Rigips

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Saint-Gobain Akadémia

Szeptember 22-én ünnepélyes megnyitó esemény keretein belül megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Saint-Gobain Akadémia.

A rendezvényen bemutatásra került az egyedülállóan modern épület, amelynél elsődleges cél volt innovatív Saint-Gobain anyagokat - azokat is a legkreatívabb módon - beépíteni, ehhez illeszkedően pedig a többi építőipari megoldást is a legjobbak közül kiválasztani. Így a teljes épület digitálisan vezérelt, üzemeltetési költsége pedig a lehető legalacsonyabb.

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary Kft. vezérigazgatója büszkén mesélt az Akadémia célkitűzéseiről, ami a szakma fejlesztését, a szakmabeliek edukációját és további szervezetekkel való együttműködéseket jelent az építőipari szektor fejlődését elősegítve. Azon túl szeretnénk egy közösségi teret is kialakítani, hogy kapcsolatépítéseknek és interaktív párbeszédeknek adjon otthont.

Hazai szenzációként az esemény végén pedig bemutattuk Magyarországon első ipari körülmények között működő 3D habarcs nyomtatót, aminek szintén a Saint-Gobain Hungary pilisvörösvári telephelye ad otthont. Erről az innovációról sok hírt fogunk még adni a közeljövőben!

Az Akadémia létrejöttét és megnyitását Piros Attila kommentálta:



"A Saint-Gobain Akadémia épülére nagyon büszkék vagyunk, hiszen egy igen leharcolt, a késői 1970-es évek beli épületet varázsoltuk a mai kornak megfelelően modernné, a leginnovatívabb Saint-Gobain anyagait a legkreatívabb módokon építettünk be. Ezen túl egyedülálló lehetőség számunkra, hogy oktatási tevékenységünket még nagyobb szakmai körben, még professzionálisabb módon és helyszínen folytathassuk. Vállalatunk eddig is nagy hangsúlyt fektetett a szakmai edukációra: jelen vagyunk a szakmaválasztók eseményein, képviseltettük magunkat a szakmák versenyén*. Több együttműködésünk is van oktatási intézményekkel, mert látjuk, hogy a fiatalok körében nem elég népszerűek az építőipari szakmák, és szomorúan látjuk, hogy évről-évre kevesebb jó szakember képződik hazánkban, ez is hozzájárul a szakember hiányhoz iparágunkban Azt is fontosnak tartjuk, hogy a jelenleg szakmában dolgozó szakembereket folyamatosan megbecsülve az iparágban tartsuk, és képezzük őket az új technológiákra, innovatív termékek használatára és előnyeikre. Hiszen mindez a végén a megrendelők és az épületet használók javára válik. Fő célunk, hogy az Akadémiát megtöltsük a legváltozatosabb szakmai programmal: mind a beruházók és tervezők részére tervezett bemutatókkal, kereskedők és kivitelezők számára piacképes tudást biztosítva oktatásainkkal. Valamint azt a tendenciát is látjuk, hogy a lakossági építkezők egyre többször veszik kézbe saját építkezésüket - kényszerűségből, mert nem találnak szakembert, vagy mert korábban rossz tapasztalatuk volt, vagy éppen anyagi okokból - így szeretnénk a privát szektornak is szakmai segítséget nyújtani." *szerkesztői megjegyzés: Szakma Sztár, EuroSkills és WorldSkills versenyek.

A szeptember 22-i ünnepélyes megnyitót kiemelt partnereink részére szerveztük, megköszönve nekik a több évtizedes, kitartó együttműködést, amely nélkül ez a fejlesztés nem jöhetett volna létre. A megnyitót követően szeptember 27-30. között kezdetét veszi az első Saint-Gobain Szakmai Fesztivál, ahol kereskedő és kivitelező partnereink vesznek részt.

Az Akadémia lapterülete közel 550 m2, amely teret ad egy tágas aulának, két elméleti és egy gyakorlati teremnek, valamint a kapcsolódó helyiségeknek. A belső gyakorlati oktatóterem - biztonságosan és kényelmesen - 20 fő képzését teszi lehetővé. Ezen felül kialakításra került egy külső helyszíni gyakorlati tér is.






Üdvözlettel,
A Saint-Gobain Hungary csapata



Rigips
További információk:
www.rigips.hu/hu


Saint-Gobain Hungary Kft. Rigips divízió


Több mint 350 év alatt a Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 179.000 fős munkaerőt foglalkoztat a világ 67 országában.2017-es árbevétele meghaladta a 40,8 milliárd eurót.

www.rigips.hu/hu


2022.09.27.

Rigips HírekRigips CADRigips CsomópontokRigips TervezőknekRigips Építkezési és felújítási megoldásokRigips Műszaki adatlapokRigips Teljesítmény nyilatkozatokTerületi KépviselőkRigips Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Rigips hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information