Új hazai gyártó az acél építőanyagok és
csarnokrendszerek piacán


Az ipari- és agrárépületekkel, csarnokokkal kapcsolatos elsődleges elvárás a teljes körű funkcionalitás és a bekerülési költségek alacsony szinten tartása - hiszen egy ilyen létesítmény alapvető célja, hogy hosszú távon hozzájáruljon a vállalkozás sikeréhez. A legnagyobb kihívást mégsem ezeknek a feltételeknek a teljesítése, hanem a fenntartási költségek megbecslése jelenti, amely az épület-koncepció hatékonyságának elsődleges mutatója. A Swedsteel-Metecno termékeit éppen ezért a hazai piac műszaki, technológiai, környezetvédelmi követelményeinek és időjárási körülményeinek megfelelően fejlesztette ki.
Az alapanyagválasztás sikertényező

A beruházások sikerének alapvető feltétele az épületek hosszú élettartama, az ott folyó munka, a termékek és a dolgozók biztonsága, a korrózió elleni védelem, valamint a külső hatásoknak való ellenállóság. A csarnokrendszerek és azok tartószerkezete, tető- és falburkolata, csatornarendszere esetében továbbá különösen fontos a legmagasabb minőségű anyagok kiválasztása. Ezt az acél építőanyagok esetében az anyagvastagság, a bevonat és cinktartalom határozzák meg. A garancia, miszerint az alapanyagok a legkiválóbb minőségűek, a termékekkel kapcsolatos legfontosabb szempont a Swedsteel-Metecno-nál.

"A Swedsteel-Metecno svédacél építőanyagok és komplett csarnokrendszerek teljes választékát kínálja, amelyeket anyagvastagság, bevonat és cinktartalom tekintetében is kizárólag a legmagasabb minőségű acélból állítunk elő" - mondta el Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezetője. "A gyártás a legkorszerűbb, nagymértékben automatizált technológiával történik, amelynek köszönhetően az alapanyag kiemelkedő minősége ellenére megfizethető áron tudjuk kínálni a termékeinket. A magyarországi gyártásnak köszönhetően a szállítási költségek ugyancsak kedvezően alakulnak nem csak itthon, de a régió szinte bármely országában."


Okos tervezés és folyamatos fejlesztések

"A portfólió összeállításakor arra törekedtünk, hogy minden egyes termékünket egyedi tulajdonságokkal ruházzuk fel. Ennek eredményeképpen választékunk olyan előnyökkel bír, amelyekkel bármely technológiai vagy funkcióbéli igényt ki tudunk szolgálni" - ismertette Alyyan Nabeel a termékfejlesztési stratégia alapjait. A vállalat olyan több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberekkel bővítette csapatát, akik jelentős segítséget nyújtottak az értékes termékjellemzők kifejlesztésében.

A szakértők tapasztalatainak és a modern gyártástechnológia előnyeinek kihasználásával innovatív, és akár extrém kívánalmaknak is megfelelő termékek jellemzik a választékot. Jó példái ennek a Swedsteel-Metecno Z és C gerendák, amelyek egyedülálló méretekben is rendelhetők: a profilmagasság 100-tól egészen 400 mm-ig terjed, míg az anyagvastagság akár 1,0 és 4,0 mm is lehet.

A cserepeslemezeket a vállalat ún. dupla vízorros kivitelben kínálja, amely a hagyományos vízorros kivitelnél hatékonyabb vízzárást, így nagyobb ellenállóságot és tartósságot biztosít a tetőzetnek. Emellett a vállalat trapéz- és sinus-lemezeket is kínál, amelyek lehetővé teszik egyedi tetőmintázatok vagy falszerkezetek kialakítását; illetve az átgondolt tervezésnek köszönhetően akár teljes egészében előregyártott szerkezetek létrehozását.

