Innováció-információ-Floorexpo

A ma innovációja a holnap gyakorlata és a ma gyakorlata a holnap elavult technológiája. Ez így volt régen is és nincs ez másképpen ma sem.

A különbség csak az átfutási időkben van. Felgyorsult világunkban minden egyre gyorsabban történik, és aki ezt nem követi, az óhatatlanul lemarad. Azonban hiába tudjuk elméletben, hogy fejlődni kell, a gyakorlatban örök kérdés, hogy honnan tud a szakember igaz és használható információhoz jutni. Ez egyáltalán nem könnyű! A közösségi médiákból szerzett információk hitelessége megkérdőjelezhető és a világmegváltónak hitt technológiákról sokszor derül ki, hogy valójában csak tapasztalatok nélküli fizetett hirdetések voltak.

Hogy hiteles információkat adjunk, hogy bemutathassuk azokat a modern technológiákat és anyagokat, amik segítségére lehetnek a magyar építőiparnak, a Mapei létrehívta a Floorexpot.
És ez nem volt kis kihívás! De bíztunk abban, hogy a Mapei cégcsoporton belül már jól működő, nemzetközi mércével mérve is korszerű megoldásainkat és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat megosztva olyan ismeretek hozhatunk el, amik relevánsak és hasznosak itthon is.

A Floorexpo 3 fő vonala a nagytáblás betonok, iparipadló bevonatok, és a sportburkolati bevonatok voltak.

A nagytáblás betonok jelentősége óriási!
Ipari létesítményeben a dilatációs hézagok megléte számos probléma forrása szokott lenni. A targoncák okozta terhelésből adódó tönkremenetel, a javítások karbantartások ára és az ezekből adódóan jól számítható költségek arra ösztönzik a beruházókat és a kivitelezőket, hogy minél nagyobb felületeket alakítsanak ki egy táblából. De lehetséges ez? Át lehet-e hágni a fizika törvényeit, ráadásul ipari körülmények között? Igen, mutattunk rá megoldásokat!
Csúcstechnológiás anyagok használatával, modern adalékszerekkel és a technológia fegyelem betartásával akár 1200-1500 m2 felületek is tervezhetők, méretezhetők és kivitelezhetők. Ez bizony hihetetlennek tűnik, de a saját Sóskúti gyárunk valós referencia erre.

Ipari padlóbevonatokhoz köthetően is számos technológiát és széles körű termékportfóliót mutattunk be. Azonban elsőként el kell mondanom, hogy a kiállításra meghívtuk néhány partnerünket. Őnekik köszönhetően láthattuk a csiszolt-polírozott betonok létrehozásához szükséges csiszológépek és technológiák csúcsát és voltak ott gyönyörű terrazzók és egyedi kézműves technológiával létrehozott fugamentes dekor bevonatok is.Emellett mi is számos megoldást mutattunk az iparágban megszokott cementes, epoxi és poliuretán padlórendszerekhez. De nem a szokásos megoldásokat hoztuk el, hanem azokat, amik még a szakemberek számára is sokszor szokatlanok. Például hoztunk az élelmiszeriparban használható nagy terhelhetőségű műgyanta padlót, ami akár 120 C-os hősokkot is elvisel. Bemutattuk a Mapecomfort rendszerünket, ami egy olyan öntött gyantapadló, ami nem egy normál cementes aljzatra kerül, hanem egy vastag gumiszőnyegre. Ezzel nem csak a szemet gyönyörködtető és egyedi megjelenést lehet elérni, hanem a végeredmény egy puha kellemes tapintású bevonat, ami a rugalmassága és ütéscsillapítása miatt akár egy óvoda tornatermében is alkalmazható.

És végül ott voltak a sportmegoldásaink is. Ma a sport stratégiai ágazatnak minősül Magyarországon. Stratégia ágazatnak mert erős szándék van, mint a profi mind az amatőr sport fejlesztésére, és így egyre jelentősebb részt hasít ki az építőipar egészéből. Bemutattuk a Mapesoil rendszereinket, ami egy füves vagy műfüves egy sportpálya építésekor megmozgatott földmennyiséget a töredékére képes csökkenteni, nem kevés pénzt és időt spórolva a kivitelezésen.

