Knauf Insulation Kft.

Csökkentse energiaköltségét 25 százalékkal akár egy nap alatt — mutatjuk hogyan!

Egy átlagos család éves rezsikiadása meghaladhatja az egymillió forintot is, melynek 75 százalékát a fűtés- és hűtés költsége adja. A legtöbb házban a megfelelő szigetelés hiánya miatt az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. Ha nem akarjuk az utcát fűteni, már egy nap alatt is korszerűsíthetjük tetőnket, padlásunkat.


A Knauf Insulation egy korábbi, nem reprezentatív felmérése szerint Magyarországon a háztartások rezsijük átlagosan 75 százalékát fűtésre-hűtésre költik, ugyanis az épületek 60-70 százalékában nincs megfelelően szigetelve sem a tető, sem a födém. Hiába vannak modern nyílászáróink: mivel a meleg levegő felfelé száll, az energia 25 százalékát elveszítjük a tetőn keresztül. Régebben egy korszerűtlen tetőszerkezet felújítása rengeteg kosszal, bosszúsággal járó, több hetes munkát jelentett. A tető hőszigetelése — az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően — ma már az egyik legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka, időjárástól függetlenül, akár télen is.




Gyors munka, kevesebb munkadíj

Az energiaárak világpiaci árrobbanása arra is felhívja a figyelmet, hogy minél előbb érdemes gondoskodnunk a rezsiköltségek csökkentéséről. Egy családi ház szigetelésével akár 50 százalékkal is csökkenthetjük otthonunk energiafelhasználását. Egyes lakóépületeknél körülményes megoldani a födém és a tető utólagos hőszigetelését, azonban a fújható szigetelés megoldást kínál az ilyen esetekre is. Ezeket a kötőanyag nélkül készülő üveggyapot termékeket a más módon nem, vagy nagyon nehezen hozzáférhető üregek kitöltésére, előtétfalas épületek hőszigetelésére, ferdesíkba helyezett régi, összeroskadt hőszigetelések felújítására, illetve függesztett álmennyezetek fölötti szigetelésre fejlesztették ki. Szigetelhetőek vele az üreges falszerkezetek, a fa-, illetve betonfödémek, és a kéthéjú lapostetők egyaránt. Ezzel a technológiával bontás nélkül, akár egy nap alatt elvégezhetők a szigetelési munkálatok és a fajlagos bekerülési költsége sem magasabb a hagyományos szigetelésénél. Az épület teljes élettartama során állandó teljesítményt nyújt, ezért kiváló befektetés is.




Ami a legjobban megéri

Padlásszigetelésként alkalmazva jelentős költséget takaríthatunk meg télen és nyáron is, hiszen az épületünkön a födém télen jobban megtartja a meleget, nyáron nem engedi be a hőséget. Az elmúlt években a magyar piacon jelentősen megemelkedett az építőanyagok és az alapanyagok ára, és a szakemberek is további áremelkedést prognosztizálnak. Ezért is nagyon fontos, hogy a felújítási kiadás minél jobban hasznosuljon.

A legolcsóbb és legtisztább energia a fel nem használt energia! Az egyik leghamarabb megtérülő befektetés a födém szigetelése lehet, ráadásul egyes lakóépületeknél körülményes megoldani a födém és a tető utólagos hőszigetelését, azonban a fújható üveggyapot technológia megoldást kínál az ilyen esetekre is″ — mondta Nagy Gergely a Knauf Insulation ügyvezető igazgatója. „Ráadásul a megfelelő szigetelés nem csak az épületben lakók komfort érzetét javítja, hanem jelentősen növeli az otthonunk piaci értékét is″ — tette hozzá a szakember.




Még nem késő elkezdeni takarékoskodni az energiával!

Célszerű még a hideg beállta előtt elvégezni a korszerűsítést, ha sokat szeretnénk spórolni. A fújható szigetelés jelentősen javítja az épületszerkezeti elem U értékét, használatával jelentős energiamegtakarítás érhető el.

A fújható szigetelési eljárással gyorsan jelentős javulást érhetünk el épületeink energiahatékonyságában. Fújható szigeteléssel a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban, és legprecízebben, hőhídmentesen lehet elvégezni a munkát! A befújó gép segítségével bontás nélkül gyorsan, tiszta munka végezhető, nincs felesleges hulladék és felfordulás, megspórolhatóak a festési, állványozási, bontási költségek. Egy munkanap alatt kb. 160 m2 felületet lehet szigetelni″ — mondta el Brassnyó László, a Knauf Insulation alkalmazástechnikusa.




A fújható szigetelésnek köszönhetően az épület megjelenése változatlan marad, míg a szigetelés maga környezetbarát, a lecsökkent fűtési igény miatt csökken az épület CO2-kibocsátása is. Könnyű, minimálisan terheli a tetőszerkezetet, nem éghető, nem nedvszívó, jó páraáteresztő, hőhídmentes szigetelést biztosít. Nem szolgál táptalajként gombák vagy baktériumok számára sem.


Knauf Insulation Kft.

További részletek és termékinformációk:
Honlap: www.knaufinsulation.hu
Email: info.hu@knaufinsulation.com


Knauf Insulation Kft.

Jövőképünk túlmutat az energiahatékonyságon

Küldetésünknek tartjuk, hogy szembenézzünk a hagyományos gondolkodás kihívásaival és olyan innovatív szigetelési megoldásokat hozzunk létre, amelyek átalakítják jövőbeli életünket és építkezési módszereinket, miközben vigyázunk a készítésben és használatban részvevő emberekre, valamint a világra, amelyben élünk.

Jövőképünkben felvázoljuk, hogy mit várunk el magunktól. Célunk az, hogy a világ legmegbízhatóbb szigetelő partnere legyünk azzal, hogy kiváló teljesítményű és intelligens szigetelési megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtsunk.


2023.11.27.

Knauf HírekKnauf KiadványokKnauf Műszaki adatlapokTeljesítmény nyilatkozatokKnauf Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Knauf hírek:


2022.04.29.
Knauf - SUPAFIL
SUPAFIL


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information