A Swedsteel-Metecno-nál komplett épületrendszerek is válaszhatók: az acél könnyűszerkezetes csarnokok a méret, a funkció, az esztétikai, a hőszigetelési- és a térelválasztási igények maximális figyelembe vételével, teljesen az adott beruházás igényeinek megfelelően alakíthatók. Funkció tekintetében rugalmas választást jelentenek a Swedsteel-Metecno szendvicspanelek is: ezek különböző kivitelben és töltettel gyárthatók, így helytállnak bármilyen felhasználási területen - a temperált épületektől, a hűtőházi alkalmazásig a mezőgazdaság, az ipar vagy a kereskedelem területén.

A választék fejlesztése ugyanakkor nem zárult le a Swedsteel-Metecno-nál, Alyyan Nabeel szerint ugyanis az innováció a hosszú távon is sikeres üzleti jelenlét alapvető feltétele: "Tudjuk, hogy a piacok folyamatosan változnak, ennek megfelelően a vállalkozások épületekkel kapcsolatos elvárásai is átalakulnak. Éppen ezért stratégiai fontosságú döntésünk volt intézetekkel közös kutatási és fejlesztési projektek elindítása, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a lehető legnagyobb rugalmassággal, illetve gyorsasággal reagáljunk a megrendelői igényekre."
Háttérinformációk a Swedsteel-Metecno fejlesztési vezetőjétől


Z és C gerendák

A Swedsteel-Metecno Z és C szelvények a száraz, könnyűszerkezetes, szerelt építéstechnológia alapját képezik. Leggyakoribb felhasználási területük a csarnok jellegű, főtartó keretes épületek másodlagos teherhordó szerkezeti elemeiként (tetőszelemenek, falvázgerendák, falvázoszlopok) való beépítés.

A tűzihorganyzott alapanyagnak köszönhetően további felületvédelem nélkül is kiválóan ellenállnak a korróziónak. A nagyszilárdságú acél és az optimalizált profilméretek magas teherbírási képességet, ezáltal kis önsúlyt és gazdaságos, gyors építést tesznek lehetővé. A vállalat a méretlépcsők meghatározása során az optimális anyagfelhasználást lehetővé tevő gyakorlati alkalmazást tartotta szem előtt. Ennek eredményeképpen a Swedsteel-Metecno Z és C szelvények egyedülálló méretekben is rendelhetők: a profilmagasság 100-tól egészen 400 mm-ig terjed, míg a lemezvastagság akár 1,0 és 4,0 mm-ben is rendelhető. A szelvények - az optimális kihasználást szem előtt tartva - speciális méretben is elérhetőek, mint a 180, vagy 220 mm gerincmagasság. Az S350+Z275 minőségű alapanyag, valamint a teljesen élhorganyzott kivitel garantálják a tartósságot és a megbízhatóságot. Lehetőség van továbbá a tervezett kapcsolatokhoz igazított gyári lyukasztásra is, ami még egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a helyszíni kivitelezést.

"A gyári lyukasztás teljesen automatizált. A terveken, illetve a mérnöki számításokon elkészített rajzokat adaptáljuk, így még biztonságosabb és gyorsabb a gyártás, továbbá rövidebb a szállítási idő is" - hangsúlyozta Kotormán István, a Swedsteel-Metecno Kft. fejlesztési vezetője.
Trapézlemezek, szinuszlemezek- tetőre és falra

Bordázott és hullámformában megjelenő elegáns ipari burkolat. A rendkívül magas minőségű alapanyagból gyártott Swedsteel-Metecno trapézlemez a könnyűszerkezetes, ipari csarnoképületek önhordó, tető- és falburkolati rendszereinek alapjai. A széles méretválasztékból - ami igaz a profilmagasságra, a bordaméretekre és a lemezvastagságra is - a teherbírást, az esztétikumot és a gazdaságosságot szem előtt tartva bárki megtalálhatja az adott létesítmény szempontjából optimális lemeztípust. A mindkét oldalán tűzihorganyzott acéllemezre gyárilag felvitt többrétegű bevonati rendszer kiváló korrózió elleni védelmet és felületi ellenállóképességet biztosít. A széles színskálának köszönhetően az elemek egyszerűen a vállalat arculatához vagy a kívánt épület-színkombinációhoz igazíthatók. Az indusztriális megjelenésű trapézprofilok mellett lágyabb homlokzati struktúrát adnak a tu-lajdonságaikban megegyező Swedsteel-Metecno szinuszhullámú burkolati lemezek.


