Austrotherm Zöldtető Austrotherm XPS hőszigeteléssel

Építészet és ökológia a csúcson

Düsseldorf belvárosának új központi eleme a New York-i sztárépítész, Daniel Libeskind által tervezett épületkomplexum 2014-ben elnyerte a legjobb városfelújítási projekt díjat. A rehabilitáció utolsó fázisa a Schauspielhaus és a Schadowstraße közötti terület átalakítása volt. Az Ingenhoven Architects által tervezett "Kö-Bogen II" - amit ma egyszerűen "K II"-nek hívnak - az építészek szándéka szerint urbánus megoldást jelent a klímaváltozásra. Az új kereskedelmi- és irodaépület ferde homlokzatán és a tetőn most 30 000 növény él 3500 acélvályúban, integrált öntöző- és vízelvezető rendszerrel.




Nem volt egyszerű a feladat, mert a homlokzat 20 méter magasra nyúlik és helyenként 60 fokban meg is dől. A feladatok összetettsége, a magas műszaki követelmények és a bonyolult részletek miatt igazi kihívássá vált a projekt, például a vízelvezetés, az átvezetések és a csatlakozások megtervezése: 520 átvezetést kellett kiépíteni az ültetéshez az acélszerkezeten. A zöldtetőként történő hasznosítás, valamint a főtető geometriája miatt a fordított rétegrendű tető mellett döntöttek, kétrétegű bitumeneslemez csapadékvíz-szigetelés alkalmazásával. "Az Austrotherm XPS® TOP 30 segítségével megtaláltuk az ideális hőszigetelő anyagot ehhez az igényes projekthez" mondta Marcel Heinze, felelős műszaki vezető. Az Austrotherm XPS® nagy nyomószilárdsággal rendelkező anyag, mely kiválóan alkalmazható fordított rétegrendű zöldtetőkben. A növények javítják a város mikroklímáját: nyáron védenek a napsugárzástól és csökkentik a városi hősziget hatást, visszatartják a nedvességet és a zajt is csillapítják. Düsseldorf számára ez az épület a válasz a klímaváltozásra.

    




Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2022.08.01.

Austrotherm HírekAustrotherm rétegrendszerkesztő modulAustrotherm csomópontokAustrotherm ÁrjegyzékAustrotherm ProspektusokAustrotherm AlkalmazástechnikaTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information