Wienerberger Wienerberger Brick Award 2014: Wang Shu a bécsi zsűriben

- A Wienerberger neves építészeket hívott meg a tekintélyes "Brick Award" zsűrijébe, köztük a Pritzker-díj nyertes Wang Shut
- Az öt kategóriában kiválasztották a díjnyertes projekteket, a Brick Award díjkiosztó gálát 2014 tavaszán rendezik majd meg
- A Wienerberger idén hatodik alkalommal díjazza ezzel a nemzetközi elismeréssel a kiemelkedő színvonalú téglaépítményeket


A Wienerberger a Brick Award díjjal a téglaépítmények kiemelkedő
     példáira kívánja felhívni a figyelmet


A Wienerberger nemzetközi Brick Award díját 2004 óta minden második évben a modern és innovatív téglaépítmények kiemelkedő képviselőinek ítélik oda. Ebben az évben ismét nemzetközi építészkritikusokat és építészeti újságírókat kértek föl arra, hogy különleges téglaépítményeket nevezzenek a 2014-es Wienerberger Brick Award díjra. A pályázat legfontosabb kritériumai a következők voltak: innovatív külső megjelenés, a téglával való szakszerű bánásmód, illetve az épületek funkcionalitása, tartóssága és energiahatékonysága.

Az Ázsiából és Európából érkező neves nemzetközi építészek Bécsben gyűltek össze, hogy döntést hozzanak

2013. június 1-jén a Wienerberger által meghívott nemzetközi szakértőkből álló zsűri Bécsben gyűlt össze, hogy kiválassza a díjnyertes projekteket. A korábbi évekhez hasonlóan, a zsűrit neves nemzetközi építészek alkották - mindenek előtt a kínai Pritzker-díj nyertes Wang Shu (Kína), valamint Vera Yanovshtchinsky (Hollandia), Ewa Kurylowicz (Lengyelország) és Pavol Paňák (Szlovákia). "Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a Wienerbergernek sikerült olyan díjnyertes nemzetközi sztárépítészeket megnyernie a Brick Award zsűritagjának, mint Wang Shu. A Wienerberger Brick Award díjat nem csupán azon építészek kitüntetésének tekintjük, akik példamutató munkát végeznek a téglával, egy természetes építőanyaggal, hanem a jövő téglaépítészetéről folytatott nemzetközi eszmecsere eszközének is. A neves európai és ázsiai építészekből álló zsűri ideális összetételével megfelelően tudja közvetíteni ezt az üzenetet" mondta Johann Windisch, a Wienerberger konszern Tégla és Cserép európai üzletágának vezérigazgatója.

"Amikor a tégláról beszélünk, az emberek úgy gondolják, hogy a hagyományokról beszélünk. Ám a benyújtott pályázatok között sok olyan mű is szerepelt, melyek új megközelítési móddal szolgáltak, emellett új jelentést és új hangulatot kölcsönöztek a téglának. Én ezt rendkívül fontosnak tartom" szögezte le a kínai Pritzker-díj nyertes Wang Shu.

Ewa Kurylowicz, a lengyel zsűritag szerint a tégla "különösen gazdaságos, ha az helyben is beszerezhető. Egyben energiahatékony is, mert a hőenergia megtakarítás szempontjából nagyon jó teljesítményt nyújt, ráadásul rendkívül esztétikus. A kisméretű tégla különböző struktúrák egyszerű kialakítását teszi lehetővé. A Brick Award díj idei pályázatai között számos példát láthatunk arra, hogy a tégla mennyire meg tudja mozgatni az építészek fantáziáját."

"Számomra a tégla a moduláris építkezés, az építkezés tudományának az eszköze - egyben a rendteremtés és egyben a kreativitás lehetősége is, hiszen bár méretre kicsi, mégis rengetegféleképpen lehet felhasználni. Mindent egybevetve, talán azt mondanám, hogy egyedülállóan csak a tégla tekinthető olyan hagyományos építőanyagnak, amely előtt még nagyon hosszú jövő áll" mondta Pavol Paňák, a szlovák zsűritag, aki 2012-ben maga is Brick Award díjazott volt.

