél vetődött fel 2013-ban a gondolat, hogy a Tarcsay u. 22. sz. alatt egy új társasház épüljön. A tervezéssel az Archi-Bald Mérnöki Irodát bízták meg. Mindkét cég vezetője, Pőcze Bálint, aki 1992-ben alapította a tervező cégét.
Üzletpolitikájának meghatározó eleme, melyet megalakulásuk óta vall, hogy a "Visszatérő megbízó" a munkájuk fokmérője. Az épület fűtésének megtervezése során több lehetőséget megvizsgáltak, legfontosabb szempontok voltak: a lakástulajdonosok számára

- biztonságos
- garanciákkal bíró
- költségtakarékos megoldást kínáljanak
- figyelembe véve a közeljövő szabályváltozásait.


A megfelelő választás a kondenzációs gázkészülék alkalmazása lett, lakásonként egyedi kazánokkal. A márka választásánál fontos volt a teljesítmény-tartomány - Q=18 - 22 kW közötti legyen - , a készülékek kubatúrája - minél kisebb helyet foglaljon -, alacsony legyen a gázfogyasztása és persze az ár/érték arány. A típusokat tekintve 3 gyártó terméke, Vaillant, Buderus és Saunier Duval készülékek közül esett a választás az utóbbira, Thema Condens F25, Q = 19,6 kW, gázfogyasztás: 1,96 m3/óra.

Az égéstermék-elvezetés tervezésének szempontjai hasonlóak voltak:

- biztonságos legyen
- megfelelő garanciákkal bírjon
- hosszú távú megoldást kínáljon
- megfeleljen az európai szabványoknak, szabályoknak
- illeszkedjen az épület építési anyagai kiválasztásához!


A szempontoknak legjobban megfelelő megoldás a kerámia béléscsöves, köpenyelemes kéményrendszer!

A kivitelezést az Archi-Land Kft végezte. Az épület anyagainak megválasztása során végig szem előtt tartották, hogy olyan termékeket válasszanak, melyeknek jó a márkaneve, tartós és megbízható. A kémény tekintetében fontos volt, hogy kis helyen elférjen, s oldja meg az egymás feletti lakások beköthetőségét egy kürtőbe. Két kémény épült, a K1 jelű 4 db, szintenként 1-1 db, a K2 jelű 5 db, szintenként 1-1 db gázkazán csatlakozással. A kéményhossz 21,80 m, hatásos magasság: 7,35 m. Olyan legyen, amelyik jól bevált rendszermegoldást nyújt, garanciális kérdések tekintetében rendezett termék, hosszú élettartamot garantáljon! Tartózkodni kívántak a "barkács-megoldások" alkalmazásától. Elvárásuk volt, hogy a tervezettel legalább azonos műszaki megoldást biztosítson, de ha árban is jobb, az lenne az ideális! Így került látókörükbe a Leier MULTIKERAM kéménycsalád. Mivel több gázkészüléket kellett egy kürtőbe csatlakoztatni különböző szinteken, ezért a gyűjtő jellegű - LAS - kéményrendszer a megfelelő megoldás. A választásnál a Leier Hungária Kft volt a segítségükre. Olyan kéményrendszerre volt szükség, amely a megszokottaktól is kisebb helyet igényel, mivel nagyon szűkös hely maradt a lakásokban a gázkészülék és a kémény számára. A gépésszel történt egyeztetés során került sor a kéményrendszer kiválasztásra: amely amellett, hogy ötvözi a kerámia béléscső nyújtotta tartósságot, kopásállóságot, hőállóságot és nedvességre való érzéketlenséget, teljes biztonságot nyújt zárt rendszere miatt, s még külmérete is jóval kisebb! A tervezett kémény külmérete 48 x 48 cm volt, míg a javasolt 35 x 35 cm, így a megtakarítás lakásonként 46% értékes lakótér, mindezt 9 lakásban és üzletben!

A tervezett gravitációs - N1 - kémény helyett a javasolt kémény túlnyomásos -P1 - üzemmódban működik, ez Leier MULTIKERAM LAS P1 kéményrendszer! A kémény minősítése T200 P 1 W 1 O00. Ez a kéményrendszer:

- kisebb helyet foglal, mint a gravitációs üzemű társai - túlnyomásos üzemmódja révén extrém időjárási körülmények közepette is garantálja a biztonságos üzemet - műszakilag többet adott ennél a projektnél is, mint a kiviteli tervben szereplő kémény!


