Lindab




Pagodatető LINDAB állókorcos síklmezből

A mosonmagyaróvári FLEXUM THERMAL & SPA a közelmúltban egy ütemezett szállodai beruházás keretében új LINDAB tetőfedést kapott.


A gyógyfürdő épületein már korábban is jelen volt a LINDAB síklemezes fedés, így a tervezők számára nem volt kétséges, hogy ezt a designt viszik tovább.

A döntésben a kiemelkedő minőség, az egységes, esztétikus látvány, és a kedvező költségek voltak a meghatározó szempontok.

A tervezéskor kiválasztott PLX állókorcos síklemez különleges színe teljes mértékben tükrözi a gyógyfürdő színvilágát és tökéletesen harmonizál annak medenceburkolataival.

Az épületek kialakítása, illetve a tetők formája tagadhatatlanul a dél-kelet ázsiai szigetvilág pavilonjait idézi, mely érzésre még inkább ráerősít az ereszcsatornák nélküli pagodaszerű tetőkialakítás és a különleges színű fedés.

A tetőfedés rejtett rögzítésű standard szélességű lemezekkel történt. Az élek csatlakozása a helyszínen egyszerű, gyors és precíz vágásokkal került kialakításra.

Az alkalmazott állókorcos síklemez tökéletesen alkalmas volt a pagodatető alsó "szoknyájának" kivitelezésére is, hiszen a lemezeket pontosan és tetszőlegesen lehetett meghajlítani a jellegzetes, finoman visszahajló ívek eléréséhez.

A gyógyfürdő felújítási ütemezésében elsődleges szempont volt a gyorsaság, mely elvárásnak a LINDAB állókorcos síklemeze maximálisan megfelelt. A munkálatok mindössze 8 hét alatt készültek el Vedrődi Zoltán és munkatársainak szakszerű kivitelezésében.


Lindab További információk:
www.lindab.hu


A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.hu


2022.07.05.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Hirdetés
Lindab hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information