Wienerberger

Így készíthet a tervező egyszerűen teljesítmény nyilatkozat kiírást
Wienerberger termékek a FAPEDITEN


A jelenleg érvényben lévő építési jogszabályok szerint az építési a tervező feladata az épületbe betervezett építési termékek elvárt teljesítményjellemzőit rögzíteni. A jogszabályok nem nevezik meg konkrétan ezt a feladatot, a szakmában többféle elnevezés született rá: "teljesítmény nyilatkozat kiírás" vagy "CPR kiírás", illetve időnként "CPR specifikáció" kifejezéssel is találkozhatunk. Elég gyakori az "anyagkiírás, anyagspecifikáció", illetve "termékspecifikáció" megnevezés is.




Ez a dokumentum tehát egy olyan szöveges leírás, melyben a tervező rögzíti az építménybe betervezett építési termékek elvárt műszaki teljesítményét.

Az alapos és átgondolt teljesítménykiírás összeállítása a szakmai döntésen túl nagy mennyiségű adat strukturálásával járó feladat, ehhez nyújt segítséget a FAPEDIT program, melynek megvalósításához az építőanyag-gyártó cégek adatszolgáltatása, hozzájárulása is elengedhetetlen volt.

A FAPEDIT egy böngészőből elérhető térítésmentes online program, mely minden tervező számára szabadon hozzáférhető segítséget nyújt a termékek kiválasztásához és a teljesítménykiírás elkészítéséhez.

A program léyegesen túlmutat egyszerű adatbáziskezelésen, hiszen:


A program az építész tervezőkön túl kivitelezők, költségkiírók munkáját is segíteni tudja, valamint laikusok, illetve építészhallgatók számára is támogatást nyújt az építési termékek közti eligazodásban.

A Wienerberger 2022-ben csatlakozott a FAPEDIT rendszerhez, az adatbázisban a Porotherm falazóblokkok, áthidalók, kötőanyagok (vékony falazóhabarcs és ragasztóhab), valamint a Porotherm Födémrendszer elemei mellett mára már a Tondach kerámia tetőcserepek, a tetőfedést kiegészítő alátéthéjazatok és tetőkibúvó termékek és részletes műszaki adataik is elérhetők.

A Wienerberger és a FAPEDIT programot megálmodó és fejlesztő szakemberek célja közös: egy olyan eszközt kívántak adni az építészek kezébe, amivel a napi munkájukat megkönnyítik, a megálmodott épületeik pedig megfelelő teljesítményű, minőségi termékekből valósulhatnak meg.

Keresse a Wienerberger termékeit a FAPEDITEN:

fapedit.hu

További Wienerberger információ építészeknek:

Információk építészeknek - Porotherm - Tondach - Wienerberger



Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.07.17.

Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger Műszaki szaktanácsadásWienerberger PartnerkeresőWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information