A kéménnyel egy helyszíni betanítást is kaptak kéményépítők, amit költségmentesen, pontosan érkezve tartott meg a Leier. "Az épület használatbavételi eljárásának intézése során a területileg illetékes kéményseprő cég kéményvizsgálója is elismerését fejezte ki a választásunkhoz, illetve a munkánkat tekintve! Semmi kifogást nem talált, gyors, gondmentes volt a kémény átadás-átvétele, hiszen Ő is ismerte a Leier kéményrendszerét!" - emelte ki Pőcze Bálint! "A kémények hő- és áramlástechnikai méretezését a Leier Hungária Kft ingyen biztosította számunkra!" - tette hozzá.

A lakások értékesítésével is az Archi-Land foglalkozik, ahol elmondták, hogy örömmel konstatálták, hogy kondenzációs gázkazánok vannak a lakásokban, mivel az elmúlt időszakban rendszeresen azt tapasztalják, hogy a szeptember 26-i szabályváltozás miatt az otthonkeresők azokat a lakásokat részesítik előnyben, amelyekben már a kondenzációs technológiát építették be. Így az Ő dolguk is könnyebb az értékesítést tekintve.

Összefoglalva, elmondhatjuk, hogy a Leier MULTIKERAM LAS és a Leier MULTIKERAM LAS P1 kéményrendszerek minden résztvevő számára:

- garantált, biztonságos, gyors megoldást nyújtanak
- rendkívül hosszú távon!

Garantált, hiszen gyártója 33 év rendszergaranciát ad kéményeire! Biztonságos, az üzemmódot tekintve épp úgy, mint az égéstermék elvezetésben - Luft Abgas System! Gyors megoldás, mivel a gyártó akár 3 munkanapon belül címre szállítva kiszolgálja megrendelőit!
Gyors megoldás, mivel a kivitelezés során nagyon lerövidül az építés ideje a 100 cm hosszúságú, tokos kialakítású kerámia csövek alkalmazása miatt!

A fentiek mellett még egy fontos adalék, amely alátámasztja a Leier MULTIKERAM LAS kémények jó választását: páratlan szabadságot biztosítanak készülékválasztásban a tervezés során épp úgy, mint a beruházás során, majd a későbbiekben is, amikor a gázkazánok cseréjét kell végrehajtani!


A kéményrendszerekkel kapcsolatos minden információt megtalálnak a kemenyshop.leier.hu-n.

További információt a Leier cégcsoportról és termékeiről a www.leier.hu oldalon talál.Cégtörténet


CÉGTÖRTÉNET - LEIER

A Leier: Családi vállalkozásból dinamikusan fejlődő, nemzetközi vállalatbirodalom

A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 37 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít.

A cégcsoport kilenc hazai építőanyag gyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során. Az építőanyag gyártás mellett ingatlanfejlesztéssel, továbbá autó-kereskedelemmel és környezetbarát elektromos járművek forgalmazásával is foglalkozó Leier cégcsoport, Magyarországon 2013-ban közel 30 milliárd Ft bruttó forgalmat bonyolított, és ezer fő részére biztosít munkahelyet.

További részletek: www.leier.hu
2015.10.08.

Leier HírekLeier CADLeier csomópontokLeier ÁrlistákLeier ProspektusokLeier AlkalmazástechnikákLeier színválasztóLeier ViszonteladókTerületi képviselőkLeier Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Leier hírek:


Leier - Szombathely hat hektáros sportparkjának fejlesztése Leier elemekkel
Szombathely hat hektáros sportparkjának fejlesztése Leier elemekkel 2019.09.06.
A projekt során helyi kivitelezők munkájában, Leier termékek használatával újulnak meg a sportpályák, zöldfelületek, játszóterek, valamint a patakpart is.

Leier - Egyedi Leier-termékkel újul meg a győri vásárcsarnok
Egyedi Leier-termékkel újul meg a győri vásárcsarnok 2019.08.05.
A teljesen megújult vásárcsarnok épületét mintegy 2000 négyzetméterrel bővítik, kiépítik mellette a parkolólemezt, továbbá a piactér mellett új zöldövezetet is kialakítanak.

