Nedvesedő falazatok problémája örökzöld sláger,
de itt a megoldás


A nedvesedő falazatok problémája a szakemberek körében szinte örökzöld slágernek számít, mivel mind a régi, mind az új épületek vízszigetelésének minősége, vagy annak teljes hiánya okot ad arra, hogy a nedvesedő falazatokkal foglalkozzunk.Az említett probléma megoldásának egyik fontos része a megfelelő minőségű szárító vakolat rendszer alkalmazása, mely magas pórustartalmának és más egyéb jellemzőinek a segítségével lehetővé teszi az átnedvesedett falazatok kiszáradását. Természetesen a szárító vakolatok alkalmazása önmagában nem minden esetben oldja meg a nedvesedés problémáját, előfordulhat például, hogy a szárítóvakolat alkalmazása mellett a falszerkezet injektálására is szükség van. A Mapei-nek mindkét feladatra kiváló minőségű anyagai vannak, de ezúttal a szárítóvakolatokat, ezen belül is a Poromap termékcsaládot fogjuk kicsit jobban szemügyre venni.

A Poromap szárítóvakolat rendszerről általánosságban elmondható, hogy az lehetővé teszi tégla, kő és tufa falazatok helyreállítását, ideértve a felszivárgó nedvesség és a sókivirágzás által károsított, nemrégiben épült épületek renoválását is. A termékek közt találhatunk simítható és szórható készítményeket, valamint finomszemcséjű felületképző termékeket is. A rendszerben található termékek puccolán reakciójú hidraulikus kötőanyagokból készülnek. A puccolán egy speciális kötőanyag, amit már az ókori rómaiak is használtak, és amellyel olyan erős kötést tudtak létrehozni az alkalmazott habarcsokban, amely sok megmaradt római építményben bizonyítottan kiállta az idő próbáját.
A Mapei kutatói a mai puccolános anyagokkal a korabeli kötőanyag kiváló tulajdonságait "utánozták le" és hasonlóképp tartós anyagokat hoznak belőlük létre. A Poromap termékeknek igen magas a szulfátállósága és kiváló páraáteresztő képességgel rendelkeznek. A termékek eleget tesznek az MSZ EN 998-1 (Kültéri és beltéri vakolóhabarcsok) szabványnak, emellett pedig ökológiailag fenntartható habarcsoknak minősülnek, ugyanis nagyon alacsony illékony szerves anyag kibocsátásuknak köszönhetően elnyerték a GEV Institut EC1 R Plus minősítését.

További előnye a Poromap termékcsaládnak, hogy rendelkeznek a magyar piacon is elvárt WTA tanúsítvánnyal, mely a felújító vakolatok kiváló tulajdonságainak meglétét garantálja.

Felépítését tekintve a Poromap szárítóvakolat rendszer rendelkezik egy előfröcskölő, vagy gúzoló habarccsal, melyet Poromap Rinzaffo-nak neveztek el. Ez a habarcsréteg kerül fel közvetlenül a megtisztított felületű kezelendő falazatra kb. 5mm vastagságban. Az előfröcskölő réteg alkalmazásának célja, hogy megfelelően homogén felületet biztosítson a szárítóvakolat számára, növelje a tapadást, illetve, hogy megakadályozza a falazatban lévő sók túl korai vándorlását a szárítóvakolat megkötése előtt.

Az előfröcskölő rétegre kell felhordani a Poromap Intonaco szárítóvakolatot min. 2cm, max. 3cm egyrétegű vastagságban. Ez a vakolat fogja biztosítani a falazatban lévő nedvesség megfelelő kipárolgását, illetve a falazatban lévő sókristályok tárolását az évek során anélkül, hogy a vakolat eközben károsodna.

A rendszert a Poromap Finitura elnevezésű simító habarcs teszi teljessé, mely finomszemcséjű, sóálló, páraáteresztő és mészbázisú habarcs. Természetes felületképző anyag, mely esztétikus felületet biztosít a felújított falszerkezetnek. Alkalmazása után a falfelület lefesthető például a nagy páraáteresztő képességgel rendelkező Silancolor Pittura festékkel, de kiváló megoldás lehet a Silancolor Tonachino színvakolat alkalmazása is. Utóbbi esetben a Poromap Finitura simítóhabarcs akár el is hagyható.

