Térnyerő megoldás: VELUX manzárdablak

Belegondolt már, hogy milyen lehetőségek vannak egy tetőtérben? Egy tetőtéri szobában általában egy-két tetőtéri ablakban gondolkozunk, de ezen kívül számos formabontó alternatíva létezik, olyanok, amelyek teljesen megváltoztatják a tetőtér fogalmát. A következő sorokban megismerkedhet a VELUX Cégcsoport térnyerő kategóriájának legújabb tagjával, a manzárdablakkal.




A hamarosan Magyarországon is megjelenő manzárdablak számos lehetőséget nyújt, ugyanis megválaszthatjuk az ablakok számát és sorolását is. Nézzük meg, hogyan lehetséges ez! Egy-három ablak egy sorban lévő beépítésével úgy képezhetünk üvegfelületet a bevilágítás és a kilátás céljára, hogy az ablaksor a tető síkjánál meredekebb szögben helyezkedik el. A magas tetőhajlás és a használati komfort az alsó kilincses felnyíló tetőtéri ablakok alkalmazását indokolja. A másik lehetőség az, ha az ablakokat egymás felett két sorban helyezzük el úgy, hogy a tetősíkból kiemelkedve az egymás feletti ablakok a manzárdtetők vonalvezetését képezik le. A felső ablakok a fejünk felé kerülnek és vertikálisan is tágítják mind a benti teret, mind a környezethez való kapcsolódást. Ezekben az esetekben a felső sorban távvezérlésű tetőtéri ablakok biztosítják az egyszerű és akár programozható napi használatot.
A VELUX manzárdablak megoldás egyedülállósága abban rejlik, hogy az ablak előtt állva szemből és felülről is elénk tárul a külső környezet látképe, sokkal nagyobb térérzetet adva egy hagyományos homlokzati ablaknál. Az ablakok tetősíkból kiemelt beépítéséhez speciális burkolókeretre van szükség, a beépítés időigénye mindössze egy nap. A burkolókeret a már megszokott VELUX minőségben előre felszerelt beépítőtermékekkel kapható, mely a beépítőnek és a vevőnek is kedvező, hiszen egyszerű és gyors beszerelésre kell számítani.



A VELUX manzárdablak átalakítja a szoba perspektíváját, megnyitja a teret és természetes fénnyel árasztja el a helyiséget, mely számos új, izgalmas lehetőséget hoz magával.
Épülettervezésnél, a benapozási tényezőt vizsgálva kiugró érték, hogy a VELUX manzárdablak 2,5-szer több természetes fényt enged be, mint egy ugyanolyan üvegezésű hagyományos tetőtéri ablak.
Felmerül a kérdés, hogy miért is éri meg ilyen speciális térnyerő megoldás használata? Azon kívül, hogy esztétikailag rendkívül impozáns építészeti megoldás, a beépített szellőzőnyílással és a hatalmas bevilágító felülettel a benne élők napi biológiai ritmusát, életvitelét és hosszú távon az egészségét is javítja.
Ezen kívül a lakberendezés kedvelőinek is vonzó megoldás lehet, hiszen számtalan VELUX árnyékoló közül válogathatunk: legyen szó a 24 színben elérhető Oeko-Tex minősített fényzáró rolóról vagy épp a Star Wars & VELUX Galactic Night Collection prominens tagjait bemutató árnyékolókról.
Megéri a befektetetést, banki szakzsargonnal élve: azonnali hozamot hoz. A VELUX térnyerő portfoliójában a manzárdablak mellett hallhattunk a piacon már régóta elérhető VELUX CABRIO® tetőerkélyről is, melyet azzal a törekvéssel vezettek be 26 éve, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljünk a külső környezettel a tetőtérben. Nemrég azonban ezen is újított a dán cégcsoport és a meglévő 94x252 cm-es változat mellett kifejlesztettek egy megnövelt méretű, 114x252 cm-es változatot is, amely jelenleg a legnagyobb a piacon. A manzárdablak vagy épp a tetőerkély használata teljesen új távlatokat nyit az építészek számára, azoknak, akik szeretnek eltérni a hétköznapi megoldásoktól, és keresik az újdonságokat, formabontó lehetőségeket.

Amennyiben több információra lenne szüksége a VELUX térnyerő megoldások áráról, működéséről, kérjük, keresse a VELUX vevőszolgálatot a (+36-1) 436-0601-es telefonszámon!

A tetőtéri ablakok és tetőerkély alkalmazása esetén a benapozási tényező tervezéséhez használja a VELUX Daylight Vizualizert: http://viz.velux.com





A VELUX Cégcsoportról


A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.hu



2016.11.17.
VELUX GGL tetőtéri ablak

VELUX GGL tetőtéri ablak

Termékjellemzők Kiváló minőségű fenyő, három réteg színtelen ...

VELUX GGU tetőtéri ablak

VELUX GGU tetőtéri ablak

Termékjellemzők   Magas minőségű, egybeöntött poliuretán ...

VELUX GPU tetőtéri ablak

VELUX GPU tetőtéri ablak

Termékjellemzők Magas minőségű, egybeöntött poliuretán bevonat ...

Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information