Innováció-információ-Floorexpo

A ma innovációja a holnap gyakorlata és a ma gyakorlata a holnap elavult technológiája. Ez így volt régen is és nincs ez másképpen ma sem.

A különbség csak az átfutási időkben van. Felgyorsult világunkban minden egyre gyorsabban történik, és aki ezt nem követi, az óhatatlanul lemarad. Azonban hiába tudjuk elméletben, hogy fejlődni kell, a gyakorlatban örök kérdés, hogy honnan tud a szakember igaz és használható információhoz jutni. Ez egyáltalán nem könnyű! A közösségi médiákból szerzett információk hitelessége megkérdőjelezhető és a világmegváltónak hitt technológiákról sokszor derül ki, hogy valójában csak tapasztalatok nélküli fizetett hirdetések voltak.

Hogy hiteles információkat adjunk, hogy bemutathassuk azokat a modern technológiákat és anyagokat, amik segítségére lehetnek a magyar építőiparnak, a Mapei létrehívta a Floorexpot.
És ez nem volt kis kihívás! De bíztunk abban, hogy a Mapei cégcsoporton belül már jól működő, nemzetközi mércével mérve is korszerű megoldásainkat és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat megosztva olyan ismeretek hozhatunk el, amik relevánsak és hasznosak itthon is.

A Floorexpo 3 fő vonala a nagytáblás betonok, iparipadló bevonatok, és a sportburkolati bevonatok voltak.

A nagytáblás betonok jelentősége óriási!
Ipari létesítményeben a dilatációs hézagok megléte számos probléma forrása szokott lenni. A targoncák okozta terhelésből adódó tönkremenetel, a javítások karbantartások ára és az ezekből adódóan jól számítható költségek arra ösztönzik a beruházókat és a kivitelezőket, hogy minél nagyobb felületeket alakítsanak ki egy táblából. De lehetséges ez? Át lehet-e hágni a fizika törvényeit, ráadásul ipari körülmények között? Igen, mutattunk rá megoldásokat!
Csúcstechnológiás anyagok használatával, modern adalékszerekkel és a technológia fegyelem betartásával akár 1200-1500 m2 felületek is tervezhetők, méretezhetők és kivitelezhetők. Ez bizony hihetetlennek tűnik, de a saját Sóskúti gyárunk valós referencia erre.

Ipari padlóbevonatokhoz köthetően is számos technológiát és széles körű termékportfóliót mutattunk be. Azonban elsőként el kell mondanom, hogy a kiállításra meghívtuk néhány partnerünket. Őnekik köszönhetően láthattuk a csiszolt-polírozott betonok létrehozásához szükséges csiszológépek és technológiák csúcsát és voltak ott gyönyörű terrazzók és egyedi kézműves technológiával létrehozott fugamentes dekor bevonatok is.Emellett mi is számos megoldást mutattunk az iparágban megszokott cementes, epoxi és poliuretán padlórendszerekhez. De nem a szokásos megoldásokat hoztuk el, hanem azokat, amik még a szakemberek számára is sokszor szokatlanok. Például hoztunk az élelmiszeriparban használható nagy terhelhetőségű műgyanta padlót, ami akár 120 C-os hősokkot is elvisel. Bemutattuk a Mapecomfort rendszerünket, ami egy olyan öntött gyantapadló, ami nem egy normál cementes aljzatra kerül, hanem egy vastag gumiszőnyegre. Ezzel nem csak a szemet gyönyörködtető és egyedi megjelenést lehet elérni, hanem a végeredmény egy puha kellemes tapintású bevonat, ami a rugalmassága és ütéscsillapítása miatt akár egy óvoda tornatermében is alkalmazható.

És végül ott voltak a sportmegoldásaink is. Ma a sport stratégiai ágazatnak minősül Magyarországon. Stratégia ágazatnak mert erős szándék van, mint a profi mind az amatőr sport fejlesztésére, és így egyre jelentősebb részt hasít ki az építőipar egészéből. Bemutattuk a Mapesoil rendszereinket, ami egy füves vagy műfüves egy sportpálya építésekor megmozgatott földmennyiséget a töredékére képes csökkenteni, nem kevés pénzt és időt spórolva a kivitelezésen.

