Austrotherm Austrotherm hőszigetelési kalkulátor 2022

Idén július 1-től már csak közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatba vételi engedélyt (a közintézményekre ez már 2019. óta így van). Hasznos tehát, ha egy kalkulátorral meg tudjuk becsülni az alkalmazandó hőszigetelés vastagságát. Az interneten számos, egyszerűbb és bonyolultabb változatot találhatunk, az egyik legkönnyebben kezelhető változat az Austrotherm idén megújult kalkulátora.




A segédlet három kategóriát különböztet meg. A minimális szint a rendelet első, a határolószerkezetek hőátbocsátási tényezőjére vonatkozó követelmény teljesülését mutatja meg. A második, a szakmai ajánlást fogalmazza meg (ez kb. 25-30%-kal kisebb hőveszteséget céloz meg). Ezt különösen azoknak kell szem előtt tartani, akik a közel nulla szintet megújuló energiaforrások bevonása nélkül szeretnék elérni. A harmadik szint pedig a passzívházat építők számára lett kidolgozva.

A segédlet csak a rendelet első követelményének teljesülését mutatja. A fajlagos hőátbocsátási tényező és az összesített energetikai mutató teljesülése nagyobb hőszigetelési vastagságot is követelhet.

A segédlet itt érhető el:   https://www.austrotherm.hu/tudastar/hoszigetelesi-kalkulator-2022




Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2022.04.12.

Austrotherm HírekAustrotherm rétegrendszerkesztő modulAustrotherm csomópontokAustrotherm ÁrjegyzékAustrotherm ProspektusokAustrotherm AlkalmazástechnikaTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information