Szendvicspanel - tetőre és falra

Kész hőszigetelt tető- és falburkolat a temperált terektől a normál szigetelt épületen át a hűtőházakig számos típusban és kivitelben elérhető, nagy előnye gyors, egyszerű szerelése.

Az önhordó Swedsteel-Metecno szendvicspanelek a kivitelezés szempontjából olyan gyors és gazdaságos megoldások, amelyek széles körűen használhatóak különböző funkciójú épületekhez. A sztenderd színbevonatos tűzihorganyzott acél mellett alumínium vagy rozsdamentes acél külső és belső fegyverzettel is rendelhetők a felhasználás típusától függően. Az épület céljától, funkciójától és a vonatkozó tűvédelmi előírásoktól függően választható hőszigetelő anyag, ami PUR vagy PIR habos, kőzetgyapotos, de akár üveggyapot töltetű is lehet. Ami a színválasztékot illeti, a vállalat bármilyen egyedi igényt képes teljesíteni, akárcsak a panelvastagság (30-200 mm) tekintetében. A Swedsteel-Metecno szendvicspanelek speciális követelményekre is megoldást nyújtanak: a vállalat kínálatában elérhető akusztikai panel, belső oldalon perforált acéllemezzel és kőzet-gyapot töltettel, illetve olyan építészeti panel, amelynek külső fegyverzete szinuszhullámú, így biztosítva különleges megjelenést. Rendelhető továbbá rejtett rögzítésű homlokzati panel formájában is.

Mindezek lehetővé teszik, hogy a Swedsteel-Metecno szendvicspanelek helytálljanak bármilyen felhasználási területen - így például a temperált épületektől, a hűtőházi alkalmazásig a mezőgazdaság, ipar vagy épp kereskedelem területén.
Csarnokrendszerek

A Swedsteel-Metecno acél könnyűszerkezetes csarnokai maximálisan egyedi igényekre tervezve és kivitelezve készülnek. A vevői, beruházói igények, vagyis a méret, a funkció, az esztétikai, a hőszigetelési és a térelválasztási szükséglet, valamint az elvárt műszaki követelmények együttesen határozzák meg a Swedsteel-Metecno csarnoképületek műszaki tartalmát és kialakítását.

A könnyűszerkezetes acél alapanyag és építési technológia lehetővé teszi az adott üzleti területekhez szükséges tér- és épületigények akár egy csarnokon belüli, vagy akár különálló épületekkel történő kialakítását is. A rugalmasan alakítható szerkezeti megoldásokkal kiváló térkihasználással tervezhető, ezáltal fesztáv és belmagasság tekintetében egyedülállóan szabad méretek valósíthatók meg. A vízszintes, ill. a függőleges belső térelhatárolás egyaránt tetszőlegesen alakítható, a csarnok méreteire (szélesség, vállmagasság, hossz) szinte nincs korlátozás. A méretszabadság velünk valóban korlátlan távlatokat nyit: a néhány száz m2-től a több tízezer m2-es alapterületig bármekkora csarnok megépíthető.