Az akril bázisú Mapecoat TNS rendszereink olyan magas műszaki tartalmú rendkívül esztétikus bevonatok, amik megoldás nyújtanak azoknak az iskolákban és köztereken található aszfalt és betonpályák felújítására, amelyeken a legtöbbünk sportolt gyerekkorában. De voltak teniszpálya bevonatok a Nemzetközi tenisz Szövetség (ITF) jóváhagyásával, amik lehetővé teszik, hogy az ezekkel elkészített vagy felújított pályákon nemzetközileg minősített teniszversenyeket bonyolíthassanak. Az már csak érdekesség, hogy mutattunk megoldást olyan ideiglenes pályára is, amit telepítés és egy rövidebb-hosszabb ideig történő használat (például sportverseny) után felszedhetők és ha szükség van rá ismét lefektethetők...újra és újra.

Innováció és információ. Hiába a folyamatosan megújuló innováció, ha nem tudunk róla. A Mapei ezen az eseményen a padlóhoz köthető újdonságokat mutatott meg, de valamikor máskor, máshol, más témában ismét bemutatjuk majd innovatív megoldásainkat.
Addig is keressenek bennünket, és mi mindent megteszünk azért, hogy segítsük a partnereinket a jövő építményeinek megvalósításában.
További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.2020.01.22.

Mapei HírekMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Mapei hírek:


Mapei - Topcem Pronto- a garantált minőség!
Topcem Pronto- a garantált minőség! 2020.09.17.
Egy hidegburkolás sikeressége sokszor már az első lap leragasztása előtt eldől. A helyszínen elkészített esztrich gyakran nem felel meg a burkolhatósági követelményeknek és bár úgy néz ki, hogy minden rendben van, az eredmény kétséges. Kopogó lap, felváló burkolat, enyhébb esetben foltos fuga adja tudtunkra, hogy bizony az esztrich nem volt megfelelő.

Mapei - Megjelent a 67. Mapei Krónika
Megjelent a 67. Mapei Krónika 2020.09.08.
Ön is szeretné a legjobbat kihozni építőipari feladataiból?
Ha igen, akkor Önnek szól a Mapei Krónika legújabb, szeptemberi száma

Újra egy Mapei Krónika megjelenést ajánlunk minden építőipari szakembernek. Egy magazint, amiben lehet, hogy éppen Ön fogja megtalálni élete építési megoldását.

Mapei - Időtálló térburkolások- döccenés nélkül!
Időtálló térburkolások- döccenés nélkül! 2020.08.18.
Történelmi városközpontok utcáinak, tereinek történelmi hangulatának megőrzéséhez felújításkor gyakran használunk hagyományos térburkoló anyagokat, azaz kis- és nagyméretű porfir köveket, kőtömböket, kőlapokat. A korunk követelményeit azonban figyelembe kell venni!

Mapei - Polysealant System, az igazi áttörés
Polysealant System, az igazi áttörés 2020.07.16.
"Minden tető annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja." Így fordíthatjuk át a közismert mondást a lapostetőkre, ahol a részletképzések a vízszigetelések legfontosabb részei, ezeket ugyanis úgy kell elkészíteni, hogy szigetelőértékük azonos legyen a tető általános helyének szigetelőértékével.

Mapei - Lábazati megoldások
Lábazati megoldások 2020.06.04.
Homlokzati felújításnál hajlamosak vagyunk "szemmagasságban gondolkodni." Milyen színű legyen a bejárati ajtó, az eresz, a homlokzat, a nyílászáró, a tető, és lehetőleg harmonizáljon is egymással az egész. Időt, energiát, fáradtságot nem ismerve kutatjuk a netet, járunk kereskedésekbe, nézünk meg annyi lehetőséget, amennyit csak lehet.
Rendben, megvan minden.
Tetszik mindenkinek, harmonizál is minden mindennel. Megrendeljük, leszállítják.