A Brick Award díjra öt kategóriában lehet pályázni. Az öt díjnyertes projektből választották ki a nagydíj nyertesét

Az összesen 300 pályaműből 26 ország 50 projektjét jelölték a 2014-es Brick Award díjra. A múlt szombaton a zsűri végül kiválasztotta az öt kategória, valamint a nagydíj nyertesét. A zsűri elsősorban azokra a projektekre helyezte a hangsúlyt, amelyek jelentős kutatási és innovációs erőfeszítéseket tükröztek, emellett úttörő technológiákon alapultak vagy hozzájárultak az életminőség javulásához.

A független szakértőkből álló zsűri garanciát jelent az objektív kiválasztásra.

"A Wienerberger egyáltalán nem szólt bele a projektek kiválasztásába, az egyetlen dolog, ami számított, a szakértőkből álló zsűri értékelése volt" mondta Hans Windisch, hangsúlyozva az eljárás objektivitását. Heimo Scheuch, a Wienerberger AG vezérigazgatója meg van győződve róla, hogy a díj nagyon fontos üzenetet közvetít: "A korábbi évekhez hasonlóan, a díjnyertes projektek a tégla mint természetes építési anyag rendkívül széles körű felhasználási lehetőségeit illusztrálják. A téglaépületek egészségesek, gazdaságosak és energiahatékonyak - ezek olyan jellemzők, amelyek a jövőorientált építészet számára is egyre fontosabbá válnak."

A Wienerberger az impozáns "Brick?14" könyvben mutatja be az építészeti projekteket.

A hivatalos Brick Award díjkiosztó gálára 2014 tavaszán kerül sor Bécsben - a győztesek nevét a gála előtt nem hozzák nyilvánosságra. A Wienerberger a hírneves Callwey Publishing House kiadóval közösen "Brick?14" címmel egy átfogó könyvet készít, amely bemutatja az összes díjra jelölt és díjnyertes projektet. Ez a gyönyörű kivitelezésű könyv a Brick Award díjkiosztó gála alkalmából, 2014 tavaszán jelenik meg.

A Brick Award idei fordulójáról készült, angol nyelvű videófilm az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/embed/Fl23WbpI5hwTovábbi információ:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója (Porotherm, Terca), és piacvezető tetőcserepek (Koramic, Tondach), gyártásában Európában, valamint beton térburkolók (Semmelrock) előállítása terén Közép- és Kelet-Európában. Csőrendszerek (Steinzeug-Keramo kerámia csőrendszerek és Pipelife műanyag csőrendszerek) tekintetében a társaság az egyik legnagyobb gyártó Európában. A Wienerberger összesen 201 gyártóhellyel rendelkezik, 2015-ben 2.972 millió eurós bevételt termelt, működésből származó EBITDA eredménye pedig elérte a 370 millió eurót.


2013.07.04.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Wienerberger hírek:


Wienerberger - Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra
Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra 2019.10.10.
A Wienerberger hagyományos építész konferencia sorozata 2019-ben országszerte 11 helyszínen, köztük Budapesten kerül megrendezésre.

Wienerberger - Ingyenes Wienerberger Alkalmazási és Tervezési Útmutatók
Ingyenes Wienerberger Alkalmazási és Tervezési Útmutatók 2019.10.06.
Mind a Porotherm Építési Rendszer mind a Tondach Kerámia Tetőrendszer termékcsaládunkra vonatkozó Alkalmazási...

Wienerberger - Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra
Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra 2019.08.29.
A Wienerberger hagyományos építész konferencia sorozata 2019-ben országszerte 11 helyszínen, köztük Budapesten kerül megrendezésre.

Wienerberger - ARCHITECTUM - 2019-ben is elérhető a Wienerberger konszern ingyenes folyóirata
ARCHITECTUM - 2019-ben is elérhető a Wienerberger konszern ingyenes folyóirata 2019.06.14.
Az "architectum" a Wienerberger AG nemzetközi, építészeknek szóló magazinja, mely angol és német nyelven érhető el. Az "architectum" a téglaépítészet egyedülállóságára szeretne rávilágítani, inspiráló, példaértékű épületek bemutatásával. Ezen kívül termékinnovációinkról, újdonságainkról is hírt adunk benne.