Garancia

A Swedsteel-Metecno a kiváló minőség biztosítása mellett 20, vagy akár 30 év garanciát is vállal termékeire, amelyekhez minden szükséges kiegészítő elérhető a vállalat kínálatában. A tervezők és kivitelezők munkáját ezen felül részletes műszaki információkkal, statikai méretezési eszközökkel, termék- és csomóponti rajzokkal is segítik a tervezéstől a kivitelezésig.További információ és ajánlatkérés:

www.swedsteel-metecno.com
www.swedsteel.hu


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel-Metecno rendelkezik Kelet-Közép Európában a legfejlettebb, innovatív gyártási technológiával. Ennek tervezése és gyakorlati alkalmazása a vállalat tulajdonosainak és mérnökeinek több évtizedes magyarországi és nemzetközi építőipari, illetve acél könnyűszerkezetek terén szerzett tudásán, szakmai tapasztalatán alapul.

A Swedsteel-Metecno, a magyar és régiós piacon egyedülálló módon, a svédacél anyagú könnyűszerkezetes építkezés teljes termékskáláját és technológiáját kínálja - kiegészítő- és tartozék termékekkel együtt, magasszintű mérnöki támogatással.

A vállalat termékekkel kapcsolatos alapelvei - minőség, megbízhatóság és megfizethetőség - az alapanyag kiválasztásától, a gyártáson át, az értékesítésig érvényesülnek. A termékek előállításához használt svédacél (tekintve anyag- és cinkréteg vastagságot, illetve a bevonatot) a legmagasabb minőséget képviseli a piacon. Az alapanyag magas minősége, a fejlett gyártási technológia és a vállalat nyújtotta széles körű terméktámogatási csomag együttesen garantálják a megrendelők számára a tartósságot, a megbízhatóságot, és a kedvező bekerülési költséget.

A Swedsteel-Metecno Kft. a Metecno Csoport hazai és régiós üzletága. Több mint 45 éve a nemzetközi építőipari piac meghatározó szereplője, és a világ elsőszámú szendvicspanel-gyártója, 15 országban üzemeltet gyártóegységeket, és 30 országot szolgál ki termékeivel, éves szinten 20 millió négyzetméter tető-és falburkolatot állít elő.2016.06.28.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Swedsteel hírek:


Swedsteel - A Z-/C-szelvényű szelemenek - az épületek fontos alkotói Hogyan készülnek? Mi határozza meg a tűzállóságukat?
A Z-/C-szelvényű szelemenek - az épületek fontos alkotói Hogyan készülnek? Mi határozza meg a tűzállóságukat? 2022.06.08.
Egy igazán jelentős termékcsoport, amely az épületek tartószerkezetében kevésbé látványosan, ámde aktívan és hatékonyan dolgozik, és a tartósságot, hosszútávú biztonságot garantálja egy csarnoknál - ezek a Z-/C-szelvényű gerendák, szelemenek.

Swedsteel - Korszerű építészettel a fejlődő magyar mezőgazdaságért
Korszerű építészettel a fejlődő magyar mezőgazdaságért 2022.05.11.
Magyarországon 4% feletti a mezőgazdaság súlya a bruttó hozzáadott érték termelésében. Az EU tagállamai sorában ezzel a harmadik helyen állunk. A beruházásokból 4,3, a foglalkoztatásból pedig 4,6%-kal részesedett a hazai agrárium. Teljesítménye az elmúlt évtizedben folyamatos növekedést mutat.

Swedsteel - "A csarnoképítésben a Swedsteellel elmehetünk az (acél)falig"
"A csarnoképítésben a Swedsteellel elmehetünk az (acél)falig" 2022.03.08.
A Generál Statika Bt. alapítója és vezetője, Kovács László statikus. A közel negyedszázada acélcsarnokokat tervező építőmérnök segítségével próbáljuk feltárni a jó csarnok építésének titkait, fogásait, miközben kitérünk a könnyűszerkezetes épületelemeket gyártó Swedsteellel való kapcsolatára is.