Ami fontos lehet főleg egy kivitelező számára az az, hogy a Poromap Rinzaffo és a Poromap Intonaco termékek nem csak kézi, hanem gépi felhordásra alkalmas kivitelben is kaphatók. Ezek a termékek Poromap Rinzaffo Macchina és Poromap Intonaco Macchina néven kerültek forgalmazásba. A termékékek kézi, illetve gépi változatainak legfőbb műszaki paraméterei megegyeznek egymással, csak minimális eltérések vannak ezek között. A Macchina változatok PFT G4, vagy G5, illetve Putzmeister MP25 és Turbosol típusú, folyamatos üzemű vakológépekkel dolgozhatók be és természetesen jóval nagyobb sebességgel lehet haladni velük a kivitelezés során. A mai szűkös munka erőforrású magyar piacon ez a szempont felbecsülhetetlen értékű lehet. A nagyobb felületeken történő bedolgozás szükségessége mindenképpen indokolttá teszi a gépi változatok alkalmazását.

Fontos, hogy ne alkalmazzuk a gépi bedolgozáshoz kifejlesztett termékeket kézi felvitellel, illetve ne használjuk a kézi bedolgozáshoz használatos termékeket géppel.

Akármelyik kivitelezési módot válasszuk, a Poromap rendszer alkalmazásával hosszú éveken keresztül garantálható, hogy a felújított nedves falazatból a nedvesség hatékonyan el tud távozni és a felszívódott sók sem fogják károsítani az új vakolatot.
Poromap Intonaco bedolgozása kézzel

Poromap Intonaco Macchina bedolgozása vakológéppel

Poromap Intonaco Macchina lehúzásaTovábbi hasznos információkért látogassa meg a www.mapei.hu weboldalt.

További információ:
www.mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.2018.02.20.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Mapei hírek:


Mapei - A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés
A hőszigetelő rendszerek új generációja- PIR hőszigetelés 2022.01.01.
Eps, Grafit, Ásványi. Akik valaha hőszigeteltek vagy terveztek hőszigetelést, mindannyian ismerik ezeket a neveket, és a hozzájuk kapcsolódó rendszereket. Tudják azt is, hogy az elmúlt években ezek a hőszigetelő rendszerek szinte semmilyen fejlődésen nem estek át. Forradalmi volt, amikor megjelent a grafit őrleményt tartalmazó EPS hőszigetelés, amely 25%-kal jobban szigetelt, mint a hagyományos. Ezt követte az ásványi lemezek homlokzaton történő alkalmazása, és lég- és páraáteresztő hőszigetelő rendszer megnevezés.

Mapei - Kedves Mapei Krónika Olvasó, kedves Partnerünk!
Kedves Mapei Krónika Olvasó, kedves Partnerünk! 2021.12.07.
Először mindig a fiamat kérem meg, hogy olvassa el a Mapei Krónika új számát. Ő az első kirtikusa a lapnak. Fiatal, friss, bátor gondolkodása sokat jelent, és mindig építő a szerkesztésben, a lap további tervezésében.
A Mapei Krónika december elején megjelenő téli számát még nem adhattam a kezébe, de nagyon várom, hogy figyelmesen átlapozza, és én meghallgathassam, mit lehetne még jobban tenni az újságért, és értetek, kedves Olvasók.

Mapei - Hosszabbítsa meg a vízszigetelés szezonját a hidegebb hónapokra
Hosszabbítsa meg a vízszigetelés szezonját a hidegebb hónapokra 2021.11.15.
A MAPEI, a vízszigetelési rendszerek vezető gyártója, örömmel jelenti be POLYGLASS modifikált-bitumenes lemezes termékkínálatának bővítését. A hidegebb körülmények közötti teljesítményre optimalizálva ezek a rugalmas lemezek megtakarítják a munkaidőt, és lehetőséget biztosítanak a vállalkozóknak a tetőszigetelési szezon meghosszabbítására.

Mapei - Legújabb generációs statikus polimer szálak
Legújabb generációs statikus polimer szálak 2021.11.02.
Az építőipar által felhasznált termékek közül az egyik leginnovatívabban fejlődő csoportja a betonba adagolható statikus (makro) polimer szálak területe.

Mapei - 71. Mapei Krónika
71. Mapei Krónika 2021.09.14.
Süt a nap, de már itt-ott hullanak a levelek. Hűvösödik, de még csak most indul a munka dandárja. Az őszi idő, ha szerencsésen alakul az időjárás, igen kedvező az építéshez. Nekünk a Mapei-nek, és partnereinknek az a legfontosabb, hogy a szeptemberrel új lendületet vesz az építés, és nekilódul az őszi szezon.

