Lehetséges műgyanta használata A2 tűzveszélyességi helyeken?

Az építőipari piacon igen gyakran egyre inkább anyag-, pénz- és időtakarékos megoldásokat keresnek a szakemberek. A tervezők szintén arra törekszenek, hogy amennyire műszakilag lehetséges, egyszerűsítsenek a megoldásokon a használatbavételi előírások áthágása nélkül.





Manapság gyakran találkozunk olyan tervezői kiírásokkal, ahol a tervező gyanta alapú padlót ír ki azokra a helyekre, amelyek menekülési útvonalakon, lépcsőházakban helyezkednek el, vagy a tűzveszélyesség alapján A2 besorolásúak.

Ezek a helyek a korábbi hidegburkolatok helyett, az esztétikából valamelyest engedve, így gyanta bevonattal kerülnek kivitelezésre.

A felületek műgyantával történő burkolása azonban csakis az alkalmazott termékek megfelelő égéshője és tűzveszélyességi besorolása esetén szabályos.

A Mapei termékpalettájára felkerült egy olyan termék, amely képes ezt a feladatot hibátlanul megoldani és rendelkezik a szükséges ÉMI dokumentációval és teljesítmény nyilatkozattal is.




Ez a termék a MAPECOAT I 62 W 2K vizes bázisú, epoxigyanta, ami RAL színekben és 11 kg-os kiszerelésben érhető el.

Hogyan használjuk a MAPECOAT I 62 W 2K terméket, ha ilyen kivitelezési megoldás elé kerülünk?

A beton alapfelület legyen az irányelveknek megfelelően síkpontos és legalább 20 N/mm2 nyomószilárdságú. Amennyiben a felület igényli, csiszolással és portalanítással készítsük elő. Az anyag vízzel hígítható, legfeljebb 20%-ban, és ezt meg is kell tenni a felületek szívóképességének megfelelően.

A jellemző anyagszükséglet legfeljebb 0,3 kg/m2. Ennek méretezésénél fontos tudni, hogy a tűzvédelmi előírások átlagolják a bevonatok négyzetméterre jutó égéshőjét.

Mivel a lépcső homloklemezeit elég 0,15-0,2 kg/m2 réteggel fedni, a taposó felületekre ennek arányában több kerülhet! Számoljunk átlagot, a kivitelezés előtt!

Csúszásmentesítéssel is elláthatjuk a felületet, a bekevert homok, vagy MAPEFLOOR FILLER segítségével, a kívánt csúszásmentesség mértékének megfelelő mennyiséggel.

A termék páraáteresztő, tehát felújítás esetén, nem kell az aljzatot feltétlen utólagosan szigetelni.

Függőleges és vízszintes felületeken is egyaránt alkalmazható, festőhengerrel és ecsettel is felhordható.





További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2019.07.30.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information