Hotelfelújítás VELUX felülvilágító kupolákkal

A négycsillagos Hotel Fischer am See a hegyek ölelésében, a Heiterwanger-tó partján fekszik. Az 1910-ben épült hotelt több alkalommal is bővítették. A legutóbbi, 2013-as hozzáépítés Dieter Rossmann építész nevéhez fűződik. Neki köszönhető, hogy a hotel rövid, csupán nyolc hónapig tartó építési munkálatok után ma új fényben tündököl. A jól sikerült felújítás következtében most a nagyméretű homlokzati ablaksoron és a dupla funkciós felülvilágító kupolán át a korábbiaknál sokkal több természetes fény jut be az épületbe.




A korábbi évek során szükségessé váló renoválás, energetikai modernizálás és funkcionális átalakítás új lehetőségeket teremtett a meglévő épület bővítésére. A csodálatos panoráma és a tó közelsége által meghatározott, páratlan elhelyezkedéséből kiindulva a hotelt részben átépítették, és három új épületrésszel - egy új lakószárnnyal, egy szaunaparkkal és egy tágas terasszal rendelkező étteremmel - bővítették.

A kibővített földszinti étteremből, az első emeleti szaunából és a felsőbb emeletek újonnan kialakított szobáiból a nagyméretű homlokzati ablaksoron át lélegzetelállító kilátás nyílik a tóra és a Thaneller-hegyre. A homlokzati ablakoknak és a felülvilágító kupolának köszönhetően a természetes fény szinte elönti a helyiségeket, kellemes és a külvilág felé nyitott atmoszférát teremtve. "A korábbi átalakítások során nem gondoltak arra, hogyan lehetne minél több természetes fényt beengedni az épületbe" - mondja az építész. A mostani bővítés során viszont pont ez a természetes fény állt a koncepció középpontjában.




A homlokzat teljesen "átlátszó", fényáteresztő lett, a felülvilágító kupola pedig kettős funkciót kapott: belső falában elbújtatott LED-égők sötétben mesterséges fénnyel világítják meg a belső teret, így az kívülről nézve is olyan, mintha fénybe borulna.

A kupola opálos fénye megakadályozza, hogy a felsőbb emeletekről beláthassanak, ugyanakkor kívülről nagyon jól mutat.




A lakószárny és a wellnessrészleg kivitelezése statikai, időtakarékossági és ökológiai okokból faszerkezetes építésmóddal történt. A munkálatok során a rusztikus stílusú alpesi hotelek felesleges kliséit mellőzve az épület egyszerű és letisztult megjelenést kapott. A berendezés is a minimalista vonalat követi, tehát tiszta, egyszerű formanyelv és természetes anyagok jellemzik.

Az átépítésnek köszönhetően az előcsarnoktól a tetőtérig az egész hotel kivitelezése sokkal minőségibb lett. Az új VELUX felülvilágító kupolákon át sokkal több fényt kap az épület, a belső terekből lenyűgöző új kilátás nyílik a tájra, ugyanakkor az energiahatékonyság is jelentősen nőtt.


www.velux.hu


A VELUX Cégcsoportról


A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.hu



2016.06.02.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information