Rigips

Megjelent a legújabb Rigips kiadványunk!

2022.08.31.



Örömmel jelentjük be, hogy megjelent legújabb kiadványunk a Glasroc X - időjárásálló megoldások címmel, amely hasznos információkat tartalmaz a Glasroc X építőlemezünkkel, és az abból építhető kültéri építményszerkezetekkel és rendszerekkel kapcsolatban.



Honlapunkon keresztül elektronikus formában már elérhető!

GLASROC X - GIPSZ ALAPÚ ÉPÍTŐLEMEZ KÜLTÉRBEN

A gipsz kiváló építőanyag, évezredek óta az építés egyik meghatározó alapanyaga. A gipszkarton lemezekből készült építési rendszerek számos előnyös tulajdonjoggal bírnak, többek közt kiváló tűztechnikai, akusztikai jellemzőkkel rendelkeznek. A gipszkarton falak, álmennyezetek, aknafalak és egyéb szerkezetek a szárazépítésre jellemző módon gyorsan és egyszerűen kivitelezhető megoldásokat biztosítanak, ám felhasználásuk eddig a beltérre korlátozódott. A fenti kijelentés mára azonban érvényét veszítette. Több éves kitartó fejlesztőmunka eredményeként megalkottuk egy kültérben is felhasználható építőlemezt, mely kiválóan alkalmas, többek közt, homlokzati hőszigetelő rendszerek fogadására, kültéri álmennyezetek készítésére vagy akár közvetlen felületképzéssel attika és egyéb építményszerkezetek kialakítására.

GLASROC® X MEGOLDÁSOK

Vázkitöltő homlokzati rendszer EPS szigeteléssel



A Glasroc® X építőlemezek illesztésénél, valamint a csavarfejek tömítésére a Rigips által kifejlesztett Glasroc® X fugaszalag és tömítőanyag használata javasolt.

A szerelt vázkitöltő falrendszerhez megfelelően méretezett és korrózióvédelemmel ellátott vázszerkezet szükséges, továbbá elengedhetetlen az energetikai, tűzvédelmi és hanggátlási előírásokat kielégítő rétegrend.

A Glasroc® X homlokzati vázkitöltő falrendszer rétegrendjét a Magyarországon elérhető minőségi Saint-Gobain termékekből állítottuk össze, és az ÉMI-ben a beépítéshez szükséges vizsgálatokat elvégeztük.

Az ÉMI vizsgálatok alapján a szerelt szerkezetre legfeljebb 200 mm vastagságú EPS hőszigetelés kerülhet a nyílások feletti, a hőszigetelő lemez vastagágával megegyező, 20 cm magas kőzetgyapot tűzvédelmi célú sávval.

A homlokzati hőszigetelés kőzetgyapottal is készíthető, ebben az esetben a hőszigetelést webertherm mineral ragasztóval kell a felületre rögzíteni.


3. TÁBLÁZAT: Glasroc® X homlokzati rendszer EPS és kőzetgyapot szigeteléssel vizsgálati eredmények




GLASROC® X HOMLOKZATI RENDSZER PUR HAB RAGASZTÁSSAL

A Glasroc® X homlokzati rendszerben az EPS hőszigetelés ragasztása a Glasroc® X építőlemezre történhet PUR hab ragasztással is. A PUR habbal történő ragasztással tovább gyorsítható az építési folyamat.

A rétegrend megegyezik az előző oldalon közölt rétegrenddel, azzal a különbséggel, hogy az EPS táblák ragasztásához a Soudatherm Facade PUR habot ajánljuk.

Az így megépített rendszer tűzvédelmi osztálya B-s1,d0. A PUR habos rendszer tűzállósági teljesítménnyel és tűzterjedési határértékkel nem rendelkezik.






GLASROC® X MEGOLDÁSOK

Vázkitöltő homlokzati rendszer hőszigetelés nélkül





Glasroc X - időjárásálló megoldások kiadvány



Rigips
További információk:
www.rigips.hu/hu


Saint-Gobain Hungary Kft. Rigips divízió


Több mint 350 év alatt a Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 179.000 fős munkaerőt foglalkoztat a világ 67 országában.2017-es árbevétele meghaladta a 40,8 milliárd eurót.

www.rigips.hu/hu


2022.09.07.

Rigips HírekRigips CADRigips CsomópontokRigips TervezőknekRigips Építkezési és felújítási megoldásokRigips Műszaki adatlapokRigips Teljesítmény nyilatkozatokTerületi KépviselőkRigips Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Rigips hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information