Mapei - Utólagos falazatszigetelés Mapei injektáló anyagokkal
Utólagos falazatszigetelés Mapei injektáló anyagokkal 2020.05.13.
Mindannyian találkoztunk már olyan épülettel, melyen a falak padló- vagy lábazatszintjén nedvesedés, vizesedés nyomai mutatkoztak! A jelenség oka a legtöbb esteben a falazat alatti szigetelés hiányossága, hibája! Az idők során számos technológiát dolgoztak ki a falazatok utólagos szigetelésre melyek mindegyike tud jó eredményt biztosítani, ha az alkalmazni kívánt technológiát körültekintően választjuk meg!

Mapei - Purtop Easy T - a láthatatlan megoldás
Purtop Easy T - a láthatatlan megoldás 2020.04.15.
Beázik a ragasztott burkolattal készült tetőterasza? Nem szeretne újra több százezer forintot költeni a javításra? Nincs szíve feltörni a gyönyörű, gondos munkával készült kerámia burkolatot?

Mapei - Feszültségmentesítés tegnap és ma!
Feszültségmentesítés tegnap és ma! 2020.03.06.
A nagyméretű burkolólapok divatja nem tegnap kezdődött. A tehetősek évszázadokon keresztül nagyméretű kőlapokat, elsősorban márvány és gránitot fektettek az épületeikben. Látunk ilyent bőven a templomokban és kastélyokban.

Mapei - Kiemelkedő innovációk a Construmán
Kiemelkedő innovációk a Construmán 2020.02.12.
Ahogy minden évben, úgy természetesen idén is kint leszünk a CONSTRUMA 39. Nemzetközi építőipari szakkiállításon, 2020. április 1-5.

Idén olyan megoldásokkal találkozhat a Mapei standján, ami széles körben nem ismert még a magyar piacon.

Mapei - Innováció-információ-Floorexpo
Innováció-információ-Floorexpo 2020.01.22.
A ma innovációja a holnap gyakorlata és a ma gyakorlata a holnap elavult technológiája. Ez így volt régen is és nincs ez másképpen ma sem.

Mapei - Mapetherm hőszigetelő rendszerrel könnyebb
Mapetherm hőszigetelő rendszerrel könnyebb 2020.01.15.
Ön sem szeret garanciális javításokra visszajárni és olyan anyagokkal dolgozni, amikkel csak nagyon nehezen lehet haladni? A Mapei hőszigetelő rendszereivel garantáltan szeretni fog dolgozni és amennyiben a hőszigetelő rendszerek kivitelezéséhez szükséges gyakorlattal rendelkezik, nem kell majd visszajárnia garanciális javítások elvégzésére.

Mapei - Az olasz designpadló trendektől az élelmiszeripari felhasználásig
Az olasz designpadló trendektől az élelmiszeripari felhasználásig 2019.11.20.
Minden épületben szükség van a legkülönbözőbb minőségű padlóburkolatokra, persze használatuk és velük szemben támasztott igények alapján nagy különbségek lehetnek egy-egy óvoda, parkoló, ipari üzem, sportpálya, vagy éppen a speciális igénybevételnek kitett élelmiszeripari üzem padlója között.
Azoknak a szakembereknek, akiket érdekelnek a mai olasz designpadló trendek, vagy pont élelmiszeripari üzemet terveznek, feltétlenül érdemes ellátogatniuk a december 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő FLOOREXPO kiállítás és konferencia helyszínére, a Lurdy házba. E két megoldáson kívül még számos más felhasználási módot mutatnak be a szervezők a közel 500 négyzetméteres kiállítási térben. A programot pedig szakmai előadások kísérik.

Mapei - MAPEPROOF FBT - A szerkezeti betonhoz visszatapadó mélyépítési szigetelő rendszer
MAPEPROOF FBT - A szerkezeti betonhoz visszatapadó mélyépítési szigetelő rendszer 2019.10.29.
A MAPEI folyamatos kutatás-fejlesztési munkájának köszönhetően új lépést tett az alépítmények talajnedvesség, talajvíz elleni szigetelésének biztonságos megoldására.
A beépítés egyszerűsítésére, a speciális segédanyagok mennyiségének csökkentésére, a sérülésekből adódó károsodások elkerülésére, a biztonság növelésére és a kivitelezés helyigényének csökkentésére olyan rendszert hozott létre, amely a vasbeton szerkezettel monolitikus kötést alakít ki.