Az akril bázisú Mapecoat TNS rendszereink olyan magas műszaki tartalmú rendkívül esztétikus bevonatok, amik megoldás nyújtanak azoknak az iskolákban és köztereken található aszfalt és betonpályák felújítására, amelyeken a legtöbbünk sportolt gyerekkorában. De voltak teniszpálya bevonatok a Nemzetközi tenisz Szövetség (ITF) jóváhagyásával, amik lehetővé teszik, hogy az ezekkel elkészített vagy felújított pályákon nemzetközileg minősített teniszversenyeket bonyolíthassanak. Az már csak érdekesség, hogy mutattunk megoldást olyan ideiglenes pályára is, amit telepítés és egy rövidebb-hosszabb ideig történő használat (például sportverseny) után felszedhetők és ha szükség van rá ismét lefektethetők...újra és újra.

Innováció és információ. Hiába a folyamatosan megújuló innováció, ha nem tudunk róla. A Mapei ezen az eseményen a padlóhoz köthető újdonságokat mutatott meg, de valamikor máskor, máshol, más témában ismét bemutatjuk majd innovatív megoldásainkat.
Addig is keressenek bennünket, és mi mindent megteszünk azért, hogy segítsük a partnereinket a jövő építményeinek megvalósításában.
További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.2020.01.22.

Mapei HírekMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Mapei hírek:


Mapei - Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére
Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére 2021.05.01.
Ahogyan az közismert, a bitumenes lemez alapját adó keverékhez használt elsődleges polimertől függően kiváló termékekhez lehet jutni, amelyek azonban egymástól élesen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes ezekkel tisztában lenni a szigetelőrendszer tervezési és kivitelezési fázisában is, annak érdekében, hogy az előnyök a lehető legjobb módon kerüljenek kihasználásra.

Mapei - 2021 a lakossági felújítások éve
2021 a lakossági felújítások éve 2021.04.01.
A lakossági felújításokat segítő állami támogatások termékeny talajra hullanak. A családok lelkesen tervezik, hogy mire fordítják majd azt a hárommillió forintos támogatást, ami az új otthonfelújítási programmal vált elérhetővé számukra. Aztán az álmokat tett követi, és szembe találkoznak sok-sok bizonytalansággal. A támogatás kinek, mire és hogyan elérhető? Mit lehet tenni, ha nem tudom a teljes összeget előre finanszírozni? Ha megvan a pénz, hogyan lehet a kivitelezést a legrövidebb idő alatt, a legkisebb felfordulással elvégezni? Szét kell vernem mindent ahhoz, hogy felújítsak? Mit és hogyan kivitelezzek és kiviteleztessek?

Mapei - Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ?
Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ? 2021.03.01.
Az Almagià egy, a ravennai kikötőben álló, korábban egy kőolaj-finomító kénraktáraként funkcionáló ipari műemlékből lett kulturális központ. Az 1888-ban, Giuseppe Castellucci tervei alapján Vito Almagià vállalkozása számára épült üzem közel egy évszázadon át működött, de a tulajdonosok a keresletcsökkenés miatt végül a bezárás mellett döntöttek.

Mapei - A lehetőségek éve
A lehetőségek éve 2021.02.12.
A Mapei szakemberei az Ön rendelkezésére állnak úgy az építés, mint a vállalkozásépítés és kommunikáció terén.

Mapei - A KOMPLEX SZERKEZETI MEGERŐSÍTÉS NYOMÁN ÚJ ÉLETRE KELT EGY DÉL-OLASZORSZÁGI SZÍNHÁZ MŰEMLÉKI ÉPÜLETE
A KOMPLEX SZERKEZETI MEGERŐSÍTÉS NYOMÁN ÚJ ÉLETRE KELT EGY DÉL-OLASZORSZÁGI SZÍNHÁZ MŰEMLÉKI ÉPÜLETE 2021.02.05.
A dél-olaszországi Tarantóban 1907-ben felavatott "Cinematografo Internazionale" színház építtetője egy helyi üzletember volt.
A színházat 2000-ben a helyi városi tanács vásárolta meg, de miután az épület állapota romlani kezdett, 2015-ben pályázati felhívást tettek közzé annak helyreállítására és felújítására. A több mint 4 millió eurós teljes költségvetésből megvalósított, és a Fusco Színház avatásával záruló beruházás 2018 decemberének végére készült el.

