Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek

Mapei hírek:


Mapei - Mitől is új a "régi" jól bevált Keraflex Extra S1?
Mitől is új a "régi" jól bevált Keraflex Extra S1? 2022.12.01.
Ha visszaemlékezek arra, mikor a Mapei-nél az első napomat töltöttem, eszembe jut mennyi új anyaggal találkoztam. Elismeréssel töltött el a Mapei folyamatos fejlesztése, új anyagok, receptúrák kidolgozása. Mikor mélyebben beleástam magam a Mapei termékeibe a hatalmas ragasztóanyag választék közt szinte elvesztem. El se tudom képzelni milyen lehet most kivitelezőként nem eltévedni a sok gyártó cég kínálata között. Szerencsére a Mapei-nek erre is van megoldása, egy olyan "puska" ami a legnépszerűbb anyagainkat tartalmazza, tulajdonképpen egy termékválasztó segédlet, ami internetről letölthető, a szerencsésebbeknek nyomtatott formában is már megvan.

Mapei - A Virgilio gyermekoktatási központ Locriban
A Virgilio gyermekoktatási központ Locriban 2022.11.01.
Locri "Virgilio" oktatási központját, amely Reggio Calabria tartományban található, az egyedi építészeti tervezése és az építkezéshez használt anyagok teszik különlegessé. Mindössze kétszáz napot vett igénybe a megépítése és megfelel a legmagasabb biztonsági és energiahatékonysági szabványoknak.

Mapei - FALAZATREPEDÉS JAVÍTÁSA
FALAZATREPEDÉS JAVÍTÁSA 2022.10.03.
A régi építésű, felújítás alatt álló házak esetén gyakran tapasztalható probléma a falszerkezet repedése. Állékonysági problémát jelez, ha egy épületen megjelennek ezek a repedések, deformációk. A károsodott, repedezett falazatok javításának többféle módja létezik, ezek közül a Mapei többféle megoldást és terméket kínál.

Mapei - Színvakolat készítése ősszel
Színvakolat készítése ősszel 2022.08.29.
Ahogy megyünk ki a nyárból a hőmérséklet egyre gyakrabban marad az ideálisnak mondott felső hőmérséklet tartomány alatt, azaz vége a kánikulának, újra lehet hőszigetelni és színezni.

Fontos azonban tudnunk, hogy a hőmérséklet csökkenésével a relatív páratartalom emelkedni fog. Ősszel csökken a napsütéses órák száma, egyre több a párás, ködös reggel és este.

Mapei - A Construma termékdíjas fugázó: Kerapoxy Easy Design
A Construma termékdíjas fugázó: Kerapoxy Easy Design 2022.08.01.
Az epoxi és cementes fugázók békés egymás mellett élése jól működött az elmúlt évtizedekben. Az epoxik magasabb műszaki tartalmához nehezebb bedolgozhatóság párosult, ami miatt a burkolók a cementes fugázókat használták és használják a mai napig. Az epoxi fugázóknak ott van létjogosultsága, ahol valamilyen különleges tulajdonságra, például savállóságra van szükség. Tény, hogy cementes fugázók elégséges műszaki tartalommal rendelkeznek a lakossági vagy egy átlagos közhasználatban lévő hidegburkolatokhoz történő felhasználáshoz, bár az is tény, hogy az epoxi fugázóknak a savállóságon kívül még számos előnye lenne.

Mapei - A rendszergarancia fontossága
A rendszergarancia fontossága 2022.07.01.
Pár évvel ezelőtt egy m2 hőszigetelő rendszer anyag és munkadíj költsége annyiba került, mint most csupán a munkadíj. Menjünk kicsit tovább: pár évvel ezelőtt egy m2 komplett hőszigetelő rendszer ára annyiba került, mint manapság csupán a hőszigetelő lemez ára! Pedig a házat le kellene hőszigetelni, mert a fűtésszámla is emelkedik. De akkor mit tegyünk? Másképp teszem fel a kérdést. Mit teszünk?

Mapei - A legjobb dolog a világon
A legjobb dolog a világon 2022.06.08.
Nehezedik a világ, nehezedik a helyzet, a járványra háború, a háborúra infláció jön, de az építésben a szakemberek sokasága rendületlenül helytáll a gyakran láthatatlan hétköznapok során. Az ilyen ember az építés és nem a rombolás mellett teszi le a voksát nap mint nap.

