Silka, Ytong, Xella A Xella Magyarország Kft. kereskedelmi stratégiája

a COVID-19 járványhelyzet alatt

A Korona-vírus válság jelenleg kihat a teljes hazai építőipari szektorra, de a Xella Magyarország Kft. megtesz minden azért, hogy továbbra is komplett építési rendszereket kínáljon a piaci szereplők részére, melyek segítségével műszakilag megfelelő, hosszútávon fenntartató, gazdaságos és megfizethető ingatlanok valósíthatóak meg most és a jövőben egyaránt.


A Xella Magyarország Kft. kulcsfontosságúnak tartja a jelenlegi piaci helyzet széleskörű ismeretét és üzleti partnereinek tájékoztatását a folyamatos piaci jelenlétről.

Általános piaci helyzet

Központi Statisztikai Hivatal I. negyedéves jelentése

Az új engedélyek 30,2%-kal csökkentek 2019 azonos időszakához képest. Ezen belül a társasházi szektor esett nagyobbat (-36,6%), azonban a stabilnak mondott családi házas piac is -22,4%-ot mutat.A használatba vétel nagyot nőtt 2019 első negyedévéhez képest (+30,4%).Amennyiben az első negyedév eredményeit az előző év szezonalitásával felszorozva egy előrejelzést kell tenni az egész évre, Előreláthatóan az idei évben a két görbe metszeni fogja egymást, ami a válság éveihez hasonlóan azt jelenti, hogy a használatba vételek száma meg fogja haladni az új építési engedélyekét.

Euro árfolyam változás

A világjárvány építőiparra gyakorolt egyik legnagyobb negatív hatása a forint euró árfolyam drasztikus mélyrepülése, ami komoly áremelkedést és árversenyt okozhat a szektorban.A forint euró árfolyam zuhanása kapcsán a zömében 15 és 50 százalék közti árréssel dolgozó kereskedők az 5 százalékos árfolyam-különbséget már beépítették az árakba, ezzel áthárítva az árfolyamköltséget az építőiparra.


Munkaerő piac

A járvány következtében a kivitelezési munkálatok lelassultak, hisz az építőiparban dolgozó 355 ezer emberből 15 ezer szerb és ukrán vendégmunkás hazautazott a határlezárások előtt. Továbbá az idős munkások a járványhelyzet miatt nem szívesen mennek dolgozni, a 60 év felettiek jelenleg kevésbé munkaképesek, ami újabb 15-20 százalékos lemorzsolódást jelent az élőmunka igényes feladatok ellátásában az építkezéseken. A helyükre ugyan be lehet állítani valamennyi az amúgy Nyugat-Európában dolgozó itthon ragadt magyar építőipari munkást, de egyértelműen látszik, hogy csökkenő intenzitással folyik az új munkák előkészítése, egyre több új projekt áll meg.


Új projektek

Jellemzően az épületépítéseknél, lakásépítéseknél határidőcsúszásokat okoz a járványhelyzet. A megbízások csökkenése lehetővé teszik a kapacitások átcsoportosítását a csúszásban lévő létesítmények kivitelezésének gyorsítására.
Március-áprilisban drasztikusan lecsökkent az elindított kivitelezések száma. Az anyagbeszerzés lassul és drágul, a hatóságok pedig elérhetetlenek. A cégek szerint érdemes lenne az 5 százalékos áfa kiterjesztését újra megvizsgálni az építésiberuházások, a további befektetések, valamint az ingatlanfejlesztők és a lakosság lakásépítési- és felújítási tevékenységének ösztönzése érdekében.A drasztikusan csökkenő új lakásépítési projektek esetében az ÁFA mértékének emelésén felül a fizetőlépes kereslet hiánya a nagyobb probléma. Ez köszön vissza az első negyedéves nagyon alacsony adás-vételi számokban is. Igaz a nagy fejlesztők elmondása alapján 1-2 hetes teljes szünetet követően az érdeklődések, egyeztetések száma megnőtt, de ezek - még - nem fordultak át valós tranzakcióba.


Kifizetések, kapcsolattartás

Problémát jelent a hatóságok elérhetetlensége. A földhivataloknál nagyon sokáig állnak az ügyek, nem egyszerű a használatbavételi engedélyek megszerzése, a katasztrófavédelemtől nem mennek ki megvizsgálni az épületeket, és az Elmű szakemberei is csak nagy könyörgések árán hajlandóak felszerelni a mérőórákat. A megfertőződéstől tartva sokan lemondják a személyes megbeszéléseket, emiatt pedig nehézkessé válik a munkák koordinációja. A kisebb cégek és mikro vállalkozások egyáltalán nincsenek hozzászokva az online kapcsolattartáshoz. Akadozik a teljesítésigazolások és a számlák benyújtása, emiatt pedig csúszhatnak a kifizetések is, ami a cégek likviditási helyzetének romlásához vezet.