Leier - Gyors, pontos, hibamentes - előregyártás családi házas léptékben
Gyors, pontos, hibamentes - előregyártás családi házas léptékben 2019.07.16.
Az elmúlt években a társasházi építkezéseken terjedt el ugrásszerűen az új technológia. Az előregyártott kéregfalakból és -födémekből gyorsan készülő épületek előnyét ilyen beruházásokkal foglalkozó szakemberek látták meg először. Tőlük származó számítások szerint pl. egy 500 m2-es födém kivitelezése előregyártott Leier Mesterpanellel szintenként 3-4 nappal rövidülhet, amely 5 szint esetén akár 1 hónap időmegtakarítást is jelenthet. Másik, szintén gyakorlati tapasztalaton nyugvó példa, hogy a kéregfalak lakáselválasztó falként használva számottevő, akár eladható hasznos alapterületet eredményez (20 cm-es előregyártott kéregfal 30 cm falazott szerkezet helyett, lakáselválasztó falként alkalmazva, egy 40 lakásos társasháznál, átlagosan 50 m2-es lakásméterrel számolva, akár 55 m2-rel több eladható, hasznos alapterület hoz létre, azaz így plusz egy eladható lakás keletkezik).

Leier - Kevés az idő, nincs kivitelező – új trend családi házhoz
Kevés az idő, nincs kivitelező – új trend családi házhoz 2019.07.05.
Ne higgyük, hogy az új lakások iránt megnövekedett keresletből adódó új trend eredményét, az előregyárott betonelemek használatának előnyeit ne élvezhetnénk családi házunk építése során. Gyorsan és pontosan épülhet otthonunk minden fala és födémje előregyártott vasbeton kéregfalak és – födémek használatával, de dönthetünk úgy, hogy egy stabil pince vagy éppen a garázs, esetleg egy lépcső készüljön e modern technológiával. Nincs másról szó, mint néhány pontosan megtervezett, ellenőrzött minőségű beton kéregelemről, amelyek a megbeszélt határidőre kerülnek az építkezés helyszínére.

Leier - Örömteli kertészkedés hajolgatás nélkül
Örömteli kertészkedés hajolgatás nélkül 2019.06.06.
A májusi szeszélyes időjárás sem szeghette kedvét a hobbykertészeknek, akik elérkezettnek látták az időt a paradicsom- és paprikapalánták kiültetésére. Péterék saját kertjüket a Leier Durisol magaságyását választva, labirintusszerűen kialakítva építették meg. A kert a különleges megjelenésnek köszönhetően rendkívül impozáns látványt nyújt. Az ültetéshez Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke nyújtott szakmai segítséget. Ernőtől sok hasznos információt megtudhattak a magaságyásokról és a Durisol elemekről. A kertészkedésről készült videoanyag is.

Leier - Valódi biztonság másodlagos fűtéssel
Valódi biztonság másodlagos fűtéssel 2019.06.05.
A technológia szintjét és fejlődésének ütemét tekintve szerencsés korban élünk. A fejlődés az X generáció tagjai számára volt a legszembetűnőbb, hiszen az elmúlt 40-50 évben az élet minden területén tapasztalható változások mindenkit érintettek, mindenkire hatással voltak. Így jutottunk el a szalagos magnótól az MP3 lejátszóig és a streamelésig, az igényléstől a telepítésig éveket igénybe vevő postai telefonvonal bekötésétől a zsebünkben hordott mini számítógépekig.

Leier - Ereszcsatornát kértek, Leier kéregfödémet nyertek...
Ereszcsatornát kértek, Leier kéregfödémet nyertek... 2019.06.03.
Nagy fába vágta a fejszéjét a Veszprémi Waldorf Egyesület: hosszú távú tervük, hogy Nemesvámoson kilenc épületben működő óvodát, általános iskolát és gimnáziumot egy intézménybe költöztessék. Ehhez persze különböző pályázati forrásokat kerestek, amelyek között elsőként a Várépítő pályázatnál jártak, és mindjárt egy meglepetéssel tarkított sikerrel. A megpályázott ereszcsatorna és hőszigetelés helyett Leier előregyártott kéregfödémet kaptak, amelyet május elején emeltek az épületre.

Leier - A NAGY KÉMÉNYCSERE PROGRAM
A NAGY KÉMÉNYCSERE PROGRAM 2019.03.14.
Március közepén járva lassan elballagtatjuk a telet, vele együtt a fűtésszezon is véget ér.
Hajlamosak vagyunk a múlt lezárásával - gondolok itt a mögöttünk hagyott télre - elfeledni az esetlegesen előforduló gondokat, problémákat is.

Leier - Fél nap - sok hasznos információ kivitelezőknek Építhet ránk! Leier kivitelezői napok
Fél nap - sok hasznos információ kivitelezőknek Építhet ránk! Leier kivitelezői napok 2019.01.09.
Országszerte 9 helyszínen várják a kivitelezőket a hagyományos év eleji kivitelezői szakmai napokon a Leier szakemberei. A résztvevők egy rövid délelőtt leforgása alatt áttekintést nyerhetnek a cég által gyártott termékek, a különböző falazóelemek, előregyártott vasbeton termékek, térburkolatok és kémények újdonságairól. Az érdeklődők emellett a kémények szakszerű beépítésének fortélyait gyakorlati bemutatón is elsajátíthatják.