Mapei - Kis kockák, nagy kockázat!
Kis kockák, nagy kockázat! 2021.01.05.
Ma az üveg, kő és kerámia mozaikok színes kavalkádjával találkozunk a piacon. Ezeknek a gyönyörű és általában nagyértékű termékeknek a burkoláskor ezernyi apróságra kell odafigyelni ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, mint amit megálmodtunk!

Mapei - Kezdje 2021-et felkészülten a sikerre
Kezdje 2021-et felkészülten a sikerre 2020.12.09.
A sikerre vágyó vállalkozó szakemberek a laza téli estéket sem töltik csupán pihenéssel. A szenvedély, hogy minél jobbat, többet hozzanak létre a következő évben, nem hagyja nyugodni az elhivatott embert még a pihenő időszakban sem. Tudáshoz jutni mindig lehet, és persze elengedhetetlen. Hogyan tegyük ezt a téli ünnepek kevésbé pörgős időszakában? A válasz egyszerű: Mapei Krónika.

Mapei - A másodlagos, avagy a burkolat alatti vízszigetelések
A másodlagos, avagy a burkolat alatti vízszigetelések 2020.11.19.
Egy szakembernek nem kell magyarázni a vízszigetelések jelentőségét. Egy új építésű épület ráfordításainak hozzávetőlegesen 3-5%-át teszik ki, azonban a műszaki problémáknak legalább 85 %-át a nem megfelelő anyagokkal vagy technológiával kialakított vízszigetelés okozza.

Mapei - Hatékony ragasztás - tartós burkolat!
Hatékony ragasztás - tartós burkolat! 2020.10.16.
Vékony-, vastag-, és folyékonyágyas bu
A burkolatok növekedésének trendje, a kivitelezői igények változása és az ezekből születő magas elvárások egyre nagyobb követelményeket támasztanak a hidegburkolati ragasztókkal szemben is. A Mapei a termékek specializációjával igyekszik megfelelni
ezeknek a piaci elvárásoknak. Ennek köszönhetően újabb és újabb termékek jelennek meg, amik a kivitelezés hatékonyságát, minőségét és biztonságát javítják. Vastagabb ragasztóágy, könnyített vagy akár folyékonyágyas bedolgozhatóság és sok más egyéb tulajdonság támogatja a "Már elsőre végleges burkolat kialakítását!". rkolatragasztás

Mapei - Topcem Pronto- a garantált minőség!
Topcem Pronto- a garantált minőség! 2020.09.17.
Egy hidegburkolás sikeressége sokszor már az első lap leragasztása előtt eldől. A helyszínen elkészített esztrich gyakran nem felel meg a burkolhatósági követelményeknek és bár úgy néz ki, hogy minden rendben van, az eredmény kétséges. Kopogó lap, felváló burkolat, enyhébb esetben foltos fuga adja tudtunkra, hogy bizony az esztrich nem volt megfelelő.

Mapei - Megjelent a 67. Mapei Krónika
Megjelent a 67. Mapei Krónika 2020.09.08.
Ön is szeretné a legjobbat kihozni építőipari feladataiból?
Ha igen, akkor Önnek szól a Mapei Krónika legújabb, szeptemberi száma

Újra egy Mapei Krónika megjelenést ajánlunk minden építőipari szakembernek. Egy magazint, amiben lehet, hogy éppen Ön fogja megtalálni élete építési megoldását.

