Silka, Ytong, Xella A családi házak felújítása napjainkban talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban, a szigorodó energetikai előírásokból adódóan.

Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Ma már nem elég, és nem is gazdaságos egy "vékony hőszigetelés" a homlokzati falra, pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket kielégítő beavatkozásokra egyaránt szükség van. Ez azt eredményezi, hogy a felújítás folyamatát gondosan elő kell készíteni a tervezéstől egészen a megfelelő épületszerkezeti és épületenergetikai koncepció kiválasztásáig.


Napjainkban azonban további problémát okoz a projekt megvalósítása, hisz a kevés (és zömében sajnos szakképzetlen) munkaerő akadályozza a felújítási munkák zökkenőmentes végrehajtását. A fenti akadályok leküzdésére alternatív megoldást nyújt építési rendszerelemeivel a Xella Magyarország Kft.

Ytong Classic és Ytong Lambda falazóelem családok a homlokzati és belő válaszfalak kialakítására, Multipor hőszigetelő lapok a meglévő homlokzati falak, valamint a pincefödémek utólagos hőszigeteléséhez, valamint Ytong vasalt pórusbeton födémpallók (DE) és tetősík pallók (DA) a födém és ferde tetőszerkezetek kialakításához.





Födémfelújítások, födémcserék

A faszerkezetű födémek Ytong födémpallókkal történő helyettesítésének legnagyobb előnye, hogy könnyen, gyorsan, száraz építésmóddal készíthető el, és a beavatkozás által jelentősen javul a födém teherbíró-, valamint a hang- és hőszigetelő képessége. Az Ytong födémpallók alkalmazásával gyorsan, zsaluzás nélkül lehet új, szilárd födémet létrehozni, akár a meglévő fafödém lecserélése után, akár a hozzáépítés födémének kialakítása esetén is. A födémpallók alkalmazásakor nincs szükség jelentős betonozási munkákra, száraz technológiával építhető,és az új födémszerkezet beépítés után azonnal terhelhető.

Ráépítések

A meglévő tartószerkezet állapotának ellenőrzésére minden esetben vizsgálatokat és számításokat kell végeztetni. Ráépítésekkor az új tartó- és épületszerkezetek terhei többletterhelést jelentenek a meglévő falak, födémek számára. A meglévő tartószerkezet teherbírási tartalékai minden esetben korlátozottak, ezért nem mellékes, hogy az új falak, födémek milyen önsúlyúak.

A csekély önsúly ebben az esetben előny.

Az Ytong építési rendszer rendelkezik ezzel a hasznos tulajdonsággal és emellett megfelelő szilárdsággal is, könnyen összeépíthető a meglévő szerkezetekkel, kevés hulladékkal járó gyors kivitelezést tesz lehetővé.

Tetőtér-beépítések

Az üres tetőterek beépítésénél az egyik fő probléma a hiányzó hő- és hangszigetelés. Ezek a nehézségek az Ytong építési rendszer alkalmazásával elegánsan kezelhetők. Az Ytong falazóelemek és válaszfallapok segítenek megoldani a térelválasztást és egyben kellemes belső klímát teremtenek. A tető megemelésével, a tetőforma esetleges megváltoztatásával együtt járhat térdfalak, oromfalak építésének igénye is. Ezek megvalósításához jól használhatók az Ytong falazóelemei, kiegészítve a statikailag szükséges merevítő bordákkal, térdfal konzolokkal, koszorúkkal. A térdfalak belső oldalán így a gépészeti vezetékek is nehézség nélkül besüllyeszthetők, nem kell ugyanis a vezetékhoronnyal érinteni a teherhordó vasbeton magot. A falazó- és válaszfal elemekkel gyorsan készíthetők a térelválasztások. A teljes rendszer alkalmazása esetén az épület teljesen homogén belső felületet kap, ami megkönnyíti a felületképzési munkákat és kiváló belső klímát eredményez.






Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2020.08.17.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information