Terrán Leggyakoribb tévhitek a Generon napelemes tetőcserépről

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Terrán tisztaenergia-termelésre alkalmas fejlesztése. Noha már 425 épületnél bizonyított a Generon napelemes tetőcserép, egyedisége miatt számos tévhit övezi. Ezekből vesszük most sorra a leggyakoribbakat.




A Terrán Generon egyedülálló termék a piacon. A tetőcserépbe integrált napelem lényege, hogy minden cserép külön-külön szolárpanelként működik. Folyamatosan bővülő felhasználói bázissal rendelkezik: megközelítőleg 205.000 db beépített modullal, már 425 épületnél bizonyított. Ám még így is sok tévhit merül fel a termékkel kapcsolatban.

Tévhit: Nincs megfelelő hűtés, túlmelegszik a nyári forróságban

A Terrán Generon esetében a megépített cseréphéjazatok mögött minden esetben szükséges egy minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrés, ahol a felmelegedő levegő távozhat, és helyére a környezeti levegővel azonos hőmérsékletű érkezhet. Az így kialakított légrésben cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít.

   


Tévhit: A sok csatlakozó miatt nagyobb a meghibásodás esélye

A Terrán Generon abban is egyedi, hogy a monokristályos szilícium szolárcellákat betoncserép hordozóra építik rá, majd ezeket sorba kötve csatlakoztatják az elektromos hálózatra, a szoláriparban is évtizedek óta használt és bizonyított MC4 csatlakozók segítségével. Ezekből több tízmilliárd darab készült világszerte, így nyugodtan kijelenthető, hogy nem nagyobb a hiba kockázata.

Tévhit: Az egész rendszer leáll egyetlen hibás elem esetén

Szinte egyáltalán nem befolyásolja a rendszer teljesítményét, ha egy cserép elromlik, vagy árnyékba kerül: minden modul bypass diódákkal rendelkezik, ami kizárja az áramkörből a hibás cellát.

Tévhit: Az időjárás viszontagságai kárt tehetnek a napelemekben

Az edzett üveglapok kiváló védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben. A minősítési eljárás része ugyanazon törésteszt, mint a nagypaneles rendszereknél. Mivel a napelemek nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel, ezért átlagos használatnál nincs olyan körülmény, ami miatt tönkremehetnének.

A Generon egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami a szakértők számára is további piaci potenciált teremt. A Terrán a vásárlók mellett a szakembereket is elérhető tudásanyaggal támogatja például az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn komplex tervezéstámogató felülettel, ahol a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész részletes tervezői információk érhetők el.

Terrán AddOn komplex


Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
www.terranteto.hu/akciok
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2022.12.13.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information