Színezd újra! -így válaszd ki a megfelelő színű vakolatot!
2022.04.13.

A hőszigetelő rendszerek egyik fontos, de leginkább szemet gyönyörködtető eleme a színvakolat. Nem mindegy, hogy milyen színt választunk: az épületek homlokzatán a valóságban megjelenő színárnyalatot rendkívül sok tényező befolyásolja. Így fontos a fény- és árnyékhatás, a színes díszítő, felületképző anyagok struktúrája, a felületképzés módja, valamint az épület rendeltetéséhez szükséges felület kialakítása.

Éppen ezért a választás során érdemes figyelembe venni az alábbi szempontokat, javaslatokat.



Szín + fény

A fény befolyásolja a szín minőségét és árnyalatát. A fény minősége, intenzitása, a nappalok-éjszakák változása, mozgása szintén befolyásolja a homlokzat színét. Ragyogó napsütésben ugyanaz a homlokzatszín egészen másként mutat, mint borult, árnyékos időben vagy koraeste, más fény- és árnyékviszonyokban. Ezen túl a közvetlen környezet, a szomszédos épületek színei, a természet, a növényzet a természetes reflexiók miatt szintén befolyásolni fogja a színkártyából kiválasztott színünk érzékelését.


Szín + struktúra

A különböző vakolatstruktúrákon keresztül a fény is változóan verődik vissza. A klasszikus, durvább, kapart felület sokkal több árnyékot vet a falra, mint egy finomszemcsés vakolat - még egy és ugyanazon szín és anyag esetén is, ha különféle technikával, módszerrel képezik a végső felületet.


Szín + hőszigetelés

A webertherm hőszigetelő rendszerrel rendelkező homlokzatoknál meghatározott szabályokat kell figyelembe venni. Sötét színű homlokzatok erősebben felmelegednek és jobban magukban tartják a hőt, mint a világos színűek. Ezért a nap folyamán lezajló tartós felmelegedésből, valamint az éjszakai lehűlésből, vagy hirtelen érkező, gyors lehűlést eredményező esőből eredendően nagyobb feszültségek jelentkezhetnek a homlokzatfelületen. Következésképpen nem ajánlatos sötét, intenzív színt választani webertherm hőszigetelő rendszerek fedővakolataként. Sötétebb szín használata akkor lehetséges, ha aránya a teljes homlokzati felületen nem haladja meg a 10 százalékot, például homlokzati elemek, díszítések, kisebb felületek esetén.

Ha már színekről tettünk említést: színek különböző módon hatnak ránk, így érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hogy belőlünk milyen érzéseket váltanak ki.



Ha modern és stílusos otthonra vágyunk a fenntartható fejlődés jegyében, akkor a sötétben három színben derengő weberpas NEON fényvakolattal új szintre emelhetjük lakásunk, házunk megjelenését - az enteriőrt és exteriőrt egyaránt. A weberNEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik és sötétben a magába szívott energiát fény formájában, ragyogó hatást kiváltva bocsátja ki.


Rigips
További információk:
www.hu.weber


Saint-Gobain Hungary Kft. Weber divízió


Több mint 350 év alatt a Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 179.000 fős munkaerőt foglalkoztat a világ 67 országában. 2017-es árbevétele meghaladta a 40,8 milliárd eurót.

A Csoport fő tevékenységi területei



2022.04.13.

Weber HírekWeber TermékadatlapokWeber KiadványokWeber Irányelvek, útmutatókWeber Értékesítési pontok Weber Területi képviselőkMűszaki szaktanácsadásWeber Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Weber hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information