Kerapoxy Easy Design - a fugázó, ami örökre tiszta marad!
2023.04.04.

A cementes fuga alkalmazása a hidegburkolás során teljesen megszokott, de bizony vannak hátrányai is ennek az anyagnak. A cementes anyagok magukba szívják a szennyeződést, és nem távolíthatóak el teljes mértékben a felületről. A cementes fugát ezért olyan helyre érdemes beépíteni, ahol kevésbé éri szennyeződés a burkolatot, pl.: nappaliban, szobákban)




TIPP

Könnyen tesztelhető, melyek a cementes fugák: cseppentsünk rá egy kis vizet, és ha beszívódik, akkor cementes fugával, ha pedig nem, akkor epoxi fugával van dolgunk.


Ha szempont az, hogy a fuga évekig könnyen tisztítható és színtartós legyen, mindenképp epoxi fugázóanyagot javasolt választani. Az epoxi fugába nem tud beszívódni a szennyeződés, így tartós, szép fugaképet alkot hosszútávon

A MAPEI legújabb, könnyen bedolgozható epoxi fugáját - a Kerapoxy Easy Design terméket - elsősorban lakossági felhasználásra fejlesztették ki, de ipari felhasználása is lehetséges.

A termék kifejezetten a mostani lapburkolati trendhez illeszkedik, és 40+1 (+1 szín az áttetsző) színben elérhető, így mindenki megtalálja a tökéletes árnyalatot. Ha pedig valami nagyon különleges megjelenést szeretnénk, akkor a Kerapoxy Easy Design 700 áttetsző színéhez adjunk hozzá Mapecolor Metallic metál hatású port!




Hogyan kell használni a Kerapoxy Easy Design fugázót?

A termék nevében az "Easy" szó arra utal, hogy könnyű bedolgozni az anyagot a fugahézagokba a megfelelő fugázó szerszám segítségével. Könnyű lemosni is, hiszen még csak várni sem kell, gyakorlatilag azonnal megkezdhető a fugakép kialakítása, ami nem egy nehéz feladat a hagyományos epoxi fugákhoz képest.

Nyeles szivacs használatával, kétszeri lemosás után, bő hideg vízzel pár perc alatt kész és gyönyörű munkát láthatunk magunk előtt. A részmennyiségek bekeveréséhez továbbra is fontos a pontos adagolás, hiszen két komponensű termékről van szó. A gumikesztyű és a védőszemüveg is kötelező kellékké vált a reaktív gyanta termékekkel való érintkezés során.

Videó a könnyű felhasználásról:




Termékeinket keresse partnereinknél!





További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu
Kereskedőkereső


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2023.04.04.
MAPEFLOOR I 914

MAPEFLOOR I 914

Kétkomponensű epoxi alapozó cementkötésű hídpálya lemezek ...

ECO PRIM PU 1K

ECO PRIM PU 1K

Egykomponensű, oldószermentes, nedvességre szilárduló, nagyon alacsony ...

ULTRAPLAN

ULTRAPLAN

Ultragyors (12 óra) szilárdulású nagyon alacsony illékony szervesanyag ...

KERACOLOR FOLYÉKONY PADLÓFUGÁZÓ

KERACOLOR FOLYÉKONY PADLÓFUGÁZÓ

Cementkötésű fugázóhabarcs 4 – 15 mm széles fugákhoz ...

GRANIRAPID

GRANIRAPID

Kétkomponensű gyorsszáradású cementkötésű ragasztórendszer ...

MAPECOAT TNS PAINT

MAPECOAT TNS PAINT

Finomszemcsés kvarchookkal töltött vizes bázisú színezett akrilgyanta ...

Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information