A Xella Magyarország Kft. értéket teremt, a jövőben is építhet rá!

A vállalat fő hajtóereje, hogy üzleti partnereivel közösen, termékei és szolgáltatásai révén hatékony építési megoldást biztosítson, így megfelelve minden felmerülő piaci igénynek.

A Xella Magyarország Kft. folyamatosan tájékoztatja üzleti partnereit a jelenlegi helyzetben bevezetett intézkedésekről és változtatásokról.

A cégnél életbe léptetett egyedi védelmi illetve termelést érintő eljárások mellett mindkét gyártó bázison - YTONG gyár (Halmajugra) ill. SILKA gyár (Iszkaszentgyörgy) - folyamatos a termelés. Így fenntartva a megszokott magas minőségű termékkínálat rendelkezésre állását árukiadási korlátozások nélkül. Fuvarozó partnereivel közösen biztosítja a rugalmas és időben történő kiszállításokat.

A vállalat szakképzett munkatársai továbbra is állnak rendelkezésre, minden felmerülő műszaki- és egyéb kérdésre optimális megoldást keresnek.

A Xella Magyarország Kft. stabil és kiszámítható környezetet biztosít ügyfelei számára, megőrizve a stratégiai partnerkapcsolat és a megkezdett üzleti ügymenetek folytonosságát.
A gyártás során figyel arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a raktárkészletet úgy alakítsa ki, - egy esetlegesen megnövekedett kereslet során - hogy ne merüljön fel termékelérhetőségi probléma.

Az építőiparban a költséghatékonyság és a hosszú távú fenntarthatóság továbbra is hangsúlyos téma, ezért a vállalat megtesz mindent annak érdekében, hogy innovatív és hatékony építési megoldást nyújtson ügyfelei részére. A Xella Magyarország Kft. stabil és tisztességes piaci magatartása révén gondoskodik arról, hogy partnereit a jövőben is magas színvonalú termékekkel és műszaki szaktanácsadással támogassa.

A vállalat számára kiemelkedően fontos a piaci szereplők igényeinek felmérése, hisz így tud a lehető leggyorsabban reagálni, innovatív ötleteket megvalósítani. A kutatások és fejlesztések nem pusztán az építési rendszerekre irányulnak, hanem a cég által kínált prémium szolgáltatások és a digitális szakértelem témakörét is magába foglalja.


Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.
2020.05.19.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ÁrlistaYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Ytong hírek:


Ytong - Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel 2020.08.17.
Ma már nem elég, és nem is gazdaságos egy "vékony hőszigetelés" a homlokzati falra, pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket kielégítő beavatkozásokra egyaránt szükség van. Ez azt eredményezi, hogy a felújítás folyamatát gondosan elő kell készíteni a tervezéstől egészen a megfelelő épületszerkezeti és épületenergetikai koncepció kiválasztásáig.

Ytong - A Xella Magyarország Kft. kereskedelmi stratégiája
A Xella Magyarország Kft. kereskedelmi stratégiája 2020.05.19.
a COVID-19 járványhelyzet alatt

A Korona-vírus válság jelenleg kihat a teljes hazai építőipari szektorra, de a Xella Magyarország Kft. megtesz minden azért, hogy továbbra is komplett építési rendszereket kínáljon a piaci szereplők részére, melyek segítségével műszakilag megfelelő, hosszútávon fenntartató, gazdaságos és megfizethető ingatlanok valósíthatóak meg most és a jövőben egyaránt.

Ytong - Műemlékvédelem
Műemlékvédelem 2020.05.06.
Ilyen eset például a műemlék védelem alatt álló homlokzatok hőszigetelése, az eredeti homlokzat megtartása miatt. A Multipor hőszigetelő lapokkal történő belső oldali hőszigetelés megoldást nyújt a szerkezet hőszigetelő képességének javítására, ott ahol a határoló szerkezet hőszigetelése a külső oldalon nem valósíthatóak meg.

Ytong - Building Information Modeling (BIM)
Building Information Modeling (BIM) 2020.04.06.
Napjainkban már a digitális megoldások formálják az építőipart, ezért mindenhonnan azt lehet hallani és olvasni, hogy a közeljövőben a BIM szoftver jelentősége fokozatosan megnő. A Xella csoport pár éve már részese ennek az online világnak, oly annyira, hogy a Kölnben megrendezésre került "DigitalBau 2020" kiállítás középponti témája, a rendszerhez tartózó újdonságok bemutatása volt.

