Silka, Ytong, Xella Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallókYTONG vasalt pórusbeton építőelemekAz YTONG vasalt pórusbeton építőelemek alapanyaga ugyanaz a jól ismert, környezetbarát pórusos kalcium- hidroszilikát vázrendszer, amit a hazai építési piac az YTONG építési rendszer legfőbb alkotó elemeként ismert és kedvelt meg, elsősorban kiváló hőtechnikai tulajdonságai, csekély önsúlya, kitűnő tűzállósága és jó alakíthatósága miatt.
A most bemutatásra kerülő rendszerelemek a korábban elterjedt építőelemektől lényegileg abban különböznek, hogy a vasalatlan elemekkel azonos módon készülő, de megemelt nyomószilárdságú pórusbetonba jól lehorgonyzott, korrózióvédett acél armatúrát helyeznek el.

Ez lehetővé teszi, hogy az eddig csekély húzószilárdsággal bíró anyagot összetett igénybevételek tartós és biztonságos viselésére tegyük alkalmassá.
Az YTONG vasalt pórusbeton építőelemek (röviden az MBT termékcsalád) három - egymással belső szerkezetét tekintve rokon - eleme: Egy épületet jól megtervezni és megépíteni nem egyszerű feladat.
A tervezést - és később a megvalósítást - azonban igazán élvezetessé a homogén építésmódok, a teljes építési rendszerek átgondolt és következetes alkalmazása teszi.

A teljes építési rendszerek alkalmazása kézzelfogható előnyöket nyújt a tervezés, a kivitelezés és a használat során. A sokéves fejlesztői munka eredményeként piacra kerülő rendszerek alkalmazása ugyanis megkönnyíti az épületek harmonikus és homogén épület szerkezeti, épületfizikai és statikai felépítését.
A vasalt pórusbeton fal-, födém- és tetőpallók - mint a már régóta ismert YTONG építési rendszer elemei - további segítséget adnak Önnek e kézzelfogható előnyök kibontásában.

Mindazt nyújtják, amit a szakma eddig az YTONG termékektől már megszokott, a kiváló hőszigetelő képességtől a jó léghanggátláson át a magas tűzállósági határértékekig. Ezekhez párosul még az egészen egyedülálló méret pontosság, az optimalizált teherbírás és a gyors építhetőség.

Az YTONG épületekben a pórusbeton kiváló hőszigetelésének köszönhetően a szerkezetek belső felületi hőmérséklete még a potenciális hőhidak - sarkok, áthidalók, és koszorúk - környezetében is jobb értékeket mutat mint más építőanyagok esetében.
A korrózióvédett vasbetéteknek köszönhetően az elemek megfelelő teherbírással rendelkeznek.Az YTONG által kifejlesztett vasalt építő elemes építésmód kiválóan alkalmazható családiházak, ikerházak, sorházak, többlakásos épüle tek, középületek és irodaházak, valamint mezőgazdasági-, és ipari csarnokok emeletközi, záró és tetőtéri ferdesíkú födémeihez, valamint homlokzati és tűzgátló, esetenként nem teherhordó válaszfalaihoz.

Az elemek egy pontos kiosztási tervnek meg felelően kerülnek legyártásra igy az épület alaprajzi szabadságát - a lehetséges teherbírási határok tiszteletben tartása mellett - gyakorlatilag semmi nem korlátozza. Az YTONG fekvő falpallók és a födémszerkezetek építés közbeni ideiglenes megtámasztást nem igé nyelnek, a szükséges betonozási, vasalási, illetve szerelési munkák pedig minimálisra csökkenthetők.

A könnyű elhelyezhetőségnek, a kiegészítő munkák csekély mértékének és a gyártás pontosságának köszönhetően egy munkanap alatt 80-100 m2 födém, vagy falfelület biztonsággal elkészíthető.

Az YTONG fal-, tető-, és födémpallók együttes, vagy az YTONG falazati rendszerrel közös alkalmazásával egy épületfizikailag és felületileg egyaránt egységes külső "épületburkot" kapunk.

Az egyes elemek jellemzően eltérő felhasználási területeken nyújtják a legjobb teljesít ményt, de együttes alkalmazásuk is hasznos tulajdonságok kombinációjához vezet.


Felhasználási területek, építészeti lehetőségek

Egyedi lakóház építkezések:
családi házak, ikerházak, egyedi tetőtér beépítésének, valamint szintek közötti födéme, vagy ferde tetőfödéme, valamint teherhordó falai, válaszfalai.