Mapei - Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer
Egyedülálló program a magyar és nemzetközi piacon- MAPEI Composer 2021.09.08.
Hisszük, hogy az építőanyag gyártóknak részletesebb ismeretei vannak arról, hogy egy adott rétegrendbe a termékét milyen vastagságban, milyen kialakítással, alapozóval, vagy éppen anélkül kell beépíteni. Ebben a munkában nyújt segítséget a Mapei új rétegrend szerkesztő kiegészítő alkalmazása, a MAPEI Composer, az ArchiCad kiegészítő programja. Segítségével a tervezők a lehető legegyszerűbb módon tervezhetik be a Mapei által nyújtott rétegrendeket.

Mapei - Pincék új élete utólagos belső oldali vízszigetelés kialakításával
Pincék új élete utólagos belső oldali vízszigetelés kialakításával 2021.08.17.
Számos épületnél - legyen az újonnan épült vagy történelmi jelentőségű - problémákat okoz a falazatokba felszívódó nedvesség, mely a lakott terekben egészségtelen klímát, a penészesedés miatt allergiás reakciókat okozhat, miközben a külső oldalon esztétikai hibákat és sokszor málló vakolatot is eredményez. Mit tegyünk ilyen helyzetekben? Ez a vízszigetelés hiányából fakadó probléma kezelhető a Mapei antikondenzációs megoldásával: a falazat injektálásával és szárítóvakolat alkalmazásával a falazat száraz lesz, mely lehetővé teszi, hogy az addig kihasználhatatlan nedves helyiséget akár lakótérként, akár üzlethelyiségként is lehessen használni.

Mapei - Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra
Szárítóvakolat rendszerek károsodott falazatra 2021.07.12.
Sok magánház esetében - legyen az újonnan épült vagy történelmi jelentőségű - gyakran van szükség a falazat szárítására szárítóvakolat és/vagy kémiai gát alkalmazásával. Az ilyen fajta beavatkozás célja azon károsodások javítása, amelyeket a felszálló nedvesség és/vagy agresszív sók okoztak és melyeknek a falazatok gyakran ki vannak téve. Mit tegyünk ilyen helyzetekben? A műszaki támogatáson túl a Mapei-nek több különböző megoldása van ezekre.

Mapei - Kibeszéljük a szakmát- elindult a Mapei Krónika Podcast
Kibeszéljük a szakmát- elindult a Mapei Krónika Podcast 2021.06.23.
Útjára indult a Mapei Krónika Podcast, a Mapei új kommunikációs szolgáltatása az építő szakemberek és az építtetők számára. Egy könnyed, személyes, mégis gazdag tartalommal rendelkező újdonság, ami a fülnek szól: ez a Mapei Krónika Podcast.

Mapei - Hidegburkolás alakváltozásra képes aljzatokra
Hidegburkolás alakváltozásra képes aljzatokra 2021.06.22.
Ha az a házi feladat, hogy alakváltozásra képes aljzatra kell rétegrendet terveznünk, javasolnunk vagy kiviteleznünk, akkor mielőtt reflexből a cementes aljzatokhoz bevált rétegrendekhez nyúlnánk, gondoljuk végig a dolgot.

Mapei - Pincék, alagsorok utólagos, belső oldali vízszigetelése
Pincék, alagsorok utólagos, belső oldali vízszigetelése 2021.05.28.
Sok épületnél gondot okoz a falazatokba felszívódó nedvesség, mely a lakott terekben rossz klímát, a penészesedés miatt allergiás reakciókat okozhat, a külső oldalon pedig legalább esztétikai problémákat, de sokszor málló vakolatot eredményez. Ez a probléma a falazat injektálásával és szárítóvakolat alkalmazásával (MAPESTOP CREAM és POROMAP SZÁRÍTÓVAKOLAT) a legtöbb esetben viszonylag egyszerűen orvosolható.

Mapei - Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére
Hogyan válasszunk megfelelő polimer-bitumenes lemezt a lapostető csapadékvíz szigetelésére 2021.05.01.
Ahogyan az közismert, a bitumenes lemez alapját adó keverékhez használt elsődleges polimertől függően kiváló termékekhez lehet jutni, amelyek azonban egymástól élesen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes ezekkel tisztában lenni a szigetelőrendszer tervezési és kivitelezési fázisában is, annak érdekében, hogy az előnyök a lehető legjobb módon kerüljenek kihasználásra.