Ytong - Alulról hűlő födémek
Alulról hűlő födémek 2020.01.13.
Lefelé hűlő födémek hőszigetelése Multipor hőszigetelő lapokkal

A mélygarázsok, pincék, folyosók és nyitott átjárók födémszerkezeteinek hővesztesége jelentős mértékű, ezért ezek megfelelő hőszigeteléséről minden esetben gondoskodni kell. A szerkezetek hőszigetelő paramétereit az energetikai előírások is meghatározzák. A szigetelő anyag kiválasztásánál nem csupán az anyag hőszigetelő tulajdonsága, de az anyag egyéb műszaki paramétereire vonatkozóan is megjelennek követelmények.

Ytong - Új YTONG, SILKA, MULTIPOR Referencia oldalak
Új YTONG, SILKA, MULTIPOR Referencia oldalak 2019.12.09.
A Xella Magyarország Kft. az Ytong pórusbeton építési rendszer és a Silka mészhomoktégla termékek gyártója, valamint a Multipor ásványi hőszigetelő rendszer magyarországi forgalmazója.

A Xella termékcsalád minősége, egyedülállóan környezettudatos mivolta lehetőséget termet arra, hogy kiemelje a beruházást a többi hasonló közül.

Az elmúlt években számos családi- és társasház, irodaház, iskola, bevásárló központ, sportcsarnok és középület, építtetői választották a gazdaságos és környezetbarát YTONG termékcsaládot.

Kérjük, tekintse meg új refereincia oldalainkat!

Ytong
Silka
Multipor

Ytong - Felújítási trend - várhatóan a következő években nagyobb lendületet vesz
Felújítási trend - várhatóan a következő években nagyobb lendületet vesz 2019.10.03.
"Egyes felmérések szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul, további 10 százalékuk pedig életveszélyes, ezért bontásra várnak. Különösen súlyos a helyzet a vidéki ingatlanok esetében, ahol a bontandó otthonok aránya az országos átlagnál jóval magasabb is lehet. Az ingatlan felújítási munkák tervezésének nem kedvez a szakemberek leterheltsége és a gyakori építőanyag hiány sem" - írta a 24.hu internetes portál, hivatkozva az újHáz Centrum őszi Trendpont tanulmányára, ahol elsősorban azt vizsgálták, mennyire okosan építkeznek ma hazánkban.

Ytong - Pórusbeton építőanyagok a tetőtérben
Pórusbeton építőanyagok a tetőtérben 2019.09.05.
A megfelelő lakókomfort elérése érdekében a tetőterek beépítésénél mind a költségek, mind a műsza-ki tulajdonságok szempontjából lényeges kötöttségek határolják be a beépítendő anyagok, szerkezetek alkalmazhatóságát. Ilyen speciális szempontok például az önsúly, a hőszigetelő képesség, a tűzvédelmi tulajdonságok vagy a hanggátlás. Ytong termékek használatával a tetőtér beépítések problémái egyszerűen kezelhetők, emellett az említett követelmények is könnyedén, hatékonyan teljesíthetők.

Ytong - Új YTONG áthidalók
Új YTONG áthidalók 2019.08.02.
Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként megújult valamint egyszerűsödött a Xella Magyarország által gyártott áthidalók rendszere.

Ytong - Multipor sómentesítő rendszer
Multipor sómentesítő rendszer 2019.07.30.
Multipor Exsal Therm - A sómentesítő hőszigetelő rendszer

Egészséges, költséghatékony és környezetbarát megoldás a sóval terhelt falazatok javítására, felújítására. Hatékony módszer a mezőgazdasági vagy ipari épületként használt épületek lakó, illetve kereskedelmi célra történő átalakítása során, templomok és műemléki épületek falazatainak felújítására.

Ytong - Multipor - Ásványi hőszigetelőlap
Multipor - Ásványi hőszigetelőlap 2019.05.03.
A pórusbeton-gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen lehetővé vált hőszigetelő lapok előállítása, amely Multipor néven vált ismertté. Az első kereskedelmi mennyiségű gyártások Stullnban 1998-ban indultak, ahol a gyártósort és a technológiát kifejezetten a Multipor előállítására fejlesztették ki. 2008-tól a Köln melletti Porzban is megkezdődött az alacsony testsűrűségű pórusbeton hőszigetelő lapok gyártása, napjainkban pedig már Európa több országában is gyártják.

Ytong - Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallók
Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallók 2019.02.13.
YTONG vasalt pórusbeton építőelemek

Az YTONG vasalt pórusbeton építőelemek alapanyaga ugyanaz a jól ismert, környezetbarát pórusos kalcium- hidroszilikát vázrendszer, amit a hazai építési piac az YTONG építési rendszer legfőbb alkotó elemeként ismert és kedvelt meg, elsősorban kiváló hőtechnikai tulajdonságai, csekély önsúlya, kitűnő tűzállósága és jó alakíthatósága miatt.

