A legújabb design a fürdőszobában: SPC és LVT burkolatok alkalmazása

Vizes helyiségeink kialakításánál a funkció mellett komoly hangsúlyt kap a design is, ezért kerülhettek fel a tervezők termékpalettájára a vékony vízálló SPC és LVT burkolatok. Ezen burkolatok számos innováció révén már alkalmasak fürdőhelyiségek, akár tusolók burkolására is, de csak a megfelelő előkészítéssel és figyelmességgel!




Mi az SPC és az LVT burkolat?

Az SPC padlóburkolat a vízálló padlóburkolatok legújabb generációját képviseli, , amely 100%-ban vízálló, így konyhában és fürdőszobában is bátran használható, és rendelkezik a melegburkolatok komfortérzetével.

Az LVT pedig egy olyan műanyag burkolat, amit nem tekercsben fektetnek, mint a hagyományos PVC burkolatokat, hanem a kerámiához hasonlóan laponként. Az anyagának köszönhetően rendkívül rugalmas, amivel az aljzat alakja jól követhető, ugyanakkor vékony is, aminek köszönhetően a felújításoknál gyakran a régi burkolatra például a meglévő kerámiára ragasztják őket.

A felületére 3D-s nyomtatási technológiával lehet felvinni a színeket és mintákat, ami lenyűgözően élethű lehetőséget ad az összes hagyományos és nem hagyományos burkolat utánzására.

Hogyan kell ezeket a burkolatokat elkészíteni, legyen az felújítás vagy új építés?

1. Új építés esetén

Új építés esetén a helyzet egyszerű, a kezdő lépés a hagyományos vízszigetelő rendszer felépítése az alábbi termékek lehetséges használatával:






Miután a szükséges vízszigetelő-rendszerünk elkészült, jöhet a ragasztás, amelyhez feltétlenül MS polimer alapú MAPEI ULTRABOND ECO MS4LVT WALL & FLOOR ragasztót használjunk! Ez a termék alkalmas mind oldalfal, mind padlóburkolat ragasztásához úgy, hogy a felhelyezett burkolat nem csúszik meg a gravitáció hatására.

Ezt követően a burkolat fugáit FLEXCOLOR 4 LVT fugázóanyaggal tömítjük, és a teljes felületen MAPEI MAPECOAT 4 LVT csúszásgátló bevonatot alkalmazunk. Ha ez megtörtént, készen is vagyunk a kivitelezéssel.

FONTOS! A felület kiegyenlítéséhez MAPEI PLANEX vagy PLANEX HR MAXI terméket használjunk, amelyek nem érzékenyek a vizes behatásokra.

2. Felújítás esetén

Felújítás esetén fontos, hogy a régi burkolat egyenetlenségeit először szüntessük meg MAPEI PLANIPREP 4 LVT kiegyenlítő termék segítségével, és erre a teljes rendszer ezt követően akár újabb szigetelés nélkül is felépíthető.

Néhány fontos tudnivaló a MAPEI ULTRABONT ECO MS 4 LVT/WALL burkolatragasztóról:



Tudjon meg többet az LVT burkolásról és a MAPEI LVT termékcsaládról!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2023.03.06.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information