Telepszerű lakásépítés:
sorházak, lakóparkok, társasházak, lakó ud va rok közbenső illetve zárófödéme, ferde tetőfödéme, válaszfalai illetve 3 szint magasságig teherhordó falai is.

Paneles épületek felújítása:
csekély önsúlyú, teljes értékű emelet rá épí té sek, tetőtér beépítések, ráépítések

Középületek építése:
szállodák, iskolák, óvodák, kórházak, egész ség ügyi épületek, áruházak, bevásár lóköz pontok homlokzati vázkitöltő falai, homlokzati és tűzszakasz határoló tűzgátló falai, záró födé mei, zöld tetői, tetőkoporsói.

Ipari és mezőgazdasági létesít mé nyek:
csarnoképületek homlokzati vázkitöltő falai, homlokzati és tűzszakasz határoló tűzgátló falai, zárófödémei, tetősíkjai, közbenső illetve galériafödémei, szociális, admi nisztra tív vagy technológiai célú fejépületek szerkezetei.Műemléki felújítások:
bármilyen műemlék vagy műemlék jellegű épület funkcionáis helyreállítása, vagy funk ció váltása esetén födémcsere, ven dégfödém illetve tetőkoporsó készítése, utólagosan beépítésre kerülő liftaknák

Speciális felhasználási területek:
erőművek, fürdők, uszodák, istállók, lovardák, gombakomposzt alagutak falai, födémei.

DE födémpallók

Lakóépületek lakásegységen belüli közbenső födémei, középületek, műemléki és műemlék jellegű épületek építésközbeni alátámasztást nem igénylő, csekély önsúlyú födémei alakíthatók ki a DE födémpallók segítségével. Csomóponti hővesztesége töredéke a ma ismert, szokásos födémmegoldások vonalmenti hőhídjainak.

DA tetőpallók

Lakóházak, középületek, műemlék és műemlék jellegű épületek tetősíkjainak, ferde tetőfödémeinek kialakítására szolgáló speciális pórusbeton pallók. Alkalmasak a járulékos kiegészítő fa szerkezetek terheinek viselésére.
Csavarozott kötésekkel a legtöbb szerkezeti kiegészítés felrögzíthető rájuk. Jellem zően célszerű az "alap" tetőgeometriát kiala kítani a pallókkal és az egyéb építészeti elemeket csavarozott kötésekkel felépít mény ként rögzíteni. Alkalmazásával egészen új, a közbenső szinteket jellemző klíma alakít hatóki a tetőterekben, ami jelentősen felér té keli ezeket a használati tereket.
Ipari és mezőgazdasági épületeken - első sorban csarnokokon - az acél, vasbeton vagy fa tartószerkezeteken alacsony hajlású vagy vízszintes zárófödémek kialakítása lehetséges, illetve mód van dongafedések megépítésére is.

WL falpallók

Ipari, mezőgazdasági és középületek homlokzati vázkitöltő falainak kialakítására szolgáló vasalt pórusbeton pallók. A vázszerkezet külső síkjára rögzítve gyakorlatilag minimálisra csök kenti a szerkezeti hőhidakat. Leggya koráibb építészeti megjelenése a "csak festett" kivitel, vakolás nélküli architektúráttesz lehetővé, de készülhet mechanikusan felrögzített kőlap burkolattal és fém fegyverzettel is.
Ritka, de műszakilag kifogástalan kivitelben készíthető velük hagyományos vakolt homlokzat is.

Vasalt építőelemek tervezési adatai


Teljes Vasalt pallók kataógus megnyitása

Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ÁrlistaYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Ytong hírek:


Ytong - Silka mészhomoktégla, a megoldás összetett műszaki igények esetén
Silka mészhomoktégla, a megoldás összetett műszaki igények esetén 2018.11.04.
Silka falszerkezetek alkalmazási területei

Tartószerkezet
A falazat, mint tartószerkezet, hazánkban általában a családi házak szegmensében van jelen. Ilyen esetben maximum 3 szintes épületekről beszélhetünk, magasabb épületek már vegyes, vagy vasbetonvázas tartószerkezettel készülnek, ahol a falazat vázkitöltő szerepet lát el.

