tondach TONDACH® Műemléki Séták 


A Tondach Magyarország Zrt. és a Komárom - Esztergom Megyei Építész Kamara közös szervezésében június 3-án egy igazán különleges rendezvényen vehettek részt a tatai és Tata környéki építészek. A rendhagyó konferencia nagyon kedvező fogadtatásra talált, melyről a tatai városi televízió napi híradójában számolt be.




A Tondach, mint a hagyományos magyar kerámiacserép gyártás örököse, és ez által a kerámia hagyományok őrzője, komoly szerepet játszik az örökségvédelemben. Az elmúlt években országszerte több száz műemlék épület újult meg TONDACH® kerámia tetőcseréppel. Az örökségmentéshez a gyártó kifejezetten műemlékek felújítására kifejlesztett termékekkel áll az önkormányzatok, egyházak vagy magánemberek rendelkezésére, de lehetőség van akár egyedi gyártású tetőcserepek megrendelésére is.

Csodálatosan helyreállított műemlékeket találhatunk Budapesten, Pécsen, Székesfehérváron, Győrben és még sorolhatnánk, ám kiemelkedő gyöngyszem a megújult műemléki környezet szempontjából Tata városa. Ide invitálta az érdeklődő építészeket a Tondach és a helyi kamara egy építészettörténeti konferenciával egybekötött sétára.

A program a Tatai Vár gótikus lovagtermében indult, ahol Tarjányi Róbert, a Tondach Magyarország Zrt. mérnök-tanácsadója és egyben a rendezvény fő szervezője köszöntötte a több mint ötven építészt valamint az előadókat, és felkérte Michl Józsefet, Tata város polgármesterét, hogy előadásával nyissa meg a konferenciát. A polgármester úr egy szemléletes prezentációval mutatta be a városban történt felújításokat és a közeljövőre tervezett további projekteket. Ezt követően Híves Zsolt építész, a Tondach Magyarország Zrt. projekt tanácsadója tartott egy művészettörténeti alapokra helyezett előadást az elmúlt korok építészeti stílusairól, hangsúlyt fektetve a tetőmegoldásokra. Kövesdi Mónika muzeológus záró előadása után, melyben a tatai cserép- és téglagyártás történetébe nyerhettünk bepillantást, a program sétával folytatódott.



Markos Anikó, a kamara elnöke szakmai vezetésével az Eszterházy kastély tetőterét tekinthették meg a résztvevők, majd a Nagytemplom tetőterébe kapaszkodott föl a lelkes csapat, ahol a Fellner Jakab által tervezett barokk fedélszékről Besey László statikus, mérnök mesélt el kulisszatitkokat.

A város további nevezetes épületeit - mint a Vágóhíd, a Hotel Kristály, a Forrás Ház, a Kiskastély és nyári konyha (Angol-park), a Német Nemzetiségi Múzeum, a Vaszary János Általános Iskola vagy a Czifra malom - városnéző kisvonaton kocsikázva tekinthették meg a vendégek.

Tata a TONDACH® Műemléki Séták első állomása volt. A barangolás folytatódik, a szervezők már a következő állomás előkészítésén dolgoznak.




További információk:

Wienerberger Téglaipari zRt.
www.wienerberger.hu


2015.06.10.

Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Tondach hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information