Mapei - Időtálló térburkolások- döccenés nélkül!
Időtálló térburkolások- döccenés nélkül! 2020.08.18.
Történelmi városközpontok utcáinak, tereinek történelmi hangulatának megőrzéséhez felújításkor gyakran használunk hagyományos térburkoló anyagokat, azaz kis- és nagyméretű porfir köveket, kőtömböket, kőlapokat. A korunk követelményeit azonban figyelembe kell venni!

Mapei - Polysealant System, az igazi áttörés
Polysealant System, az igazi áttörés 2020.07.16.
"Minden tető annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja." Így fordíthatjuk át a közismert mondást a lapostetőkre, ahol a részletképzések a vízszigetelések legfontosabb részei, ezeket ugyanis úgy kell elkészíteni, hogy szigetelőértékük azonos legyen a tető általános helyének szigetelőértékével.

Mapei - Lábazati megoldások
Lábazati megoldások 2020.06.04.
Homlokzati felújításnál hajlamosak vagyunk "szemmagasságban gondolkodni." Milyen színű legyen a bejárati ajtó, az eresz, a homlokzat, a nyílászáró, a tető, és lehetőleg harmonizáljon is egymással az egész. Időt, energiát, fáradtságot nem ismerve kutatjuk a netet, járunk kereskedésekbe, nézünk meg annyi lehetőséget, amennyit csak lehet.
Rendben, megvan minden.
Tetszik mindenkinek, harmonizál is minden mindennel. Megrendeljük, leszállítják.

Mapei - Utólagos falazatszigetelés Mapei injektáló anyagokkal
Utólagos falazatszigetelés Mapei injektáló anyagokkal 2020.05.13.
Mindannyian találkoztunk már olyan épülettel, melyen a falak padló- vagy lábazatszintjén nedvesedés, vizesedés nyomai mutatkoztak! A jelenség oka a legtöbb esteben a falazat alatti szigetelés hiányossága, hibája! Az idők során számos technológiát dolgoztak ki a falazatok utólagos szigetelésre melyek mindegyike tud jó eredményt biztosítani, ha az alkalmazni kívánt technológiát körültekintően választjuk meg!

Mapei - Purtop Easy T - a láthatatlan megoldás
Purtop Easy T - a láthatatlan megoldás 2020.04.15.
Beázik a ragasztott burkolattal készült tetőterasza? Nem szeretne újra több százezer forintot költeni a javításra? Nincs szíve feltörni a gyönyörű, gondos munkával készült kerámia burkolatot?

Mapei - Feszültségmentesítés tegnap és ma!
Feszültségmentesítés tegnap és ma! 2020.03.06.
A nagyméretű burkolólapok divatja nem tegnap kezdődött. A tehetősek évszázadokon keresztül nagyméretű kőlapokat, elsősorban márvány és gránitot fektettek az épületeikben. Látunk ilyent bőven a templomokban és kastélyokban.

Mapei - Kiemelkedő innovációk a Construmán
Kiemelkedő innovációk a Construmán 2020.02.12.
Ahogy minden évben, úgy természetesen idén is kint leszünk a CONSTRUMA 39. Nemzetközi építőipari szakkiállításon, 2020. április 1-5.

Idén olyan megoldásokkal találkozhat a Mapei standján, ami széles körben nem ismert még a magyar piacon.

Mapei - Innováció-információ-Floorexpo
Innováció-információ-Floorexpo 2020.01.22.
A ma innovációja a holnap gyakorlata és a ma gyakorlata a holnap elavult technológiája. Ez így volt régen is és nincs ez másképpen ma sem.

Mapei - Mapetherm hőszigetelő rendszerrel könnyebb
Mapetherm hőszigetelő rendszerrel könnyebb 2020.01.15.
Ön sem szeret garanciális javításokra visszajárni és olyan anyagokkal dolgozni, amikkel csak nagyon nehezen lehet haladni? A Mapei hőszigetelő rendszereivel garantáltan szeretni fog dolgozni és amennyiben a hőszigetelő rendszerek kivitelezéséhez szükséges gyakorlattal rendelkezik, nem kell majd visszajárnia garanciális javítások elvégzésére.

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information