Ytong - Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallók
Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallók 2018.09.10.
YTONG vasalt pórusbeton építőelemek

Az YTONG vasalt pórusbeton építőelemek alapanyaga ugyanaz a jól ismert, környezetbarát pórusos kalcium- hidroszilikát vázrendszer, amit a hazai építési piac az YTONG építési rendszer legfőbb alkotó elemeként ismert és kedvelt meg, elsősorban kiváló hőtechnikai tulajdonságai, csekély önsúlya, kitűnő tűzállósága és jó alakíthatósága miatt.

Ytong - YTONG és MULTIPOR az új buda­pesti Puskás Ferenc Stadionban
YTONG és MULTIPOR az új buda­pesti Puskás Ferenc Stadionban 2018.08.22.
Az UEFA 60. évfordulója alkalmából a következő labdarúgó világbajnokság 2020-ban kerül megtartásra 12 európai városban.

Ytong - Multipor - Ásványi hőszigetelőlap
Multipor - Ásványi hőszigetelőlap 2018.08.03.
Multipor - Az innováció

A pórusbeton-gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen lehetővé vált hőszigetelő lapok előállítása, amely Multipor néven vált ismertté. Az első kereskedelmi mennyiségű gyártások Stullnban 1998-ban indultak, ahol a gyártósort és a technológiát kifejezetten a Multipor előállítására fejlesztették ki. 2008-tól a Köln melletti Porzban is megkezdődött az alacsony testsűrűségű pórusbeton hőszigetelő lapok gyártása, napjainkban pedig már Európa több országában is gyártják. Magyarországon először 2008 szeptemberében került kereskedelmi forgalomba.

Ytong - Széchenyi Egyetemi Napok - SZEN2018
Széchenyi Egyetemi Napok - SZEN2018 2018.05.29.
2018. április 17-21. között idén is, mint minden évben, megrendezésre került a nagyszabású győri "SZEN_2018" Széchenyi Napok. A négy napos rendezvény nem csak a féktelen bulikról, hanem a sportról és egyéb a tanulmányokhoz kapcsolódó programokról is szólt. Az eseményen az Y-YTONG Márkakereskedés és Mérnökiroda Kft. képviselte vállalatunkat.

Ytong - A multipor kiállja a tűzpróbát
A multipor kiállja a tűzpróbát 2018.05.07.
A Multipor ásványi hőszigetelést sikeresen tesztelték tűzvédelmi bevonatként. A valósághű tűzvizsgálatok során a Multipor ásványi hőszigetelő lapok 900°C fokos terhelés során sértetlenek maradtak. A lapok és az ásványi könnyű habarcs önmagukban nem éghetőek, a kísérletek azt mutatják, hogy fal, tető vagy lefelé hűlő födémek hideg oldali szigeteléseként tűzterhelés esetén is védelmet nyújtanak a hirtelen tönkremeneteltől vagy leeséstől.

Ytong - Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer
Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer 2016.07.08.
Egyedülálló anyagtulajdonságai miatt a Multipor ásványi hőszigetelő rendszer ideális megoldást nyújt a homlokzati falszerkezetek külső oldali hőszigetelésére.

Ytong - A legjobb léghang­gátlási telje­sítmény Silka mész­homok falszerkezetekkel
A legjobb léghang­gátlási telje­sítmény Silka mész­homok falszerkezetekkel 2016.04.08.
Napjainkban az energiahatékonyság, a határoló szerkezetek hőszigetelő képessége olyan téma, amely a legtöbb szakembert érdekli, de másról szinte semmilyen tájékoztatást nem kapnak a szakma gyakorlói.

Ytong - Optimális Otthon, a közel "0" energiaigényű környezetbarát épület
Optimális Otthon, a közel "0" energiaigényű környezetbarát épület 2016.03.10.
A családi ház megvalósításának ötlete 2014-ben fogalmazódott meg, majd a következő év június elején már be is indultak a kivitelezési munkálatok az Ytong építési rendszerelemek alkalmazásával, így az épület fél év elteltével beköltözhetővé vált.

Ytong - Stabil, időtálló, biztonságos homlokzati hőszigetelés...
Stabil, időtálló, biztonságos homlokzati hőszigetelés... 2015.11.06.
Az épületek hőveszteségének, energetikai mutatójának meghatározó eleme a homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képessége. Ez meglévő épületek esetében a homlokzati falak utólagos külső oldali kiegészítő hőszigetelésével is javítható. Az új építésű, alacsony energiaigényű, illetve passzívházak külső falszerkezetének fontos eleme a megfelelő hőszigetelő képességű anyagok alkalmazása. A hőszigetelő anyag kiválasztásának szempontjából a hőszigetelő tulajdonságokon kívül az anyag egyéb műszaki paramétereit is érdemes figyelembe venni.

