Lindab

Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben

Ebben a posztban elolvashatják, hogy véleményünk szerint, hogy alakul a szellőztetés a jövőben.




Az elmúlt néhány évben jelentősen megnőtt az emberek általános ismerete és érdeklődése a szellőztetés fontossága és a levegő minősége iránt. Ezzel egyidejűleg a piac kiemelkedő szereplői kezdték megérteni, hogy az egyedi beltéri légtechnikai megoldások jelentős energiamegtakarításhoz vezetnek. Egyre inkább a keresletnek megfelelő szellőzőrendszerek kerültek előtérbe, melyek folyamatosan fejlődtek, és az új tulajdonságaiknak köszönhetően egyre intelligensebbé váltak. Előrejelzések szerint a közvéleményt fokozottan érdekelni fogja a levegő minősége és a beltéri komfort a jövőben, a technika pedig követni fogja a vele szemben támasztott igényeket.

Hogyan változik a szellőztetés, ha az éghajlat melegszik?

Az extrém meleg nyarak sokféle reakciót váltottak ki és különböző ötleteket generáltak a klímával kapcsolatban. A magas hőmérséklet felhívta a figyelmet a belső terek komfortjára. Mivel Svédországban az épületek alacsony hőmérsékleti viszonyokra készültek, sok munkahely és lakóház annyira felmelegedett, hogy már az ott-tartózkodás egészségtelenné vált. Amennyiben az idei nyár nem kivételes eset volt, komolyan kell vennünk a jövőben, a beltéri komfortról folyó vitákat. Célunk, hogy optimalizáljuk az egészséges életmódra vonatkozó igényeinket. A szellőztetés is olyan tényező, amit tekintetbe kell vennünk. Gyermekeinknek is megfelelő körülményeket kell biztosítanunk az iskolában, hogy a tanulásra tudjanak koncentrálni. Amennyiben a tanulóéveik alatt egészségtelen belső terekben tartózkodnak, nehezen tudnak majd összpontosítani és a tanulmányaikra figyelni. Ugynez történik a cégeknél is. Ha észreveszik, hogy munkatársaik nehezebben teljesítenek a melegebb időszakokban, akkor biztosítani kell számukra, hogy ne egészségtelen belső környezetben dolgozzanak. Az éghajlat melegedése Svédországban, a szellőztetési megoldások új infrastruktúrájának megjelenését eredményezte, mely alkalmas a meleg levegő gyors és hatékony hűtésére.

A klímaváltozás mellett a digitalizáció is közrejátszik abban, hogy a légtechnikai ipar képe teljesen megváltozzon a jövőben. A dolgok internete (IoT) és az okos épületek mega trendet képviselnek, és elősegítik a fejlődést. Napjainkban egyre több eszköz kapcsolódik az internethez, a távirányítós kaputól, a kávéfőzőtől egészen az izzókig, szinte minden vezérelhető mobiltelefonról vagy számítógépről. A Gartner Kutató Intézet azt jósolja, hogy 2020-ig 20,8 milliárd eszköz fog kapcsolódni az internethez. Az energiahatékony építés és épületfelügyelet területén meghozott intézkedések eredményei miatt nagy köszönet jár a digitalizációnak. Azokban a légtechnikai rendszerekben, melyek önmaguk hozzák meg intelligens döntéseiket az adott helyzetben, az időjárásra és számos egyéb tényezőre alapozva, nagy lehetőség rejlik az energiafogyasztás és a költségek csökkentésében.

Hogyan változtatja meg az IoT az épületgépészetet?
Nagyobb lesz-e a közvélemény érdeklődése a beltéri komfort iránt a jövőben?


Feltétlen, hiszen kapcsolatunk a levegővel radikálisan meg fog változni. A melegebb éghajlat és a digitalizálás együttes hatására a beltéri levegő minősége fel fog értékelődni. Napjainkban már nem iszunk elszíneződött vizet, a jövőben pedig nem fogunk elhasználódott levegőjű helyiségekben tartózkodni. Ez a fejlődés többféle módon fog megmutatkozni. Manapság az ingatlan tulajdonosok az új szellőztetési megoldásokat még csak extra költségnek tekintik, de a jövőben már képesek lesznek úgy nézni rájuk, mint pénzt hozó lehetőségre. Azok a tulajdonosok, akik kellemes belső komfortot kínálnak, jelentős versenyelőnyre tesznek szert. Például, ha valaki lakást keres, nem csak déli fekvésű teraszra, hanem jó minőségű beltéri komfortra is igényt fog tartani.


Lindab További információk:
www.lindab.hu


A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.hu


2019.04.08.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Hirdetés
Lindab hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information