Silka, Ytong, Xella A Xella Magyarország Kft. kereskedelmi stratégiája

a COVID-19 járványhelyzet alatt

A Korona-vírus válság jelenleg kihat a teljes hazai építőipari szektorra, de a Xella Magyarország Kft. megtesz minden azért, hogy továbbra is komplett építési rendszereket kínáljon a piaci szereplők részére, melyek segítségével műszakilag megfelelő, hosszútávon fenntartató, gazdaságos és megfizethető ingatlanok valósíthatóak meg most és a jövőben egyaránt.


A Xella Magyarország Kft. kulcsfontosságúnak tartja a jelenlegi piaci helyzet széleskörű ismeretét és üzleti partnereinek tájékoztatását a folyamatos piaci jelenlétről.

Általános piaci helyzet

Központi Statisztikai Hivatal I. negyedéves jelentése

Az új engedélyek 30,2%-kal csökkentek 2019 azonos időszakához képest. Ezen belül a társasházi szektor esett nagyobbat (-36,6%), azonban a stabilnak mondott családi házas piac is -22,4%-ot mutat.A használatba vétel nagyot nőtt 2019 első negyedévéhez képest (+30,4%).Amennyiben az első negyedév eredményeit az előző év szezonalitásával felszorozva egy előrejelzést kell tenni az egész évre, Előreláthatóan az idei évben a két görbe metszeni fogja egymást, ami a válság éveihez hasonlóan azt jelenti, hogy a használatba vételek száma meg fogja haladni az új építési engedélyekét.





Euro árfolyam változás

A világjárvány építőiparra gyakorolt egyik legnagyobb negatív hatása a forint euró árfolyam drasztikus mélyrepülése, ami komoly áremelkedést és árversenyt okozhat a szektorban.A forint euró árfolyam zuhanása kapcsán a zömében 15 és 50 százalék közti árréssel dolgozó kereskedők az 5 százalékos árfolyam-különbséget már beépítették az árakba, ezzel áthárítva az árfolyamköltséget az építőiparra.


Munkaerő piac

A járvány következtében a kivitelezési munkálatok lelassultak, hisz az építőiparban dolgozó 355 ezer emberből 15 ezer szerb és ukrán vendégmunkás hazautazott a határlezárások előtt. Továbbá az idős munkások a járványhelyzet miatt nem szívesen mennek dolgozni, a 60 év felettiek jelenleg kevésbé munkaképesek, ami újabb 15-20 százalékos lemorzsolódást jelent az élőmunka igényes feladatok ellátásában az építkezéseken. A helyükre ugyan be lehet állítani valamennyi az amúgy Nyugat-Európában dolgozó itthon ragadt magyar építőipari munkást, de egyértelműen látszik, hogy csökkenő intenzitással folyik az új munkák előkészítése, egyre több új projekt áll meg.


Új projektek

Jellemzően az épületépítéseknél, lakásépítéseknél határidőcsúszásokat okoz a járványhelyzet. A megbízások csökkenése lehetővé teszik a kapacitások átcsoportosítását a csúszásban lévő létesítmények kivitelezésének gyorsítására.
Március-áprilisban drasztikusan lecsökkent az elindított kivitelezések száma. Az anyagbeszerzés lassul és drágul, a hatóságok pedig elérhetetlenek. A cégek szerint érdemes lenne az 5 százalékos áfa kiterjesztését újra megvizsgálni az építésiberuházások, a további befektetések, valamint az ingatlanfejlesztők és a lakosság lakásépítési- és felújítási tevékenységének ösztönzése érdekében.A drasztikusan csökkenő új lakásépítési projektek esetében az ÁFA mértékének emelésén felül a fizetőlépes kereslet hiánya a nagyobb probléma. Ez köszön vissza az első negyedéves nagyon alacsony adás-vételi számokban is. Igaz a nagy fejlesztők elmondása alapján 1-2 hetes teljes szünetet követően az érdeklődések, egyeztetések száma megnőtt, de ezek - még - nem fordultak át valós tranzakcióba.


Kifizetések, kapcsolattartás

Problémát jelent a hatóságok elérhetetlensége. A földhivataloknál nagyon sokáig állnak az ügyek, nem egyszerű a használatbavételi engedélyek megszerzése, a katasztrófavédelemtől nem mennek ki megvizsgálni az épületeket, és az Elmű szakemberei is csak nagy könyörgések árán hajlandóak felszerelni a mérőórákat. A megfertőződéstől tartva sokan lemondják a személyes megbeszéléseket, emiatt pedig nehézkessé válik a munkák koordinációja. A kisebb cégek és mikro vállalkozások egyáltalán nincsenek hozzászokva az online kapcsolattartáshoz. Akadozik a teljesítésigazolások és a számlák benyújtása, emiatt pedig csúszhatnak a kifizetések is, ami a cégek likviditási helyzetének romlásához vezet.





A Xella Magyarország Kft. értéket teremt, a jövőben is építhet rá!

A vállalat fő hajtóereje, hogy üzleti partnereivel közösen, termékei és szolgáltatásai révén hatékony építési megoldást biztosítson, így megfelelve minden felmerülő piaci igénynek.

A Xella Magyarország Kft. folyamatosan tájékoztatja üzleti partnereit a jelenlegi helyzetben bevezetett intézkedésekről és változtatásokról.

A cégnél életbe léptetett egyedi védelmi illetve termelést érintő eljárások mellett mindkét gyártó bázison - YTONG gyár (Halmajugra) ill. SILKA gyár (Iszkaszentgyörgy) - folyamatos a termelés. Így fenntartva a megszokott magas minőségű termékkínálat rendelkezésre állását árukiadási korlátozások nélkül. Fuvarozó partnereivel közösen biztosítja a rugalmas és időben történő kiszállításokat.

A vállalat szakképzett munkatársai továbbra is állnak rendelkezésre, minden felmerülő műszaki- és egyéb kérdésre optimális megoldást keresnek.

A Xella Magyarország Kft. stabil és kiszámítható környezetet biztosít ügyfelei számára, megőrizve a stratégiai partnerkapcsolat és a megkezdett üzleti ügymenetek folytonosságát.
A gyártás során figyel arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a raktárkészletet úgy alakítsa ki, - egy esetlegesen megnövekedett kereslet során - hogy ne merüljön fel termékelérhetőségi probléma.

Az építőiparban a költséghatékonyság és a hosszú távú fenntarthatóság továbbra is hangsúlyos téma, ezért a vállalat megtesz mindent annak érdekében, hogy innovatív és hatékony építési megoldást nyújtson ügyfelei részére. A Xella Magyarország Kft. stabil és tisztességes piaci magatartása révén gondoskodik arról, hogy partnereit a jövőben is magas színvonalú termékekkel és műszaki szaktanácsadással támogassa.

A vállalat számára kiemelkedően fontos a piaci szereplők igényeinek felmérése, hisz így tud a lehető leggyorsabban reagálni, innovatív ötleteket megvalósítani. A kutatások és fejlesztések nem pusztán az építési rendszerekre irányulnak, hanem a cég által kínált prémium szolgáltatások és a digitális szakértelem témakörét is magába foglalja.






Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2020.05.19.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information