Mapei - Magyar egyetemtől az olasz Lamborghini bemutatóteremig
Magyar egyetemtől az olasz Lamborghini bemutatóteremig 2019.10.02.
Mi a közös a budapesti Corvinus Egyetem és az olasz Lamborghini Showroom között?

Mapei - MIÉRT LEHET A SILANCOLOR VÉKONYVAKOLAT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?
MIÉRT LEHET A SILANCOLOR VÉKONYVAKOLAT A LEGJOBB VÁLASZTÁS? 2019.09.05.
A Mapei végső bevonati rendszerek termékcsaládjában számtalan terméket találunk, melyek a kötőanyaguk alapján...

Mapei - Lehetséges műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken?
Lehetséges műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken? 2019.07.30.
Az építőipari piacon igen gyakran egyre inkább anyag-, pénz- és időtakarékos megoldásokat keresnek a szakemberek. A tervezők szintén arra törekszenek, hogy amennyire műszakilag lehetséges, egyszerűsítsenek a megoldásokon a használatbavételi előírások áthágása nélkül.

Mapei - A kitűnő fedőképességgel rendelkező, prémium minőségű, nagy múltú falfesték
A kitűnő fedőképességgel rendelkező, prémium minőségű, nagy múltú falfesték 2019.07.02.
Dursilite festékcsalád

A Dursilite név akár nagyszüleink fülei számára is ismerősen csenghetett, ugyanis a több mint 80 éves múltra visszatekintő Mapei legelső termékei között is szerepelt már a Dursilite falfesték. Mára a Mapei beltéri falfesték termékcsaládja további kiváló minőségű falfestékekkel bővült, amelyek mindegyike különleges igényeket elégít ki. Ezekre a festékekre egységesen jellemző, hogy prémium minőségűek, könnyen felhordhatók, illetve, hogy beltéri felületek védelmére és díszítésére használják őket.

Mapei - Könnyen tisztítható falfesték, amely még a baktériumoknak is ellenáll
Könnyen tisztítható falfesték, amely még a baktériumoknak is ellenáll 2019.06.06.
A jelenleg folyamatosan bővülő hazai építőipari beruházások egyik szelete az egészségügyi létesítmények építése, illetve felújítása. Egyre többet hallunk új kórházak, rendelőintézetek építésével kapcsolatos projektekről, vagy éppen laboratóriumok, gyógyszeripari épületek létesítéséről szóló hírekről. Mi a közös ezekben a projektekben? Az, hogy ezen épületeknek olyan speciális követelményeknek kell megfelelniük, amelyek a megfelelő, magas szintű higiéniát biztosítják az abban dolgozók, vagy azokat látogató emberek számára. Ezek tehát jellemzően a beltérre vonatkozó követelmények. Például egy milliárdos nagyságrendű beruházás során megvalósuló kórház építés esetén elvárható, hogy a helyiségekben tisztaság legyen és az itt dolgozó orvosok, nővérek, valamint az ide látogató páciensek védve legyenek a fertőzésekkel szemben. Erre fejlesztett ki a Mapei egy új, baktériumoknak is ellenálló, könnyen tisztítható falfestéket, amely a legmagasabb szintű követelményeket is kielégíti.

Mapei - A Monolastic és a szakemberhiány!
A Monolastic és a szakemberhiány! 2019.05.02.
Élvezzük a száguldó építőipar előnyeit. A bevételek nőnek, és a munkavállalók örömére emelkednek a bérek is. Miközben az építőipar a számunkra kedvező irányban változik, észre kell vennünk, hogy új követelményeket is állít elénk.

Mapei - Egy eddig megoldatlan probléma megoldása!
Egy eddig megoldatlan probléma megoldása! 2019.04.02.
A lapostetők csapadékvíz szigetelési munkáihoz: POLYSEALANT SYSTEM

A lapostetők csapadékvíz szigetelési szakmunkáinál a mai napig megoldatlan probléma volt bizonyos tetőáttörések biztonságos, szakszerű tömítése a bitumenes és szintetikus szigetelőlemezes technológia alkalmazástechnikai korlátjai miatt.

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information