Swedsteel - Közös zászló alatt - együtt a Swedsteellel
Közös zászló alatt - együtt a Swedsteellel 2022.02.08.
Hatékonyan együttműködő partnerekké váltak az elmúlt évek során a könnyűszerkezetes acél építőanyagok gyártója, a Swedsteel és a mindszenti központú építőipari generálkivitelező Kovács Gépszer Kft. Kooperációjuk eredményeként korszerű acélcsarnokok sora épül országszerte. A közös munkáról Kovács Ádámot, a Kovács Gépszer Kft. vezetőjét kérdeztük.

Swedsteel - N-ferrum-Swedsteel: Kulcs minden épülethez
N-ferrum-Swedsteel: Kulcs minden épülethez 2022.01.12.
A tervezéstől a kulcsrakész acélszerkezetes üzemcsarnokok átadásáig viszi végig ügyfelei beruházásait a nagykanizsai székhelyű N-ferrum Kft. Bár a cég létszáma alapján kisvállalkozásnak számít, számos sikeres nagyprojektet tett le az asztalra. A Swedsteel-Metecno kiemelt szakkivitelező partnere tudatos vállalkozói szemléletre, folyamatos termékinnovációra és szigorú üzleti tervezésre alapozva terjeszkedik a piacon: az idei, 2022-re már közel 1 milliárd forintnyi megrendeléssel számolnak és olyan ügyfeleket szolgáltak és szolgálnak ki, mint a KITE vagy az ODBE.

Swedsteel - Válságálló ipari csarnok: mi a titkuk?
Válságálló ipari csarnok: mi a titkuk? 2021.12.02.
A minőség és az innováció segíti a magyar cégek fennmaradását az alapanyagárak drasztikus növekedése idején is. Két olyan hazai, az építőiparban tevékenykedő és a könnyűszerkezetes acélcsarnokokat gyártó, Swedsteel szakkivitelező vállalatot néztünk meg közelebbről, amelyek úrrá tudtak lenni a 2020-as és a 2021-es év nehézségein.

Swedsteel - Új csarnokkal bővült a hidrogéntechnológiában is aktív, vezető kompresszortechnológia cég, a Ganzair
Új csarnokkal bővült a hidrogéntechnológiában is aktív, vezető kompresszortechnológia cég, a Ganzair 2021.11.23.
A fosszilis energiahordozók mellett és helyett világszerte mindenki alternatív energiaforrásokat keres. A megújuló energiák rendelkezésre állása időjárásfüggő, ezért szükséges a megtermelt villamos energiát valamilyen módon tárolni. Többek között erre is választ adhat a hidrogén. A kiskunhalasi gyártóbázisú Ganzair élenjáró technológiai ismerettel és tapasztalattal rendelkezik az ipari gázok sűrítéséről és az energetikai célú felhasználásáról. Erre a tudásra építve kínál olyan megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a szén-dioxid és metán-kibocsátás csökkentését, valamint a hidrogén ipari alkalmazását. A Ganzair folyamatosan növeli kapacitását, ennek fontos lépéseként idén egy új csarnokkal is bővült, amelyet a Swedsteel valósított meg.

Swedsteel - Az alapanyagimport megkönnyítésével stabilizálhatók tartósan az építőipari acél nyersanyagárak a Swedsteel-Metecno szerint
Az alapanyagimport megkönnyítésével stabilizálhatók tartósan az építőipari acél nyersanyagárak a Swedsteel-Metecno szerint 2021.11.09.
A nyersanyaghiány és a kínálat csökkenése okozta válsághelyzetben hosszú távon csak az EU-ba irányuló alapanyagimport feltételeinek könnyítésével orvosolható a drasztikus acél építőanyag-áremelkedés a könnyűszerkezetes acélcsarnokokat gyártó Swedsteel-Metecno szerint. Bár bizonyos építőipari alapanyagok elérhetősége és ára esetében már érezhető némi stabilizáció, az acél alapanyagok ára további 10-15 százalékkal emelkedett az ősz folyamán.