Wienerberger - Csúcsteljesítmények kerámia építőanyagokból: A Wienerberger Építészeti Nívódíj 2019-es nyertesei
Csúcsteljesítmények kerámia építőanyagokból: A Wienerberger Építészeti Nívódíj 2019-es nyertesei 2019.04.24.
A Wienerberger, mint a világ legnagyobb téglagyártója és Európa legfontosabb kerámiatetőcserép-gyártója kiemelt fontosságúnak tartja a magas színvonalú építészeti munkák elismerését. Ezért is hirdette meg idén azt a pályázatot, amelynek keretében három kategóriában díjazták a 2016. és 2018. között megvalósult legjobb épületeket.
Kategóriánként egy-egy díjat osztott ki a szakmai zsűri.

Wienerberger - A Wienerberger 2019-es termékújdonsága: Új Porotherm 50 Thermo Okostégla - a valaha volt legjobb hőszigetelő képességű Porotherm tégla
A Wienerberger 2019-es termékújdonsága: Új Porotherm 50 Thermo Okostégla - a valaha volt legjobb hőszigetelő képességű Porotherm tégla 2019.03.11.
Az 50 cm vastagságú falazat építésére alkalmas falazóblokk kiegészítő homlokzati hőszigetelés nélkül építhető. A jelen energetikai követelményeit messze túlszárnyaló hőszigetelési teljesítménye a jövőt szolgálja. Az ásványgyapot hőszigetelés védett helyen a tégla belsejében található, optimális épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, kiváló lakóklímát biztosít. Innovatív, korszerű és fenntartható építőanyag.

Wienerberger - Brick Award Nemzetközi Pályázat
Brick Award Nemzetközi Pályázat 2019.01.23.
A Brick Award a Wienerberger 2 évente megrendezésre kerülő építészeti pályázata építészek és építész szakírók számára. A 2020-as kiírás pályázati időszaka 2019. január 7. - április 9., az 50 nominált projektet pedig 2019 novemberétől fogják kihirdetni a honlapon, valamint a Facebookon, a Pinteresten és a Twitteren. A nyertesek díjazására a Brick Award Díjátadó Ünnepségen 2020 májusban kerül sor.

Wienerberger - Wienerberger Építészeti Nívódíj
Wienerberger Építészeti Nívódíj 2019.01.22.
Keressük a legjobb 2016-2017-2018-ban megvalósult épületeket 3 kategóriában!

Wienerberger - Kivitelező képzés 2019
Kivitelező képzés 2019 2019.01.14.
Ezúton szeretnénk meghívni Önt és az Önnel dolgozó kőműves, kivitelező szakembereket a Wienerberger 2019-es ingyenes kivitelező képzésére.

Wienerberger - Új kiadványok a falazott szerkezetek méretezéséhez, igazolásához
Új kiadványok a falazott szerkezetek méretezéséhez, igazolásához 2018.09.11.
Az épületekeink tartószerkezeteinek megválasztása, méretezése egyidős magával az építés történetével. Ma már ez olyan szintre jutott, hogy valóban mérnöki precizitással tudjuk azokat a meghatározott igénybevételeknek megfelelően méretezni.

Wienerberger - Tisztelt Építész Kollégák!
Tisztelt Építész Kollégák! 2018.08.30.
A Wienerberger és a Tondach 2018-ban is megrendezi hagyományos építész továbbképzését országszerte 12 helyszínen, köztük Budapesten.
A továbbképzés címe: "Fókuszban a kerámia épületburok: hővédelem és hőtechnika."
A képzés célja, hogy a területi építész kamarákkal szorosan együttműködve "házhoz vigye" a szakmagyakorlók számára érdekes és fontos tudnivalókat egy ingyenes előadássorozat keretében.

Wienerberger - A legkülönlegesebb téglaépületeket díjazták
A legkülönlegesebb téglaépületeket díjazták 2018.06.13.
Templom, biomassza-erőmű, lakóház, múzeum és egy különleges művészlak is szerepel a Wienerberger Brick Award 2018 versenyén díjazott, természetes kerámiatéglát és -cserepet használó épületek között. A nemzetközi elismerésért 44 ország, közel 600 nevezett építészeti projektjét vizsgálta meg a szakértői zsűri.

Wienerberger - Megérkezett a Wienerberger Kéményrendszer Universal termékcsalád!
Megérkezett a Wienerberger Kéményrendszer Universal termékcsalád! 2018.04.11.
A Wienerberger már évtizedek óta azon dolgozik, hogy ügyfelei számára olyan, teljes körű megoldást nyújtson, melyben megtalálhatóak az építési rendszer...