Leier - Az építőipar válasza a szakemberhiányra az előregyártás
Az építőipar válasza a szakemberhiányra az előregyártás 2019.01.08.
Az építőipar válasza a szakemberhiányra az előregyártás
Továbbképzés szakembereknek országszerte - MÉK: 1,5 pont (2018/325)


A minden területen jelentkező szakemberhiánynak köszönhetően olyan műszaki megoldások kerültek fókuszba, amelyek az élőmunka csökkentésével segítik a gyors és gazdaságos kivitelezést.

Leier - Néhány gondolat a kéménytestbe integrált szellőzőkürtőről
Néhány gondolat a kéménytestbe integrált szellőzőkürtőről 2018.12.12.
A köpenyelemes kémények konstrukciója lehetővé teszi, hogy az alapfunkciót ellátó, az égésterméket a szabadba juttató samott égéstermék járat mellé, egy másodlagos funkcióval bíró kiegészítő kürtő is bekerüljön a könnyűbeton kéményköpenybe. Ez az opcionális kiegészítő a többfunkciós szellőzőkürtő, ami számos feladatot elláthat az épületben. A szellőzőkürtőt a kéménytest részeként, egy munkafolyamatban, egy helyen alakítjuk ki, így elkerülhető az egymástól független több födém- és tetőáttörés létesítése, amellyel jelentős költség és munkaidő-megtakarítás érhető el (nem beszélve a helytakarékosságról). Ennek lehetőségét azonban fontos már a tervezés fázisában felismerni.

Leier - Új trend: előregyártott födém bármilyen alaprajzra
Új trend: előregyártott födém bármilyen alaprajzra 2018.09.07.
Az építési piacon az építőanyagok és a munkaerő iránt jelenleg tapasztalt túlkereslet új megoldások keresésére sarkallja a beruházókat és így az építőipari gyártókat is. Ezek között új trend a számos előnyt kínáló előregyártott kéregfalak és kéregfödémek használata.
Nézzük mit tudnak a kéregfödémek!

Leier - Várépítő Pályázat 2018: kéményt és előregyártott födémet is felajánlott a Leier
Várépítő Pályázat 2018: kéményt és előregyártott födémet is felajánlott a Leier 2018.06.13.
20 nyertes gyermekintézmény és 2 műemlék képviselői vehették át a felújításaikhoz szükséges építőanyagra szóló utalványokat a Várépítő pályázat idei díjátadóján, június 5-én, Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében. Négy másik céghez hasonlóan először vett részt a pályázaton a Leier, amely rögtön egymillió forint értékben ajánlott fel termékeket.

Leier - Eiffel Műhelyház: mai megoldások a legnagyobb ipari műemlék felújításánál
Eiffel Műhelyház: mai megoldások a legnagyobb ipari műemlék felújításánál 2018.05.24.
Közel 1200 szakember korszerű, minden igényt kielégítő munkahelyévé válik hamarosan az Eiffel Műhelyház, amely 220 méteres hosszúságával és 110 méteres szélességével Magyarország legnagyobb ipari műemléke. Közel 100 építész az elsők között tekinthette meg a még így, szétbontott állapotában is lenyűgöző épületet, ahol a lecsupaszított acélszerkezetek között egyelőre csak az előregyártott beton kéregfalak száma gyarapodik.

Leier - Építészek és kivitelezők látogattak a Leier győri gyárába
Építészek és kivitelezők látogattak a Leier győri gyárába 2018.05.08.
2018.04.24-én kreditpontos képzés keretében építészek és a kivitelezésben dolgozó szakemberek ismerkedtek a Leier győri üzemében az előregyártott falak és kéregfödém elemek tervezési kérdéseivel és a gyártási folyamatokkal. A kivitelezés kulcsfontosságú pontjait a gyakorlatban is láthatták a rendezvény résztvevői.

Régebbi hírek:
Leier - Új trend az építésben - gyárlátogatás a Leier győri üzemében

Új trend az építésben - gyárlátogatás a Leier győri üzemében

2018.04.18.
Leier - Az előregyártott betonszerkezetek válasza a munkaerőhiányra

Az előregyártott betonszerkezetek válasza a munkaerőhiányra

2018.02.07.
Leier - Leier kivitelezői szakmai napok 2018

Leier kivitelezői szakmai napok 2018

2018.01.16.
Leier - Leier előregyártott lépcső

Leier előregyártott lépcső

2017.11.08.
Leier - Ismét őszi akció a Leiernél!

Ismét őszi akció a Leiernél!