Swedsteel - 1200m<sup>2</sup>-es törökbálinti raktárcsarnok, az első közös munka a Swedsteellel
1200m2-es törökbálinti raktárcsarnok, az első közös munka a Swedsteellel 2021.09.15.
Közel negyedszázada működik a PALÁDI ÉPÍTÉSZ ÉS MÉRNÖK KFT., amely a legkülönbözőbb építészeti feladatok körében szép számmal tervezett könnyűszerkezetes acélcsarnokokat is. Az utóbbi időben az egyik meghatározó magyar gyártóval, a Swedsteellel fogtak össze, és készülnek további projektre. A megrendelők, a gyártók és kivitelezők közötti építészi koordináció fontosságáról és a Swedstellel szerzett tapasztalatairól kérdeztük a tervezőiroda vezetőjét, Paládi-Kovács Ádámot.

Swedsteel - Tartós lemez, tartós munka a jó fémfedés titka!
Tartós lemez, tartós munka a jó fémfedés titka! 2021.08.10.
Kujbus Mihály nyíradonyi egyéni vállalkozó bádogos a korcolt lemezfedések mestere. Templomok, műemléki jellegű épületek, családi házak megújult, impozáns tetői hirdetik szakértelmét. Az iskola, óvoda és családi ház tetőkről, tetőrendszerekről, DVSC csarnok tetőbiztonságról beszélgettünk a Swedsteel hivatalos márkakivitelezőjével, az ÉMSZ elnökségi tagjával és korábbi elnökével.

Swedsteel - Építészeti csodákra nyit kaput a Z-Door Zrt.
Építészeti csodákra nyit kaput a Z-Door Zrt. 2021.06.09.
Generálkivitelezőként a vállalat - zöldmezős beruházás formájában - öt héten belül épített fel egy 1500 m2-es csarnokot a járvány elleni védekezést szolgáló kézfertőtlenítőket előállító üzem számára Szegeden. A másodlagos tartószerkezet elemeit az a Swedsteel szállította, amelynek mérnökei szaktudásukkal is segítették a villámsebességű tervezést és kivitelezést. A projekt részleteiről és a könnyűszerkezetes profilok gyártójával való együttműködés részleteiről Kendi Imre építészmérnök, a Z-Door Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott.

Swedsteel - Könnyűszerkezetből jeles
Könnyűszerkezetből jeles 2021.05.12.
Dr. Kovács Imre szerkezetépítő mérnök, a Debreceni Egyetem Építőmérnöki Tanszékének vezetője és az EMAKOM Komplex Mérnöki Iroda alapítója, aki számos statikai-építészeti feladatot oldott meg, a másodlagos tartószerkezeti elemek, szelemenek, de a héjazat tekintetében is általában a Swedsteel termékeivel számol. Impozáns csarnokok és egyéb építészeti struktúrák fémjelzik együttműködésük hatékonyságát. A könnyűszerkezetes építészet előnyeiről és a Swedsteel-lel való közös munkáról beszélgettünk.

Swedsteel - Swedsteel újdonság: STR131 és STR200 magasprofilok S420 acélszilárdsággal
Swedsteel újdonság: STR131 és STR200 magasprofilok S420 acélszilárdsággal 2021.03.29.
A Swedsteel-Metecno Kft. a piaci igényeknek megfelelően, a legújabb műszaki innovációs lehetőségek alapján, új építési termékekkel - STR131 és STR200 magasprofilokkal - bővítette a termékkínálatát, amelyet ajánlunk az építész és statikus tervezők, valamint kivitelezők szíves figyelmébe.
Az STR131 és STR200 magasbordás teherhordó trapézlemezek két fő alkalmazási területe a könnyűszerkezetes hőszigetelt zárófödémek teherhordó födémprofilja és monolit vasbeton födémek bennmaradó zsaluzata.