Wienerberger - Elérhető a 2018-as Porotherm Alkalmazástechnika
Elérhető a 2018-as Porotherm Alkalmazástechnika 2018.03.14.
A Wienerberger weboldalon elérhető az aktuális Porotherm Alkalmazástechnikai és Tervezési Útmutató, melyet az alábbi linkre kattintva találnak:

Wienerberger - Wienerberger-Tondach Építész Szakkonferencia 2017
Wienerberger-Tondach Építész Szakkonferencia 2017 2018.01.12.
A 2017-es Wienerberger-Tondach Építész Szakkonferencia sorozaton 10 városban közel 800-an vettek részt. A regionális Építész Kamarákkal együttműködve, az ország különböző pontjain tartott képzéseken a szakmabeliek számukra releváns, aktuális és fontos információkat tudhattak meg a cég munkatársaitól. Az előadásokat követően közös ebéd és ajándéksorsolás zárta az eseményeket.

Régebbi hírek:
Wienerberger - Építész Konferencia 2017 - Falazási Bemutató

Építész Konferencia 2017 - Falazási Bemutató

2018.01.12.
Wienerberger - Wienerberger-Tondach építész szakkonferencia sorozat - 2017 ősz

Wienerberger-Tondach építész szakkonferencia sorozat - 2017 ősz

2017.11.14.
Wienerberger - Porotherm 12 N+F válaszfaltégla újra a Wienerberger termékkínálatában

Porotherm 12 N+F válaszfaltégla újra a Wienerberger ...

2017.10.13.
Wienerberger - Wienerberger Tondach építész szakkonferencia sorozat - 2017 ősz

Wienerberger Tondach építész szakkonferencia sorozat - 2017 ősz

2017.08.11.
Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2018: A zsűri tagjai

Wienerberger Brick Award 2018: A zsűri tagjai

2017.06.29.
Wienerberger - Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2017-es kiadás

Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2017-es ...

2017.05.10.
Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2018: Pályázati felhívás

Wienerberger Brick Award 2018: Pályázati felhívás

2017.04.05.
Wienerberger - WIENERBERGER TONDACH TERMÉKÚJDONSÁGOK ­A CONSTRUMÁN

WIENERBERGER TONDACH TERMÉKÚJDONSÁGOK ­A CONSTRUMÁN

2017.04.05.
Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2016:  A világ innovatív tégla­építészetének elismerése

Wienerberger Brick Award 2016: A világ innovatív ...

2016.06.15.
Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2016: Jelentkezési felhívás

Wienerberger Brick Award 2016: Jelentkezési felhívás

2015.02.27.
Wienerberger - Kreditpontos építész továbbképzés 2014 őszén

Kreditpontos építész továbbképzés 2014 őszén

2014.10.15.
Wienerberger - Formabontó téglaépületeket díjaztak

Formabontó téglaépületeket díjaztak

2014.05.20.
Wienerberger - Wienerberger falazóelemek 2013

Wienerberger falazóelemek 2013

2013.11.11.
Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2014: Wang Shu a bécsi zsűriben

Wienerberger Brick Award 2014: Wang Shu a bécsi zsűriben

2013.07.04.
Wienerberger - Hetedszer is elismerve! Újabb Superbrands kitüntetések a Wienerbergernek

Hetedszer is elismerve! Újabb Superbrands kitüntetések a ...

2013.05.13.
Wienerberger - A Wienerberger, piacvezető téglagyártóként további termékinnovációkkal és beruházásokkal folytatja tevékenységét

A Wienerberger, piacvezető téglagyártóként további ...

2013.05.03.
Wienerberger - Kezdje velünk energiatudatosan ezt az évet is - a Wienerberger várja Önt a TFH+E szezonnyitó rendezvényen

Kezdje velünk energiatudatosan ezt az évet is - a Wienerberger ...

2013.02.01.
Wienerberger - Herenden kezd új életet az iszapkárosult család

Herenden kezd új életet az iszapkárosult család

2011.10.06.
Wienerberger - 2011 őszi Wienerberger konferencia-sorozatok

2011 őszi Wienerberger konferencia-sorozatok

2011.09.19.
Wienerberger - EUROCODE 6-8 Konferencia 2011. június 23-án Budapesten

EUROCODE 6-8 Konferencia 2011. június 23-án Budapesten

2011.06.07.