Ytong - Garázs- és árkádfödémek hőszigetelésének biztonságos megoldása multipor ásványi hőszigetelő lapokkal
Garázs- és árkádfödémek hőszigetelésének biztonságos megoldása multipor ásványi hőszigetelő lapokkal 2019.01.04.
A szakemberek számára már ismert tény, hogy a pórusbeton gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen vált lehetővé hőszigetelő lapok előállítása is, amely termékek Multipor néven váltak ismertté. Ahhoz, hogy az Ytong kiváló anyagjellemzőit megtartva hőszigetelő lapot állítsanak elő, tulajdonképpen a pórusok számát kell növelni. Ennek az innovációnak lett eredménye, a pórusbeton falazóelemek pórustartalmának többszörösével rendelkező, alacsony hővezetési tényezőjű, könnyű (115 kg/m3) Multipor lapok.

Ytong - Silka mészhomoktégla, a megoldás összetett műszaki igények esetén
Silka mészhomoktégla, a megoldás összetett műszaki igények esetén 2018.11.04.
Silka falszerkezetek alkalmazási területei

Tartószerkezet
A falazat, mint tartószerkezet, hazánkban általában a családi házak szegmensében van jelen. Ilyen esetben maximum 3 szintes épületekről beszélhetünk, magasabb épületek már vegyes, vagy vasbetonvázas tartószerkezettel készülnek, ahol a falazat vázkitöltő szerepet lát el.

Ytong - YTONG és MULTIPOR az új buda­pesti Puskás Ferenc Stadionban
YTONG és MULTIPOR az új buda­pesti Puskás Ferenc Stadionban 2018.08.22.
Az UEFA 60. évfordulója alkalmából a következő labdarúgó világbajnokság 2020-ban kerül megtartásra 12 európai városban.

Ytong - Multipor - Ásványi hőszigetelőlap
Multipor - Ásványi hőszigetelőlap 2018.08.03.
Multipor - Az innováció

A pórusbeton-gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen lehetővé vált hőszigetelő lapok előállítása, amely Multipor néven vált ismertté. Az első kereskedelmi mennyiségű gyártások Stullnban 1998-ban indultak, ahol a gyártósort és a technológiát kifejezetten a Multipor előállítására fejlesztették ki. 2008-tól a Köln melletti Porzban is megkezdődött az alacsony testsűrűségű pórusbeton hőszigetelő lapok gyártása, napjainkban pedig már Európa több országában is gyártják. Magyarországon először 2008 szeptemberében került kereskedelmi forgalomba.

Ytong - Széchenyi Egyetemi Napok - SZEN2018
Széchenyi Egyetemi Napok - SZEN2018 2018.05.29.
2018. április 17-21. között idén is, mint minden évben, megrendezésre került a nagyszabású győri "SZEN_2018" Széchenyi Napok. A négy napos rendezvény nem csak a féktelen bulikról, hanem a sportról és egyéb a tanulmányokhoz kapcsolódó programokról is szólt. Az eseményen az Y-YTONG Márkakereskedés és Mérnökiroda Kft. képviselte vállalatunkat.

Ytong - A multipor kiállja a tűzpróbát
A multipor kiállja a tűzpróbát 2018.05.07.
A Multipor ásványi hőszigetelést sikeresen tesztelték tűzvédelmi bevonatként. A valósághű tűzvizsgálatok során a Multipor ásványi hőszigetelő lapok 900°C fokos terhelés során sértetlenek maradtak. A lapok és az ásványi könnyű habarcs önmagukban nem éghetőek, a kísérletek azt mutatják, hogy fal, tető vagy lefelé hűlő födémek hideg oldali szigeteléseként tűzterhelés esetén is védelmet nyújtanak a hirtelen tönkremeneteltől vagy leeséstől.

Ytong - Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer
Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer 2016.07.08.
Egyedülálló anyagtulajdonságai miatt a Multipor ásványi hőszigetelő rendszer ideális megoldást nyújt a homlokzati falszerkezetek külső oldali hőszigetelésére.

Ytong - A legjobb léghang­gátlási telje­sítmény Silka mész­homok falszerkezetekkel
A legjobb léghang­gátlási telje­sítmény Silka mész­homok falszerkezetekkel 2016.04.08.
Napjainkban az energiahatékonyság, a határoló szerkezetek hőszigetelő képessége olyan téma, amely a legtöbb szakembert érdekli, de másról szinte semmilyen tájékoztatást nem kapnak a szakma gyakorlói.

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information