Swedsteel - "Pont olyan lett, amilyennek megálmodtam!"
"Pont olyan lett, amilyennek megálmodtam!" 2021.02.12.
Swedsteel termékek formálják a Hunnia Kristály Kft. új, impozáns csarnokát Debrecenben. A beruházó, Fibi András, a cég alapító ügyvezetője mesél a könnyűszerkezetes csarnoka megvalósulásáról és az építkezés részleteiről.

Swedsteel - "Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!"
"Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!" 2021.01.13.
Martonosi Zsolt építészmérnök a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszékének mesteroktatója és a M-MÉRMŰ Bt. építésztervezője az utóbbi években ismerkedett meg a Swedsteel könnyűszerkezetes termékeivel. Együttműködésük nyomán impozáns, bemutatóteremmel egybeépített raktárcsarnok épült Debrecenben, illetve megújult a nagyhírű Vojtina Bábszínház tetőszerkezete is. A tervezőt az együttműködés részleteiről kérdeztük.

Swedsteel - Acélszerkezeti csomópontok és szellemi kapcsolódások, avagy az építészmérnök, a statikus és a gyártó szakmai szövetsége
Acélszerkezeti csomópontok és szellemi kapcsolódások, avagy az építészmérnök, a statikus és a gyártó szakmai szövetsége 2020.11.11.
Az elmúlt harminc évben országszerte számos csarnok épült a szegedi Top-Szerk Bt. tervei alapján, az elmúlt 5 évben ezek közül több is a Swedsteel együttműködésben A tervezőiroda alapítóival, Borbély Andreával és Varga Györggyel beszélgettünk az acélszerkezetekről különböző szakmai aspektusból.

Swedsteel - A Gordiusz csomópontjai
A Gordiusz csomópontjai 2020.11.09.
A legkorszerűbb csomóponti kialakításokkal, minőségi acél alapanyagokból évi 25 000 m2-nyi épület-vázszerkezetet állít elő saját gyártóüzemében, és ebből 10 000 m2-nyi csarnokot a helyszínen össze is szerel a hódmezővásárhelyi Gordiusz Könnyűszerkezeteket Gyártó és Szerelő Kft. A csarnoképületek szelemenrendszerét, héjazatát, burkolatát és a kiegészítőket legtöbbször régi partnerüktől, a Swedsteeltől rendelik. A cég alapító ügyvezetőjével, Nagy Sándorral beszélgettünk csarnokokról, kihívásokról és megoldásokról, valamint a cége működéséről.

Swedsteel - A Swedsteelnél figyelnek arra a bizonyos "patkószegre" is! - Miért fontosak a részletek?
A Swedsteelnél figyelnek arra a bizonyos "patkószegre" is! - Miért fontosak a részletek? 2020.10.05.
Benkovich Attila 2018-ban tervezte meg első közös csarnokát a könnyűszerkezetes csarnokok specialistájának számító Swedsteel-lel. Az okleveles építészmérnök, aki 1980 óta dolgozik tervezőként, Szentendre főépítészeként gyakorlatot szerzett az államigazgatásban és személyesen irányított számos kivitelezést is, 40 éves sokoldalú szakmai tapasztalatairól beszélgetünk.

Swedsteel - A dabasi csarnoképítő
A dabasi csarnoképítő 2020.03.12.
Generálkivitelezéssel és tervezéssel foglalkozik a Patina Építő Zrt., amelynek története több, mint negyedévszázados múltra tekint vissza.

Swedsteel - Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők
Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők 2020.02.10.
Extrém tervezési helyzetekben is sikeresnek bizonyult a Construct-Plan Kft. tervezőiroda és a könnyűszerkezetes építőanyagok specialistájának számító Swedsteel párosa. Az együttműködésük eredménye a Békés megyei régióban épült számos acélcsarnok szerkezetében biztosítja az egymásra ható erők egyensúlyát és a biztonságot. A kooperáció részleteiről kérdeztük Bánfi Ádám statikust, a Construct-plan Kft. alapító ügyvezetőjét.

    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information