Bemutatkozik az ISOVER ULTIMATE U Protect tűzvédelmi szigetelő rendszer
2021.08.11.




Mi az ULTIMATE? Az ISOVER által folytatott több mint 25 év intenzív kutatás eredményének tekinthető az ULTIMATE új generációs szigetelőanyag. Az ULTIMATE egy különleges ásványgyapot (üveg-kőzetgyapot), melynek az olvadáspontja 1000 °C fölött van, az egyedi szálazási eljárásnak köszönhetően kiváló tűzvédelmi, hőszigetelési és akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. A finom elemi szálaknak köszönhetően nagy a rugalmassága és lényegesen kisebb a súlya a hagyományos kőzetgyapothoz képest.


Az ISOVER az U Protect nevű termékével újszerű rendszert fejlesztett ki a HVAC (Fűtő, szellőző- és légkondícionáló) csővezetékek tűzálló szigetelésére. Az U Protect rendszer nem csak a nagy teljesítményű ULTIMATE termékeket, hanem olyan kiegészítőket is tartalmaz, amelyek a hatékony tűzvédelemhez szükségesek, ilyenek pl. hőre duzzadó festék, ragasztók, csavarok. Az ISOVER U Protect rendszer az első, amely már megkapta az új EN 1366-1:2014 és EN 1366-8:2004 szabványoknak megfelelő tanúsítványt. Az U Protect rendszerrel akár 120 perces tűzállósági határérték is elérhető mind a négyszögletes, mind a kör keresztmetszetű légcsatornák esetében.

Az innovatív U Protect fekete burkolatként esztétikus megjelenést kölcsönöz a szerkezetnek, különösen akkor, ha az a felszerelés után is látható marad. Az U Protect megfelel a nem éghető anyagokra vonatkozó Euroclass A1 osztály legszigorúbb követelményeinek. Az EN 1366 szabvány szerinti vizsgálatnál kiváló tűzállóságot mutat két órán keresztül már füstelszívásnál is.


Rigips
További információk:
www.isover.hu


Saint-Gobain Hungary Kft. Isover divízió


Több mint 350 év alatt a Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 179.000 fős munkaerőt foglalkoztat a világ 67 országában. 2017-es árbevétele meghaladta a 40,8 milliárd eurót.

A Csoport fő tevékenységi területei



2021.08.11.

Isover HírekIsover TermékismertetőkIsover Műszaki adatlapokIsover Teljesítmény nyilatkozatokTanácsadókIsover Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Isover hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information