Mapei - Jellemző hibák felújítások során- falszárító vakolatok
Jellemző hibák felújítások során- falszárító vakolatok 2022.06.01.
A modern építési piacon egyre nagyobb termékkínálat található kifejezetten régi, nedvesedő épületek felújításához. A Mapei termékkínálat is számos speciális összetételű és célú terméket tartalmaz, legyen szó utólagos vízszigetelésről vagy szerkezetmegerősítésről, és természetesen meg kell említeni a talán legáltalánosabban ismert és használt termékkategóriát a felújító falszárító vakolatok népes családját is. Ezek azok a termékek, amelyek alkalmazása a legkevesebb veszélyt rejt, amely szinte az összes régi, nem megfelelő vízszigetelésű épület felújításakor része a felújítási koncepciónak, mégis van számos jellemző hiba, amivel találkozunk munkánk során. Lássuk melyek a leggyakoribb hibák ezen termékek alkalmazása során.

Mapei - Gomba, moha, alga házunk homlokzatán
Gomba, moha, alga házunk homlokzatán 2022.05.01.
Mi a megoldás?
Gombák, mohák, algák- velünk élő organizmusok. Mindenhol ott vannak a légkörben, ideális táptalajt keresnek, ahol elkezdhetnek burjánzani. A nedves, párás felületeket kedvelik, ezért lelhetőek fel az erdőkben, tavak és folyók partjain. Megjelennek azonban a házunk homlokzatán is, jellemzően az északi oldalon. Hogy miért ott? Mert azt a részt éri legkevésbé a nap, azon az oldalon párás a homlokzat legtovább.

Mapei - Miért van sókivirágzás a házak falain?
Miért van sókivirágzás a házak falain? 2022.03.08.
Ha valamerre sétálunk és kicsit jobban körülnézünk a környezetünkben lévő házakon gyakran láthatunk málló, leomló vakolatokat, sókivirágzásokat. Mi okozza? És mit tehetünk ellene?

Mapei - Falazott épületek helyreállítása Mapei rendszerrel
Falazott épületek helyreállítása Mapei rendszerrel 2022.03.01.
A falazott épületek, legyen szó akár lakóépületekről, akár történelmi vagy műemléki szerkezetekről, csak azután állíthatók helyre, miután meghatározták az azokat ért károsodás pontos okát, illetve a szerkezetek jelenlegi állapotát. Ehhez alapos szemrevételezésre és amennyiben szükséges, diagnosztikai vizsgálatra van szükség. Ezt követően kell azonosítani a megfelelő beavatkozási technikákat és az egyes fázisokhoz legalkalmasabb anyagokat, figyelembe véve a felhasznált termékek teljesítménykövetelményeit és -jellemzőit.

Mapei - Megújulás és megvalósuló álmok
Megújulás és megvalósuló álmok 2022.02.25.
Vajon a Mapei Krónika 73. száma olyan szakmai lap, amire az építési piac szereplői valóban támaszkodhatnak az információk és az inspirációk terén?

Mapei - Látvány vs. műszaki adottságok- Mapetherm Slim Ceramic System
Látvány vs. műszaki adottságok- Mapetherm Slim Ceramic System 2022.02.01.
A 2018-as Construmán különdíjat kapott a Mapei MAPETHERM TILE SYSTEM rendszere. A 3 mm x 500 mm x 1500 mm méretű kerlit lapokat, Eps hőszigetelésre 20 cm vastagságig és 20 méter magasságig biztonsággal beépíthetünk.

Mapei - A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés
A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés 2022.01.01.
Eps, Grafit, Ásványi. Akik valaha hőszigeteltek vagy terveztek hőszigetelést, mindannyian ismerik ezeket a neveket, és a hozzájuk kapcsolódó rendszereket. Tudják azt is, hogy az elmúlt években ezek a hőszigetelő rendszerek szinte semmilyen fejlődésen nem estek át. Forradalmi volt, amikor megjelent a grafit őrleményt tartalmazó EPS hőszigetelés, amely 25%-kal jobban szigetelt, mint a hagyományos. Ezt követte az ásványi lemezek homlokzaton történő alkalmazása, és lég- és páraáteresztő hőszigetelő rendszer megnevezés.

