Stratégiai megállapodást kötött a Swedsteel-Metecno a világ egyik vezető acélgyártójával, az SSAB-ve

A Swedsteel-Metecno stratégiai megállapodást kötött az SSAB-vel, amelynek értelmében a Swedsteel-Metecno svédacél cserepeslemezes, síklemez tetőtermékei és trapézlemezei, szinuszlemezei az SSAB szabadalmaztatott, környezetbarát GreenCoat bevonatú svédacél anyagából is készülhetnek.
A lakóházakhoz és ipari épületekhez egyaránt ajánlott tetőmegoldások így a kedvező bekerülési költségek, valamint a környezeti tényezőknek való magas fokú ellenállóság mellett fenntartható alternatívák a felújítást vagy az új építést tervezőknek.




A Swedsteel-Metecno júniusban nyitotta meg első gyárát Biatorbágyon, amely nemcsak a magyar, hanem a teljes kelet-közép európai piac és a balti-tengeri térség termékellátását is biztosítja. Az SSAB-vel kötött megállapodás értelmében a gyárban új technológiával készülő, környezetbarát, ún. GreenCoat bevonatú svéd acéltekercsekből is készülnek a lakóházak és ipari épületek számára gyártott cserepeslemezek, korcolt tetőlemezek, trapéz- és szinuszlemezes tetők, illetve falak. A prémium minőségű alapanyag a tartósság mellett egyszerű, gazdaságos kivitelezést és hosszú távú biztonságot garantál, továbbá bármilyen színben előállítható, így a tervezők, valamint a tulajdonosok egyszerűen megtalálhatják az épület stílusához illő színt és formát.



Kedvező tulajdonságai és magas minősége miatt a GreenCoat bevonatú svédacél ugyan magasabb árszintet képvisel a magyar piacon jellemző acél alapanyagoknál, de Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója szerint a termékek árát mégis kedvező szinten tudják tartani:
"A Swedsteel-Metecno-nál már jóval a gyár megnyitása előtt elhatároztuk, hogy kizárólag a legmagasabb minőségű termékeket kínáljuk majd a magyar és a nemzetközi piacokon, és e téren nem kötünk kompromisszumot. Ehhez természetesen szükségünk volt olyan partnerekre, mint az SSAB, másrészt egy olyan gyártástechnológiára, amellyel alacsonyan tudjuk tartani gyártási költségeinket, és így végül eladási árainkat is.
A robotizált gyártás és a nagyfokú automatizáltság révén versenyképesek tudunk lenni, így arra is van lehetőségünk, hogy megrendelőink projektjeit széles körű szolgáltatási csomaggal támogassuk - a helyszíni felméréstől, a folyamatos tanácsadáson át a tervezési segédletek vagy a pályázati dokumentáció összeállításáig."




A jövőbemutató, környezetkímélő GreenCoat bevonat kiválóan illeszkedik a Swedsteel-Metecno innováció- és minőségorientált termék-, valamint szolgáltatáskínálatába. Bár maga az acél 100%-ban újrahasznosítható anyag, de ez a speciális színes bevonat fontos piaci újdonság és ígéretes fejlesztés. Fontos üzenete, hogy az építőiparban egyre nagyobb teret kap a környezettudatosság, a megállapodásnak köszönhetően pedig a Swedsteel-Metecno tetőknél vagy burkolatoknál már választható a mai technológiával előállítható, leginkább környezetbarát alternatíva.

Az SSAB kelet-közép európai ügyfélkapcsolati vezetője, Marcin Parczewski úgy látja, hogy a két cég közötti kapcsolat fontos vásárlói igényt szolgál ki:
"A magyar piac egy folyamatosan növekvő, erősödő piac, amely így kiválóan illeszkedik a régióval kapcsolatban megfogalmazott növekedési terveinknek. Tapasztalataink szerint a helyi megrendelők ugyanúgy igénylik a prémium minőséget, mint a nyugat- és észak-európai országokban, és egyre tudatosabbak is, így az ár mellett előtérbe került a tartósság. A GreenCoat bevonatú svédacél anyagunk hosszú élettartamot garantál minimális karbantartási igénnyel, így bátran ajánljuk őket lakó- és gazdasági épületekhez is."



A GreenCoat technológia lényege, hogy az acélt biológiai bevonattal látják el, vagyis a gyártás során nem fosszilis, hanem növényi olajat használnak. Ennek köszönhetően az iparágban ennek az építőanyagnak az előállítása kíméli a leginkább a környezetet, és tartalmaz a legmagasabb arányban megújuló anyagokat. Lényeges, hogy egész évben, időjárási viszonyoktól függetlenül szerelhető, ezáltal gyors és tiszta építési folyamatot biztosít.


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.



2016.09.06.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Swedsteel hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information