2017.09.12.
Leier - 7 milliárd forint értékű beruházás a Leier üzemeiben

7 milliárd forint értékű beruházás a Leier üzemeiben

2017.07.31.
Leier - Teraszburkolatok színes választéka a Leiertől!

Teraszburkolatok színes választéka a Leiertől!

2017.07.10.
Leier - Zajbiztosan szépül a dél-balatoni vasútvonal

Zajbiztosan szépül a dél-balatoni vasútvonal

2017.06.07.
Leier - Ismét tavaszi akció a Leiernél!

Ismét tavaszi akció a Leiernél!

2017.03.19.
Leier - Építészek kreditpontos továbbképzési napja 2017

Építészek kreditpontos továbbképzési napja 2017

2016.12.09.
Leier - Látványpincék a hazai építészet fókusz­pontjában Borászat a nyúli havasokban...

Látványpincék a hazai építészet fókusz­pontjában Borászat a ...

2016.11.14.
Leier - Van jobb módszer a költözésnél!

Van jobb módszer a költözésnél!

2016.06.10.
Leier - Öntözze növényeit esővízzel!

Öntözze növényeit esővízzel!

2016.06.10.
Leier - A zajárnyékoló falak evolúciója

A zajárnyékoló falak evolúciója

2016.02.18.
Leier - LEIER DURISOL- a környezettudatos megoldás

LEIER DURISOL- a környezettudatos megoldás

2016.02.11.
Leier - Megbízható, hosszú távú, innovatív

Megbízható, hosszú távú, innovatív

2015.11.06.
Leier - Tetőfedési "kalauz" lépésről lépésre

Tetőfedési "kalauz" lépésről lépésre

2015.10.08.
Leier - A társasház is megérdemel egy jó kéményt!

A társasház is megérdemel egy jó kéményt!

2015.10.08.
Leier - Ismét elindult a Leier őszi akciója!

Ismét elindult a Leier őszi akciója!

2015.09.10.
Leier - Megújultak a Leier Kaiserstein kerítéskövek

Megújultak a Leier Kaiserstein kerítéskövek

2015.07.15.
Leier - Elkészült a Leier Durisol magaságyás kisfilm!

Elkészült a Leier Durisol magaságyás kisfilm!

2015.07.15.
Leier - Valósághű épületmodellezés könnyedén - Együttműködés a Leier és GRAPHISOFT között

Valósághű épületmodellezés könnyedén - Együttműködés a Leier és ...

2015.02.06.
Leier - Ami hazánkban még szenved a sok év alatt berögzült előítéletektől, Nyuat-Európában a legkeresettebb...

Ami hazánkban még szenved a sok év alatt berögzült ...

2015.01.20.
Leier - Bravúros első helyezett a Leier milliós ötletpályázatán

Bravúros első helyezett a Leier milliós ötletpályázatán

2015.01.07.
Leier - Győr egyik szimbóluma új életre kelt

Győr egyik szimbóluma új életre kelt

2014.12.04.
Leier - Leier Smart kéményrendszer - keskeny és hőszigetelt

Leier Smart kéményrendszer - keskeny és hőszigetelt

2014.11.13.
Leier - A hőszigetelés bajnokai - töltött téglák a Leier kínálatában

A hőszigetelés bajnokai - töltött téglák a Leier kínálatában

2014.11.13.
Leier - Országutak hangtalan őre

Országutak hangtalan őre

2014.10.30.
Leier - Ismét elindul a Leier őszi akciója!

Ismét elindul a Leier őszi akciója!

2014.10.21.
Leier - Eső előtt köpönyeg

Eső előtt köpönyeg

2014.09.29.
Leier - Leier térkövekkel szépült meg Sopronkövesd főtere

Leier térkövekkel szépült meg Sopronkövesd főtere

2014.09.24.
Leier - Térkőből készült sakktábla egy SOS Ifjúsági Háznak

Térkőből készült sakktábla egy SOS Ifjúsági Háznak

2014.09.12.
Leier - Élet kerekesszékben

Élet kerekesszékben

2014.08.06.
Leier - Amikor az extrémsportolók szerelembe esnek

Amikor az extrémsportolók szerelembe esnek

2014.07.30.
Leier - "Megújulnak köztereink!": több mint 2000 m<sup>2</sup> közterület kap térburkolatot

"Megújulnak köztereink!": több mint 2000 m2 ...

2014.07.17.