Mapei - Kedves Mapei Krónika Olvasó, kedves Partnerünk!
Kedves Mapei Krónika Olvasó, kedves Partnerünk! 2021.12.07.
Először mindig a fiamat kérem meg, hogy olvassa el a Mapei Krónika új számát. Ő az első kirtikusa a lapnak. Fiatal, friss, bátor gondolkodása sokat jelent, és mindig építő a szerkesztésben, a lap további tervezésében.
A Mapei Krónika december elején megjelenő téli számát még nem adhattam a kezébe, de nagyon várom, hogy figyelmesen átlapozza, és én meghallgathassam, mit lehetne még jobban tenni az újságért, és értetek, kedves Olvasók.


Hírek

Mapei - Hosszabbítsa meg a vízszigetelés szezonját a hidegebb hónapokra

Hosszabbítsa meg a vízszigetelés szezonját a hidegebb hónapokra

2021.11.15.
Mapei - Legújabb generációs statikus polimer szálak

Legújabb generációs statikus polimer szálak

2021.11.02.
Mapei - 71. Mapei Krónika

71. Mapei Krónika

2021.09.14.
Mapei - Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer

Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer

2021.09.08.
Mapei - Pincék új élete utólagos belső oldali vízszigetelés kialakításával

Pincék új élete utólagos belső oldali vízszigetelés ...

2021.08.17.
Mapei - Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra

Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra

2021.07.12.
Mapei - Kibeszéljük a szakmát- elindult a Mapei Krónika Podcast

Kibeszéljük a szakmát- elindult a Mapei Krónika Podcast

2021.06.23.
Mapei - Hidegburkolás alakváltozásra képes aljzatokra

Hidegburkolás alakváltozásra képes aljzatokra

2021.06.22.
Mapei - Pincék, alagsorok utólagos, belső oldali vízszigetelése

Pincék, alagsorok utólagos, belső oldali vízszigetelése

2021.05.28.
Mapei - Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére

Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető ...

2021.05.01.
Mapei - 2021 a lakossági felújítások éve

2021 a lakossági felújítások éve

2021.04.01.
Mapei - Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ?

Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ?

2021.03.01.
Mapei - A lehetőségek éve

A lehetőségek éve

2021.02.12.
Mapei - A KOMPLEX SZERKEZETI MEGERŐSÍTÉS NYOMÁN ÚJ ÉLETRE KELT EGY DÉL-OLASZORSZÁGI SZÍNHÁZ MŰEMLÉKI ÉPÜLETE

A KOMPLEX SZERKEZETI MEGERŐSÍTÉS NYOMÁN ÚJ ÉLETRE KELT EGY ...

2021.02.05.
Mapei - Kis kockák, nagy kockázat!

Kis kockák, nagy kockázat!

2021.01.05.
Mapei - Kezdje 2021-et felkészülten a sikerre

Kezdje 2021-et felkészülten a sikerre

2020.12.09.
Mapei - A másodlagos, avagy a burkolat alatti vízszigetelések

A másodlagos, avagy a burkolat alatti vízszigetelések

2020.11.19.
Mapei - Hatékony ragasztás - tartós burkolat!

Hatékony ragasztás - tartós burkolat!

2020.10.16.
Mapei - Topcem Pronto- a garantált minőség!

Topcem Pronto- a garantált minőség!

2020.09.17.
Mapei - Megjelent a 67. Mapei Krónika

Megjelent a 67. Mapei Krónika

2020.09.08.
Mapei - Időtálló térburkolások- döccenés nélkül!

Időtálló térburkolások- döccenés nélkül!

2020.08.18.
Mapei - Polysealant System, az igazi áttörés

Polysealant System, az igazi áttörés

2020.07.16.
Mapei - Lábazati megoldások

Lábazati megoldások

2020.06.04.
Mapei - Utólagos falazatszigetelés Mapei injektáló anyagokkal

Utólagos falazatszigetelés Mapei injektáló anyagokkal

2020.05.13.
Mapei - Purtop Easy T - a láthatatlan megoldás

Purtop Easy T - a láthatatlan megoldás

2020.04.15.
Mapei - Feszültségmentesítés tegnap és ma!

Feszültségmentesítés tegnap és ma!

