Austrotherm Miből nem lesz hulladék?

Minden termékgyártás óhatatlanul hulladék képződéssel jár. A kérdés csak az, hogy mit kezdjünk vele.


A hulladék tulajdonképpen analóg az energiatakarékossággal: míg az a legtisztább energia, amit nem kell megtermelni, úgy az a jó hulladék, ami nem képződik.


A legfontosabb, hogy lehetőleg már a gyártás során megakadályozzuk a hulladék képződését. Ez az Austrotherm Kft. esetében már megvalósult, minden, a gyárban képződő hulladékot újrafelhasználnak. Ennél jobb mutatót nem lehet elképzelni sem, különösen, ha tudjuk, hogy van olyan építőanyag gyártó ágazat, ahol évente tízezer tonna számra képződik gyártási hulladék. A gyártási hulladékot, ami egyrészt a méretre vágásból, és részben a hibás termékek megsemmisítéséből adódik apró gyöngyökre darálják, és zárt rendszerben visszavezetik a termelésbe. Így a hulladék feldolgozás sem termel hulladékot, az utolsó polisztirol gyöngyöt is hasznosítják. Mi több: a gyártáshoz is a hőerőmű hulladék hőjét hasznosítja az Austrotherm, így az energiatakarékosságot szolgáló hőszigetelő anyag már a gyártáshoz is hulladékot használ fel.


Meg kell jegyezni, hogy maga az újrahasznosított hőszigetelő anyag is az energiahatékonyság növelését szolgálja, életciklusa alatt az előállítási energia többszázszorosát megtakaríthatja; szemben például egy újrahasznosított beton őrleménnyel, ami erre nem képes. Különösen igaz ez a korszerű, fokozott hőszigetelő képességű GRAFIT® termékeknél, melyek kisebb rétegvastagságban hozzák az elvárt szigetelési értékeket, vagyis kevesebb energia és anyag felhasználással, így kevesebb hulladékkal jár az alkalmazásuk, a szállítási energiafelhasználásról és ezáltal kibocsátott többlet szennyezésről nem is beszélve. Az Austrotherm a grafitadalékos EPS termékeket elsőnek vezette be a hazai piacra, így elmondhatjuk, hogy az ágazatban úttörő az újrahasznosításban.


A gyártásról és az újrahasznosításról készült videó itt tekinthető meg: https://www.austrotherm.hu/tudastar/klimavedelem/mibol-nem-lesz-hulladek





Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2021.08.11.

Austrotherm HírekAustrotherm rétegrendszerkesztő modulAustrotherm csomópontokAustrotherm ÁrjegyzékAustrotherm ProspektusokAustrotherm AlkalmazástechnikaTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information