MIÉRT LEHET A SILANCOLOR VÉKONYVAKOLAT A LEGJOBB VÁLASZTÁS?

A Mapei végső bevonati rendszerek termékcsaládjában számtalan terméket találunk, melyek a kötőanyaguk alapján, a feladat függvényében, valamint az építtető elvárásai szerint választhatók. Ám napjainkban mindinkább előtérbe kerülnek a szilikon bázisú bevonatok, és valljuk be őszintén, ennek meg is vannak az okai. A végső felületképző megoldások terén már évtizedes tapasztalatok állnak rendelkezésünkre, melyek egyértelműen bizonyítják a szilikon bevonatok előnyeit.





Kijelenthetjük, hogy a szilikon vakolatok kiváló páraáteresztő képességgel bírnak, felületük víztaszító.

A víz Földünkön az élet elengedhetetlen része, ám a cement alapú szerkezetek károsodásának egyik legfontosabb okozója is.

Az alábbi halmazállapotokban éri a víz a falazatot:



Eső éri a homlokzatot

A felület vízálló tulajdonsága a csapadék elleni védelem szempontjából jelentős tényező. A SILANCOLOR vakolatok vízlepergető hatásának köszönhetően szinte mindig száraz felületet, egyben öntisztuló képességet is eredményez. A felületet szennyező por, korom stb. lerakódásait, melyek szilikon vakolat esetében az anyag tulajdonságai miatt eleve csekély mértékűek, eső alkalmával a végig gördülő vízcseppek folyamatosan tisztítják.




Jég éri a homlokzatot

Ha a végső bevonat hajszálrepedésein keresztül beszivárgó esővíz a hőmérséklet csökkenésével szilárd halmazállapotúvá (jéggé) válik, ez a halmazállapot változás a víz által kezdetben elfoglalt térfogat mintegy 9 %-os megnövekedésével jár, amely a "fagyási repedések" jelenséget okozza.

A SILANCOLOR TONACHINO egy szálerősítéses szilikongyanta bázisú vékonyvakolat, szintetikus szálakat tartalmaz a jó repedésáthidaló képesség érdekében!




Vízpára éri a homlokzatot

Amikor a kapilláris hatás következtében a falazat által felszívott, vagy a falban tárolt víz halmazállapota folyékonyról légneművé változik, a pára hatására a fal felületén levő, nem megfelelő páraáteresztő fedővakolat réteg felhólyagosodik vagy leválik.

A SILANCOLOR TONACHINO nem párazáró, hanem olyan porózus réteget képez, amely a speciális szilikongyanták alkalmazása miatt páraáteresztésben verhetetlen!

A SILANCOLOR termékcsalád felületi bevonatai biztosítják a falazatok védelmét az agresszív vegyületekkel, az UV-sugárzással, és általánosságban a nedvességgel szemben, változatlanul fenntartják a falazat páraáteresztő képességet, és vízlepergető tulajdonságot biztosítanak a falnak.

Azt hiszem, ezen tényezőket figyelembe véve a SILANCOLOR vakolattal készült homlokzatunk élettartamát sikerül pozitív irányba befolyásolnunk! Kivitelezőként sincs okunk megijedni a SILANCOLOR termékcsaládtól, a kivitelezés lépései megegyeznek a vékonyvakolatok általános felhordási szabályaival.

A SILANCOLOR termékek a MAPETHERM homlokzati hőszigetelő rendszer végső bevonataként, valamint minden cement vagy mészbázisú vakolat, sőt szárító vakolatrendszer (Mapei POROMAP és MAPE-ANTIQUE rendszer) díszítőbevonataként is megállja a helyét.

forrás: 63. Mapei Krónika



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2019.09.05.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information