2020.03.06.
Mapei - Kiemelkedő innovációk a Construmán

Kiemelkedő innovációk a Construmán

2020.02.12.
Mapei - Innováció-információ-Floorexpo

Innováció-információ-Floorexpo

2020.01.22.
Mapei - Mapetherm hőszigetelő rendszerrel könnyebb

Mapetherm hőszigetelő rendszerrel könnyebb

2020.01.15.
Mapei - Az olasz designpadló trendektől az élelmiszeripari felhasználásig

Az olasz designpadló trendektől az élelmiszeripari felhasználásig

2019.11.20.
Mapei - MAPEPROOF FBT - A szerkezeti betonhoz visszatapadó mélyépítési szigetelő rendszer

MAPEPROOF FBT - A szerkezeti betonhoz visszatapadó mélyépítési ...

2019.10.29.
Mapei - Magyar egyetemtől az olasz Lamborghini bemutatóteremig

Magyar egyetemtől az olasz Lamborghini bemutatóteremig

2019.10.02.
Mapei - MIÉRT LEHET A SILANCOLOR VÉKONYVAKOLAT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

MIÉRT LEHET A SILANCOLOR VÉKONYVAKOLAT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

2019.09.05.
Mapei - Lehetséges műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken?

Lehetséges műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken?

2019.07.30.
Mapei - A kitűnő fedőképességgel rendelkező, prémium minőségű, nagy múltú falfesték

A kitűnő fedőképességgel rendelkező, prémium minőségű, nagy ...

2019.07.02.
Mapei - Könnyen tisztítható falfesték, amely még a baktériumoknak is ellenáll

Könnyen tisztítható falfesték, amely még a baktériumoknak is ...

2019.06.06.
Mapei - A Monolastic és a szakemberhiány!

A Monolastic és a szakemberhiány!

2019.05.02.
Mapei - Egy eddig megoldatlan probléma megoldása!

Egy eddig megoldatlan probléma megoldása!

2019.04.02.
Mapei - Kell, hogy fix legyen? Legyen Mapefix!

Kell, hogy fix legyen? Legyen Mapefix!

2019.03.07.
Mapei - Megbízható nagytáblás fugamentes ipari padlót szeretne?

Megbízható nagytáblás fugamentes ipari padlót szeretne?

2019.02.04.
Mapei - Szűrőbeton a "városi csatornák megmentője"

Szűrőbeton a "városi csatornák megmentője"

2019.01.08.
Mapei - Falbevonatok a legmagasabb szintű teljesítménnyel

Falbevonatok a legmagasabb szintű teljesítménnyel

2018.12.05.
Mapei - Betonszerkezetű derítő meden­ce szakszerű vízszigetelése

Betonszerkezetű derítő meden­ce szakszerű vízszigetelése

2018.11.05.
Mapei - Óriás lapok fektetése tartós és biztos segédanyag megoldással

Óriás lapok fektetése tartós és biztos segédanyag megoldással

2018.10.04.
Mapei - Kiváló vízlepergető és páraáteresztő felületképző rendszerre lenne szüksége?

Kiváló vízlepergető és páraáteresztő felületképző rendszerre ...

2018.09.05.
Mapei - Tudta, hogy egy családi ház építésekor a vízszigetelésből származik a reklamációk jelentős része?

Tudta, hogy egy családi ház építésekor a vízszigetelésből ...

2018.08.04.
Mapei - Sagrada Família

Sagrada Família

2018.07.04.
Mapei - Garázs padlóbevonat egyszerűen, olcsón

Garázs padlóbevonat egyszerűen, olcsón

2018.05.07.
Mapei - Akármilyen  LVT burkolatot ragaszt, nálunk talál megoldást!

Akármilyen LVT burkolatot ragaszt, nálunk talál megoldást!

2018.05.04.
Mapei - Egy új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület kialakítására

Egy új innovatív lehetőség, az egyedi homlokzati felület ...

2018.04.04.
Mapei - Hogyan fektessük a nagyméretű lapokat?

Hogyan fektessük a nagyméretű lapokat?

2018.03.21.
Mapei - Nedvesedő falazatok problémája örökzöld sláger, de itt a megoldás

Nedvesedő falazatok problémája örökzöld sláger, de itt a megoldás

2018.02.20.
Mapei - Magas színvonalú sportpályák és közlekedő területek kivitelezése

Magas színvonalú sportpályák és közlekedő területek kivitelezése

2018.02.06.
    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information