MAPEPROOF FBT - A szerkezeti betonhoz visszatapadó mélyépítési szigetelő rendszer

A MAPEI folyamatos kutatás-fejlesztési munkájának köszönhetően új lépést tett az alépítmények talajnedvesség, talajvíz elleni szigetelésének biztonságos megoldására.
A beépítés egyszerűsítésére, a speciális segédanyagok mennyiségének csökkentésére, a sérülésekből adódó károsodások elkerülésére, a biztonság növelésére és a kivitelezés helyigényének csökkentésére olyan rendszert hozott létre, amely a vasbeton szerkezettel monolitikus kötést alakít ki.


A technológia jelentősen eltér a megszokott vízszigetelő rendszerektől, mivel nem önálló rétegként, hanem a mélyépítési vasbeton szerkezettel együtt fejti ki szigetelő hatását.




A Mapeproof FBT egy egyszerűen és gyorsan alkalmazható FPO szigetelőlemez, a hátoldalán nem-szőtt polipropilén filc kasírozással, amit még a beton öntése előtt helyeznek el és ami majd tökéletesen tapad a talajszint alatti betonszerkezethez.

A rendszert kiegészíti még az alábbi ragasztó-szalag választék, ezekkel együtt a rendszer egy hidegen beépített szigetelést képez, mely nem igényel forrólevegőt és/vagy lángot:

Mapeproof FBT szalag: ragasztószalag, mellyel a Mapeproof FBT lemezek toldásait a hátsó oldalon ragasztják össze;

Mapeproof SA szalag: ragasztószalag, a Mapeproof FBT lemezek toldásait a belső oldalon ragasztják össze;

Mapeproof BA szalag: kétoldalon öntapadó műanyag ragasztószalag, melyet a Mapeproof FBT lemezek vízszintes és függőleges csatlakozásainál valamint a függőleges sík-váltásoknál alkalmaznak, a beton beöntése előtt;

Mapeproof Fix szalag: kétoldalú ragasztószalag, a Mapeproof FBT szigetelőlemez rögzítésére, a kivitelezés időtartama alatt.

Jellemző felhasználási terület:

Talajszint alatti szerkezetek vízszintes és függőleges felületeinek szigetelése, a beton öntése előtt:



A Mapeproof FBT szerkezeti alaplemezek alá, cölöpfalaknál, szádfalaknál és egyéb mélyépítési munkákban alkalmazott támszerkezeteknél is használható.




A Mapeproof FBT szigetelési rendszer előnyei:





További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2019.10.29.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information