Mapei - 2021 a lakossági felújítások éve
2021 a lakossági felújítások éve 2021.04.01.
A lakossági felújításokat segítő állami támogatások termékeny talajra hullanak. A családok lelkesen tervezik, hogy mire fordítják majd azt a hárommillió forintos támogatást, ami az új otthonfelújítási programmal vált elérhetővé számukra. Aztán az álmokat tett követi, és szembe találkoznak sok-sok bizonytalansággal. A támogatás kinek, mire és hogyan elérhető? Mit lehet tenni, ha nem tudom a teljes összeget előre finanszírozni? Ha megvan a pénz, hogyan lehet a kivitelezést a legrövidebb idő alatt, a legkisebb felfordulással elvégezni? Szét kell vernem mindent ahhoz, hogy felújítsak? Mit és hogyan kivitelezzek és kiviteleztessek?

Mapei - Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ?
Hogyan született ipari műemlékből kulturális központ? 2021.03.01.
Az Almagià egy, a ravennai kikötőben álló, korábban egy kőolaj-finomító kénraktáraként funkcionáló ipari műemlékből lett kulturális központ. Az 1888-ban, Giuseppe Castellucci tervei alapján Vito Almagià vállalkozása számára épült üzem közel egy évszázadon át működött, de a tulajdonosok a keresletcsökkenés miatt végül a bezárás mellett döntöttek.

Mapei - A lehetőségek éve
A lehetőségek éve 2021.02.12.
A Mapei szakemberei az Ön rendelkezésére állnak úgy az építés, mint a vállalkozásépítés és kommunikáció terén.

Mapei - A KOMPLEX SZERKEZETI MEGERŐSÍTÉS NYOMÁN ÚJ ÉLETRE KELT EGY DÉL-OLASZORSZÁGI SZÍNHÁZ MŰEMLÉKI ÉPÜLETE
A KOMPLEX SZERKEZETI MEGERŐSÍTÉS NYOMÁN ÚJ ÉLETRE KELT EGY DÉL-OLASZORSZÁGI SZÍNHÁZ MŰEMLÉKI ÉPÜLETE 2021.02.05.
A dél-olaszországi Tarantóban 1907-ben felavatott "Cinematografo Internazionale" színház építtetője egy helyi üzletember volt.
A színházat 2000-ben a helyi városi tanács vásárolta meg, de miután az épület állapota romlani kezdett, 2015-ben pályázati felhívást tettek közzé annak helyreállítására és felújítására. A több mint 4 millió eurós teljes költségvetésből megvalósított, és a Fusco Színház avatásával záruló beruházás 2018 decemberének végére készült el.

Mapei - Kis kockák, nagy kockázat!
Kis kockák, nagy kockázat! 2021.01.05.
Ma az üveg, kő és kerámia mozaikok színes kavalkádjával találkozunk a piacon. Ezeknek a gyönyörű és általában nagyértékű termékeknek a burkoláskor ezernyi apróságra kell odafigyelni ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, mint amit megálmodtunk!

Mapei - Kezdje 2021-et felkészülten a sikerre
Kezdje 2021-et felkészülten a sikerre 2020.12.09.
A sikerre vágyó vállalkozó szakemberek a laza téli estéket sem töltik csupán pihenéssel. A szenvedély, hogy minél jobbat, többet hozzanak létre a következő évben, nem hagyja nyugodni az elhivatott embert még a pihenő időszakban sem. Tudáshoz jutni mindig lehet, és persze elengedhetetlen. Hogyan tegyük ezt a téli ünnepek kevésbé pörgős időszakában? A válasz egyszerű: Mapei Krónika.

Mapei - A másodlagos, avagy a burkolat alatti vízszigetelések
A másodlagos, avagy a burkolat alatti vízszigetelések 2020.11.19.
Egy szakembernek nem kell magyarázni a vízszigetelések jelentőségét. Egy új építésű épület ráfordításainak hozzávetőlegesen 3-5%-át teszik ki, azonban a műszaki problémáknak legalább 85 %-át a nem megfelelő anyagokkal vagy technológiával kialakított vízszigetelés okozza.

Mapei - Hatékony ragasztás - tartós burkolat!
Hatékony ragasztás - tartós burkolat! 2020.10.16.
Vékony-, vastag-, és folyékonyágyas bu
A burkolatok növekedésének trendje, a kivitelezői igények változása és az ezekből születő magas elvárások egyre nagyobb követelményeket támasztanak a hidegburkolati ragasztókkal szemben is. A Mapei a termékek specializációjával igyekszik megfelelni
ezeknek a piaci elvárásoknak. Ennek köszönhetően újabb és újabb termékek jelennek meg, amik a kivitelezés hatékonyságát, minőségét és biztonságát javítják. Vastagabb ragasztóágy, könnyített vagy akár folyékonyágyas bedolgozhatóság és sok más egyéb tulajdonság támogatja a "Már elsőre végleges burkolat kialakítását!". rkolatragasztás

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information