A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés

Eps, Grafit, Ásványi. Akik valaha hőszigeteltek vagy terveztek hőszigetelést, mindannyian ismerik ezeket a neveket, és a hozzájuk kapcsolódó rendszereket. Tudják azt is, hogy az elmúlt években ezek a hőszigetelő rendszerek szinte semmilyen fejlődésen nem estek át. Forradalmi volt, amikor megjelent a grafit őrleményt tartalmazó EPS hőszigetelés, amely 25%-kal jobban szigetelt, mint a hagyományos. Ezt követte az ásványi lemezek homlokzaton történő alkalmazása, és lég- és páraáteresztő hőszigetelő rendszer megnevezés. Történt még egy újítás, amikor is az EPS és grafit lemezeket perforálták, így jobb páraáteresztő képességet érve el a polisztirol hőszigetelő rendszerek között. De gyakorlatilag az elmúlt 10-15 évben ennyi fejlődés történt a homlokzati hőszigetelő rendszerek között. Persze megjelent a parafa alapú táblás hőszigetelés, azonban olyan magas alapanyag költsége van/volt, hogy a fehér hollóval vetekszik az ezen anyaggal készült épületek száma. A fejlődés azonban nem áll, és nem is állhat meg!
A Mapei Kft. az első, aki rendelkezik tűzvizsgálati dokumentációval PIR hőszigetelésre

A Mapei Kft. az első olyan rendszergazda Magyarországon aki rendelkezik 45 perces tűzvizsgálati dokumentációval, üvegfátyol kasírozású táblásított PIR hőszigetelő rendszerre, amely nem valamelyik külföldi országban készített vizsgálati anyag homologizációja, hanem a Magyar törvények, szabályok, és szabványok szerint került bevizsgálásra és minősítésre.

És hogy miért a PIR hőszigetelés?

Azért, mert ez az anyag számos egyéb helyen már bizonyította, hogy hatékony hőszigetelő. Hogy számokkal is szemléltessük képességét:

Eps lemez: 0,038W/mK

Grafit lemez: 0,031W/mK

Ásványi lemez: 0,035W/mK

PIR hőszigetelő lemez: 0,024W/mK

Százalékosan kifejezve ez azt jelenti, hogy a PIR az Eps-nél 37%, a grafitnál 23%, az ásványinál 32%-kal jobban szigetel.

A hőszigetelés vastagságának meghatározásakor már a tervezés fázisában döntést kell hozzunk, hány m2-t áldozunk be a lakótérből a hőszigetelés miatt, hogy a fal+hőszigetelés a beépíthetőségi szabályoknak megfeleljen, de érjük el a kívánt hőszigetelő képességet. Ha a MAPETHERM PIR SYSTEM hőszigetelést választjuk nem kell kompromisszumot kötnünk, hisz a 15 cm EPS szigetelés vastagságával megeggyező PIR hőszigetelés csupán 10 cm vastag. Ez elsőre nem tűnik nagy dolognak, de gondoljon csak bele: a háza minden fala 5 cm-rel kijjebb tervezhető! Minden fala! Összeadva hatalmas növekedés ez a belső terekben!Ha már elkészült házat vásárolunk, amelyen nincs hőszigetelés, de a szomszéd házak közel vannak, így nem rakhatunk fel csak meghatározott vastagságú lemezeket, itt szintén ideális választás a MAPETHERM PIR SYSTEM.

Régebben épült társasházi épületek, amelyek közel vannak egymáshoz, és mindeddig nem lehetett megoldani a hőszigetelést? A Mapei ezzel a rendszerével nekik is megoldást kínál!"Ha bármilyen kérdés merülne fel a cikkben leírt anyagokkal vagy módszerekkel kapcsolatban, keresse bizalommal szaktanácsadóinkat, vagy valamelyik Mapei szakkereskedést.
Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!"További információért látogasson el a www.mapei.hu weboldalra!További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.2022.01.01.
PLANIPATCH

PLANIPATCH

Ultragyors kötésű állékony (tixotróp) nagyon alacsony illékony ...

MAPEFLOOR EP 19..

MAPEFLOOR EP 19..

Háromkomponensű epoxi habarcs savés kopásálló padlók készítésére. ...

ADESIVIL D3

ADESIVIL D3

Oldószermentes ragasztó vízálló úsztatott faanyagú kész vagy ...

MAPEGUM WPS

MAPEGUM WPS

Gyorsszáradású, rugalmas, kenhető, beltéri vízszigetelő anyag. ...

DRAIN VERTICAL DRAIN LATERAL

DRAIN VERTICAL DRAIN LATERAL

Komplett padlóösszefolyó egységcsomag. Alkalmazási terület: A ...

GRANIRAPID

GRANIRAPID

Kétkomponensű gyorsszáradású cementkötésű ragasztórendszer ...

Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information