Könnyen tisztítható falfesték, amely még a baktériumoknak is ellenáll

Tökéletesen alkalmazható falfesték egészségügyi létesítményekbe

A jelenleg folyamatosan bővülő hazai építőipari beruházások egyik szelete az egészségügyi létesítmények építése, illetve felújítása. Egyre többet hallunk új kórházak, rendelőintézetek építésével kapcsolatos projektekről, vagy éppen laboratóriumok, gyógyszeripari épületek létesítéséről szóló hírekről. Mi a közös ezekben a projektekben? Az, hogy ezen épületeknek olyan speciális követelményeknek kell megfelelniük, amelyek a megfelelő, magas szintű higiéniát biztosítják az abban dolgozók, vagy azokat látogató emberek számára. Ezek tehát jellemzően a beltérre vonatkozó követelmények. Például egy milliárdos nagyságrendű beruházás során megvalósuló kórház építés esetén elvárható, hogy a helyiségekben tisztaság legyen és az itt dolgozó orvosok, nővérek, valamint az ide látogató páciensek védve legyenek a fertőzésekkel szemben. Erre fejlesztett ki a Mapei egy új, baktériumoknak is ellenálló, könnyen tisztítható falfestéket, amely a legmagasabb szintű követelményeket is kielégíti.





A Mapecoat ACT 196 néven bevezetett festék megfelel az ISO 22196 szabvány előírásainak, alkalmazását pedig egészségügyi környezetben (kórházak, klinikák, rendelők), iskolákban (iskolák, gyermekgondozási helyiségek) és rekreációs központokban (tornatermek, edzőtermek, wellness helyiségek, öltözők, uszodák) javasoljuk. A Mapecoat ACT 196 különleges összetételű akrilgyanta tartalmú termék vizes diszperzióban, mely védelmet biztosít a biológiai hatások széles spektrumával szemben, megakadályozza a baktériumok felhalmozódását és elszaporodását a felületeken, beleértve azokat is, amelyeket gyakran tisztítanak és fertőtlenítenek. Az IMSL (Industrial Microbiological Services Ltd./Ipari Mikrobiológiai Szolgáltatások) által kiadott vizsgálati jelentés szerint, melyet az antibakteriális aktivitások meghatározására vonatkozóan végeztek el a bevonatos felületeken, a Mapecoat ACT 196 ellenállónak bizonyult a legelterjedtebb baktériumokkal szemben. Négyféle baktériumtörzsre vonatkozóan végeztek el vizsgálatokat és bizonyították a bevonat ellenállóságát ezekkel szemben.

A Mapecoat ACT 196 ún. Bioblock technológiát is tartalmaz, vagyis ellenáll a penésznek és a gombáknak is, így különösen alkalmas a nehezen tisztítható helyiségek védelmére is. Mivel az említett intézményekben, épületekben jellemzően gyakoriak a tisztítási ciklusok, a Mapecoat ACT 196 festék kiválóan ellenáll a különböző, akár erős vegyi anyagokkal végzett tisztító-, és fertőtlenítőszereknek. Nagyon kedvező tulajdonsága az alacsony szennyeződésfelvétele, ami könnyen tisztíthatóvá teszi a felületeket és jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket.




Szintén speciális, és igen széles körben használható új festéke a Mapei Kft.-nek a Mapecoat ACT 021. Ezt a festéket elsősorban az élelmiszeripar létesítményeinek belső falfelületeire ajánljuk, valamint olyan nyilvános és magán környezetben, ahol ételeket, italokat állítanak elő, vagy szolgálnak fel. Ezek lehetnek bárok, éttermek, szupermarketek, iskolák, munkahelyi étkezők. Ezeknek a helyiségeknek is jellemzőjük az, hogy magas szintű higiéniát igényelnek és a falbevonatnak tartósan ellen kell állniuk a tisztítási műveleteknek. Ezt a terméket az olasz UNI 11021 jelű, élelmiszerek használatával kapcsolatos szabvány legszigorúbb követelményeinek feleltettük meg.



Mindezek mellett a termék megfelel az élelmiszeriparban kötelező HACCP előírásoknak is. Ez egy olyan protokoll, amelynek célja az élelmiszerek esetleges szennyeződésének megelőzése. A HACCP-protokoll alkalmazását Európában még a 90-es években írta elő egy irányelv, 2006. január 1-től pedig az európai szabályzat előírja, hogy az élelmiszeripar és az italgyártás területének valamennyi gazdasági szereplője köteles alkalmazni a HACCP-protokollt.

A Mapecoat ACT 021-nek nagyon alacsony a szennyeződésfelvétele és a szagkibocsátása, amely alapkövetelmény az élelmiszeripari környezetben. Ebben a termékben is megtalálható a Bioblock technológia, vagyis a termék ellenálló a penésszel és gombákkal szemben. A Mapecoat ACT 196-hoz hasonlóan kiválóan ellenáll a különböző tisztító- és fertőtlenítőszereknek, kiváló a mosással és súrolással szembeni ellenállóképessége. A festék a hőmérsékletváltozásoknak is kiválóan ellenáll, vagyis alkalmas például hűtőházak falainak és mennyezeteinek festésére.



A Mapecoat ACT termékek felhordva sima, szatén hatású felületet biztosítanak és a Mapei Colormap automata színkeverő rendszerével több, mint 1000 féle változatos színben állíthatók elő.
A fent bemutatott festékek olyan elvárásoknak felelnek meg, amelyek a mai korban természetesnek kell lenniük. Jogos elvárás az, hogy ha például edzőterembe megyünk, akkor ne kapjunk el ott valamilyen betegséget, de az is, hogy egy étteremben kényelmesen hátra merjünk dőlni, és ne azon aggódjunk, nehogy az elfogyasztott vacsora után gyomorrontással kelljen bajlódnunk. A tulajdonosoknak pedig megbízható, tartós megoldást jelentenek a Mapecoat ACT festékek akár éveken keresztül, anélkül, hogy rendszeresen újra kelljen festeniük üzletüket.

Ha a termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy szaktanácsra lenne szüksége keresse szaktanácsadónkat a szaktanacs@mapei.hu e-mail címen.



További információ:
www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2019.06.06.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information