Ytong - Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése - ami elrontható azt el is rontják...???
Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése - ami elrontható azt el is rontják...??? 2015.07.10.
A homlokzati falak belső oldali hőszigetelése továbbra is vitatott műszaki megoldás, de tény, hogy léteznek olyan épületek, amelyek esetében külső oldali hőszigetelés nem készíthető, ennek ellenére javítani kell a határoló szerkezetek hőszigetelési...

Ytong - Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához
Komplett építési rendszer a termoburok kialakításához 2015.04.30.
Egyrétegű falszerkezettel is teljesíthetőek az új energetikai követelmények

Napjainkban egy családi ház építése során számos témában kell felelős döntést hozni. A legfontosabbak közé tartozik az adott szerkezet energiahatékonysága és bekerülési költsége. A falazatok terén eldöntendő, hogy kiegészítő hőszigeteléssel ellátott, vagy egyrétegű, kiegészítő hőszigetelést nem igénylő szerkezetet célszerűbb-e készíteni.

Ytong - "Ytong Start" - hőhídmegszakító elem
"Ytong Start" - hőhídmegszakító elem 2015.02.02.
Az elmúlt években egyre növekvő igény merült fel tervezői, építész és épületenergetikai számítást készítő szakemberek részéről, hogy szükség lenne a hazai piacon egy könnyen hozzáférhető, megfelelő műszaki tartamú és reális áron elérhető falazati hőhídmegszakító elemre.

Ytong -
"Ytong lambda" a legjobb hőszigetelő képességű falazatok 2014.11.13.
2015-től szigorodnak az épületek határoló szerkezeteire vonatkozó hőátbocsátási tényező ("U") értékek. Ez a változás része az épületeink minél gazdaságosabb működtetését előirányzó folyamatnak.

Ytong - Kihagyhatatlan ajánlat! - Vásárlási utalvány
Kihagyhatatlan ajánlat! - Vásárlási utalvány 2014.08.08.
Megérkezett a nyár, itt az ideje, hogy nekikezdjünk álmai otthonának megépítéséhez. Cégünk is szeretné kivenni a részét a nagy projekt megvalósításából, és ezért az alábbi nyári akcióval kedveskedik Önnek.

Régebbi hírek:
Ytong - Épületszerkezetek szerepe a tűz elleni védekezésben

Épületszerkezetek szerepe a tűz elleni védekezésben

2014.06.19.


Ytong - Fehér szerkezetek 2014 kreditpontos konferencia

Fehér szerkezetek 2014 kreditpontos konferencia

2014.04.24.


Ytong - "Jövő a jelenben" - Tervpályázati hirdetmény

"Jövő a jelenben" - Tervpályázati hirdetmény

2013.09.06.


Ytong - Xella -

Xella - "Fehér szerkezetek 2013" kreditpontos konferencia

2013.04.10.


Ytong - Szigeteljünk együtt!

Szigeteljünk együtt!

2013.03.06.


Ytong - Új termék a Silka mészhomok téglák palettáján

Új termék a Silka mészhomok téglák palettáján

2013.01.15.


Ytong - Komplex szemlélet az épületszerkezetek választása esetén

Komplex szemlélet az épületszerkezetek választása esetén

2012.07.19.


Ytong - Zero Challenge Eredmény Hirdetés (első forduló)

Zero Challenge Eredmény Hirdetés (első forduló)

2012.06.12.


Ytong -

"Történelmi mélyponton az építőipar" Xella Magyarország: előre ...

2012.04.15.


Ytong - Ytong Mesterképzés 2012

Ytong Mesterképzés 2012

2012.01.24.


Ytong - Ytong P2-0,4 (A+)

Ytong P2-0,4 (A+)

2011.12.12.


Ytong - Homlokzatvakolatok Ytong szerkezeteken

Homlokzatvakolatok Ytong szerkezeteken

2011.09.20.


Ytong -

"FEHÉR SZERKEZETEK 2011" Kreditpontos konferencia 2011

2011.09.19.


Ytong - Belső oldali hőszigetelés - Mégis lehet?

Belső oldali hőszigetelés - Mégis lehet?

2011.07.08.


Ytong - Az Ytong passzívházfal szerkezeti elemei

Az Ytong passzívházfal szerkezeti elemei

2011.03.31.