Energiahatékonyan tetőtér-beépítéssel

A tetőtér beépítése, amellett, hogy hamar megtérülő befektetés, számos előnnyel jár. A lakótér bővülése mellett nemcsak az épület energetikája javulhat, alacsonyabb rezsiköltségeket eredményezve, hanem a piaci értéke is emelkedik az immár gazdaságos és környezetbarát ingatlannak.




A tetőtér beépítésének az ingatlan állapotát, a benne élők egészségét és általános közérzetét illetően is rengeteg előnye van. A kívánt eredmény eléréséhez azonban már a munkálatok megkezdése előtt érdemes szem előtt tartani a kivitelezéssel kapcsolatos legfontosabb tényezőket. Amennyiben az épület alkalmas a tetőtér lakótérré alakítására, javasolt hőkamerás vizsgálatot végeztetni, amely rámutat a tetőszerkezet gyenge pontjaira, így célirányosan indulhatnak a munkálatok. Fontos továbbá, hogy a beépítés során minőségi alapanyagok kerüljenek felhasználásra a szigetelőanyagoktól kezdve a nyílászárókig. Egy magas minőségű VELUX tetőtéri ablak és a hozzá illeszkedő kiegészítők hosszú távon biztosítják a tetőtér optimális beltéri klímáját.

A beépítés leglátványosabb eredménye, hogy a hasznos lakóterület kibővül, amivel nemcsak kényelmesebben telnek az otthon töltött órák, hanem a ház ingatlanpiaci értéke is megugrik. A minőségi anyagokkal, szakemberek által végzett beépítéssel kialakított tér így lehetővé teszi több generáció együttélését is. A VELUX Magyarország Kft. kezdeményezése nyomán készült kutatás1 alátámasztja ezt az igényt, hiszen a megkérdezettek 45%-a említette indokként a családban élő gyermekek felcserepedése, illetve az idős szülők beköltözése miatt kialakult igényt a nagyobb lakótérre. A tetőtéri ablakok használatával a bevilágító felületek száma is megnövekszik, amely a nagyobb mennyiségű természetes fény következtében egészségesebbé, kényelmesebbé teszi a lakóteret, sőt, a villanyfényes órák számát, így a közüzemi számla összegét is csökkenti.



A fűtetlen padlástér jelentős hűlőfelülete a háznak, főként, ha nem megfelelő a szigetelése. A VELUX Magyarország Kft. kutatása szerint a megkérdezettek negyede a nagymértékű energiapazarlást jelölte meg a felújítás indokaként. Nem véletlenül, hiszen a tetőtér-beépítés megspórolja azt az energiaveszteséget, amit a meleg levegő szabad kiáramlása okozott. A hőháztartás javulásában további fontos tényező, hogy a megfelelő nyílászárók beépítésével nem párásodnak az ablakok, amit a VELUX Cégcsoport által végzett Egészséges Otthon Barométer kutatásban a válaszadók 49%-a problémaként említett. A minőségi anyagokkal felújított tetőtér ezekre a problémákra is megoldást nyújt. A jól megválasztott, minőségi anyagokkal, hozzáértő szakemberekkel kiviteleztetett átalakítás egy jól tervezett, modern megjelenésű, korszerű alaprajzi elrendezésű tetőteret eredményez. Az új terek tágasak, jól hasznosíthatók, a helyiségek pedig a korábbinál több természetes fényt kapnak. Emellett a beépítéssel az épület energetikai besorolása is magasabb szintre kerül.



További részletek:
www.velux.hu


A VELUX Cégcsoportról


A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.hu



2017.02.23.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information