Silka, Ytong, Xella Felújítási trend - várhatóan a következő években nagyobb lendületet vesz

"Egyes felmérések szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul, további 10 százalékuk pedig életveszélyes, ezért bontásra várnak. Különösen súlyos a helyzet a vidéki ingatlanok esetében, ahol a bontandó otthonok aránya az országos átlagnál jóval magasabb is lehet. Az ingatlan felújítási munkák tervezésének nem kedvez a szakemberek leterheltsége és a gyakori építőanyag hiány sem" - írta a 24.hu internetes portál, hivatkozva az újHáz Centrum őszi Trendpont tanulmányára, ahol elsősorban azt vizsgálták, mennyire okosan építkeznek ma hazánkban.


A felújítások során éppúgy, mint új építések esetén az egyik legfontosabb kérdés, a fő építőanyagok átgondolt kiválasztása. Ez a döntés nemcsak a végeredményt határozza meg, hanem a felújítási munkálatok körét és erőforrásigényét is behatárolja. Egyenként összeválogatott építőanyagokkal nem ér célt az ember. A jó munkához és eredményekhez már a kezdetektől fogva célszerű egy "mindent tudó" épületszerkezeti rendszert választani. Az Ytong megkönnyíti ezt a döntését, hiszen a legjobb technikai tulajdonságokat kínálja a legegyszerűbb / építési / technológia mellett.

A "fehér tégla" a pincétől a padlásig megoldást kínál, természetesen figyelembe véve a kötelező kritériumokat:


A jobb lakás = jobb életminőség!

Az Ytong olyan gazdaságos műszaki megoldásokat kínál, amelyek segítségével a lakások minősége utólag is növelhető.



Hozzáépítés

A hozzáépítéseknél műszakilag és technológiailag úgy kell eljárni, mintha új építésről lenne szó. A hozzáépített épületrésznek, ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelnie, mint egy új épületnek. A tervezésnél és a kivitelezésnél ügyelni kell arra, hogy az új épületrész statikailag és épületszerkezetileg független legyen a meglévő és már beállt épületrésztől. Az Ytong épület, vagy épületrész teljesen homogén, egységes pórusbeton felülettel rendelkezik, ami egyszerűsíti a befejező - gépészeti és szakipari - munkákat. Egyedülállóan jó, a terven szereplő előírásokat betartva teljesen hőhídmentes szerkezeti kapcsolatok alakíthatók ki a rendszer elemeinek alkalmazásával.

Ráépítés

A meglévő tartószerkezet állapotának ellenőrzésére minden esetben vizsgálatokat és számításokat kell végeztetni. A ráépítések esetében az új tartó- és épületszerkezetek terhei többletterhelést jelentenek a meglévő falak, födémek számára. A meglévő tartószerkezet teherbírási tartalékai minden esetben korlátozottak, ezért nem mellékes, hogy az új falak, födémek milyen önsúlyúak. A csekély önsúly ebben az esetben előnyt jelent. Az Ytong építési rendszer rendelkezik ezzel a hasznos tulajdonsággal és emellett megfelelő szilárdsággal is, könnyen összeépíthető a meglévő szerkezetekkel, kevés hulladékkal járó gyors kivitelezést tesz lehetővé. A tető- és födémpallók alkalmazásával gyorsan készíthetők a födémcserék és a ráépítések. A szerelt jellegű technológia és a csekély kiegészítő munka miatt egy nap akár 100 m2 felület is elkészíthető.

Tetőcserék

Ha egy régi épület eddigi beépítetlen tetőterében új lakrészt szeretne kialakítani, előfordulhat, hogy egyidejűleg a tetőszerkezet cseréjét is meg kell oldania. Az ilyen esetekben nagy probléma a csekély önsúlyú szerkezet és a megfelelő hő-, hang-, és tűzgátlás egyidejű biztosítása. Az Ytong kitűnő megoldásokat kínál tető és a tetőterek utólagos beépítésére. A tetőpallók minden igényt kielégítenek, mivel illeszkedni tudnak sokféle tetőformához és szerkezeti kialakításhoz (pl. lapos tetők, koporsófödémek, egy és kéthéjú tetők, manzárd tetők stb.), megfelelő szilárdsággal rendelkeznek és kiváló épületfizikai tulajdonságaik révén kiegyenlített belső klímát biztosítanak, ugyanis megszűnik a tetőterek jellegzetes túlmelegedése. Emellett a határoló szerkezetek hő-, hang-, és tűzgátló képessége átlagon felüli marad. A falazóelemekkel gyorsan készíthetők a térelválasztások. A teljes rendszer alkalmazása esetén az épület teljesen homogén belső felületet kap, amely megkönnyíti a felületképzési munkákat és kiváló belső klímát eredményez.

Födém felújítások, födémcserék

Fa szerkezetű födémek Ytong-gal való felújításának legnagyobb előnye, hogy könnyen, gyorsan, száraz építésmóddal készíthető el és a beavatkozás által jelentősen javul a födém hang- és hőszigetelő képessége. Amennyiben a födémszerkezet gerendái még megfelelő szilárdsággal rendelkeznek, úgy az Ytong elemekkel könnyen felújíthatók. Ha a födémszerkezetnek nem megfelelő a teherbíró képessége, akkor is gyorsan, zsaluzás nélkül lehet új szilárd födémet létrehozni az építési rendszer elemeinek alkalmazásával. A födém felújítása történhet Ytong vasalt födémpallók méretre gyártott beépítésével egyaránt. A födémpallók alkalmazása esetén nincs szükség betonozási munkákra, száraz technológiával építhető és az új födémszerkezet beépítés után azonnal terhelhető.

Tetőtér beépítések

Az üres tetőterek beépítésénél az egyik fő probléma a hiányzó hő- és hangszigetelés. Ezek a nehézségek az Ytong építési rendszer alkalmazásával elegánsan kezelhetők. Az Ytong falazóelemek és válaszfallapok segítenek megoldani a térelválasztást, és egyben kellemes belső klímát biztosítanak. A tető megemelésével, a tetőforma esetleges megváltoztatásával együtt járhat térdfalak, oromfalak építésének igénye is. Ezek megvalósításához jól használhatók az Ytong falazóelemei, kiegészítve a statikailag szükséges merevítő bordákkal, térdfal-konzolokkal, koszorúkkal. A térdfalak belső oldalán így a gépészeti vezetékek is nehézség nélkül besüllyeszthetők, nem kell ugyanis a vezeték horonnyal érinteni a teherhordó vasbeton magot.



Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2019.10.03.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information