Aliplast Szabálytalanul szabályos vonalak

A többfunkciós ABATON tervezése során a homlokzattal kapcsolatos koncepció szerint az eltérő színek és formák tömege jelenik meg az létesítményen, ezzel high-tech hangulatot alkotva a naturalitás tökéletes kontrasztját. Ennek megvalósításában a legnagyobb szerepe minden kétséget kizáróan a függönyfal rendszernek volt, amely az Aliplast Aluminium Systems műszaki megoldásaival készült.
Szinte a Tátra mellett fekvő, szlovákiai Poprád településen felépített modern ABATON épület "nonfiguratív" megjelenésével az építészek körében sokak szerint ellentétet generáló lehet. Az objektum változatos funkciót lát el: irodaház, kereskedelmi központ és szálláshely egyidejűleg. A közegére rendhagyó hatással bíró épület tervezése során azonban a szándékosságé volt a főszerep.
Az épület újszerű, háromszög alakja kitűnik a környező épületek közül. Az üveg és az alumínium lendületes kombinációja hívogatja a tekintetet. A homlokzat rendhagyó formája, a fények és így az objektum egész tömege ezzel a miniatűr csempe design megjelenéssel olyan ingert kelt, mintha az épület örökös mozgásban volna. Az oszlop alakú architektúrán belül a design leginkább a szerteágazó faágakra emlékeztet, amely már csak a hab a tortán az épület stílusához vonatkozóan, hiszen nem ez a legfeltűnőbb.


Absztrakt gyémánt az Aliplast megoldásaival

Sík üvegfelszín a látszóbordás struktúráig, kihangsúlyozott hőszigetelési vagy tűzgátlási szándék - az Aliplast műszaki fortélyai az összes felsorolt esetben elsőbbséggel használható. Az ABATON épületében beépített MC-WALL egy látszóbordás függönyfal szerkezet, amelynél a lizénák és a bordák szélessége egyformán 55 mm. Ez a szélesség légies látványt nyújt. Ezen látszóbordás függönyfal esetében lehetséges íves és szög alatt csatlakozó, vagy tört tengelyű fal készítése is, ami nagy szabadságot nyújt az építészeti elgondolások megvalósításához. Normál esetben egy épület függönyfal rendszere csupa derékszögből áll, így keltve tökéletesen szabályos látványt. A kivitelezők fő célja az volt, hogy olyan függönyfal rendszert találjanak, amellyel megvalósíthatóak a tervezők extrém ötletei, erre pedig kiválóan alkalmasak az Aliplast termékei. Az épület szerkezeti rendszerének köszönhetően az építészek meg tudták valósítani elsődleges és különleges tervüket, hogy az épület egészében ne jelenjen meg derékszög.

A szlovákiai ABATON a hozzáértők tapasztalati alapján a legkülönbözőbb emocionális hatást váltotta ki eddig. Az azonban feltétlenül kijelenthető, hogy az objektum a kortárs építészet egyik olyan követe, amely a környéken eddig még nem látott, feledhetetlen és vitát provokál.


További információ:

www.aliplast.hu
info@aliplast.hu2015.04.01.

Aliplast HírekAliplast CADAliplast Aliplast katalógusAliplast Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Aliplast hírek:


Aliplast - Legyen a munkatársa a dinamikusan fejlődő ALIPLAST csapatnak!
Legyen a munkatársa a dinamikusan fejlődő ALIPLAST csapatnak! 2022.06.02.
Az Aliplast építőipari cégcsoport magyarországi képviselete tevékenységének bővítése céljából alkalmazástechnikai tanácsadó kollégát keres

Aliplast - Megjelent az új Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár
Megjelent az új Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár 2017.07.13.
Az aliplast könyvtárban többféle alumínium profilrendszerű ajtó, ablak és függönyfal elem közül választhat. A könyvtár segítségével az előre beállított nyílászáró típusokon túl egyedi felépítésű összetett ablakokat és függönyfalakat is elhelyezhet az alaprajzon. Az épületmodellbe betervezett nyílászárókról aliplast konszignációs lista is készíthető.

Aliplast - Aliplast Évzáró Party 2015.12.04.
Aliplast Évzáró Party 2015.12.04. 2015.11.24.
Az Aliplast Magyarországi Képviselete szeretettel meghívja Önt a 2015 december 4-én 17:00 órakor kezdődő évzáró rendezvényére

Aliplast - Aliplast alumínium nyílászáró rendszerek
Aliplast alumínium nyílászáró rendszerek 2015.10.02.
A tihanyi öregkikötő építésnél - az eredetileg tervezett alumíniumrendszert kiváltandó - az Európai Unió normáinak megfelelő aliplast MC WALL függönyfal rendszerét, valamint az aliplast IMPERIAL ajtó és ablak rendszerét tervezték be a kedvező ár elérését és a jó minőség megtartását célozva. Az Aliplast.hu honlapján megtekinthető mindkét termékcsoport összes nyílászáró-rendszere, és az építészek számára elkészített CAD file-ok is.

Aliplast - Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár
Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár 2015.05.11.
Az aliplast könyvtárban többféle alumínium profilrendszerű ajtó, ablak és függönyfal elem közül választhat. A könyvtár segítségével az előre beállított nyílászáró típusokon túl egyedi felépítésű összetett ablakokat és függönyfalakat is elhelyezhet az alaprajzon. Az épületmodellbe betervezett nyílászárókról aliplast konszignációs lista is készíthető.

Aliplast - Szabálytalanul szabályos vonalak
Szabálytalanul szabályos vonalak 2015.04.01.
A többfunkciós ABATON tervezése során a homlokzattal kapcsolatos koncepció szerint az eltérő színek és formák tömege jelenik meg az létesítményen, ezzel high-tech hangulatot alkotva a naturalitás tökéletes kontrasztját. Ennek megvalósításában a legnagyobb szerepe minden kétséget kizáróan a függönyfal rendszernek volt, amely az Aliplast Aluminium Systems műszaki megoldásaival készült.

Aliplast - Tervezés CPR szerint az Aliplast alumínium profilrendszereivel
Tervezés CPR szerint az Aliplast alumínium profilrendszereivel 2015.02.19.
Alumínium profilokkal készülő függönyfalak és nyílászáróprofilok többnyire középületek tervezése esetén kerülnek a szakemberek látókörébe. Mivel a középületeket többnyire központi költségvetésből finanszírozzák, az ide beszállító cégek, így az Aliplast számára is kiemelten fontos, hogy profiljaival elérhetőek legyenek a követelményértékek. Erről saját lengyelországi laborjában végzett vizsgálatok mellett a cég a magyar piacra érvényes és a tervezők munkáját segítő dokumentumokkal készült fel.

Aliplast - Aliplast Aluminium Systems rendszeranyagok az "Év házában"
Aliplast Aluminium Systems rendszeranyagok az "Év házában" 2014.11.17.
A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara az Építészet Hónapja alkalmából tartotta az "Építészet Napját", ahol kihirdették az Év Háza Komárom-Esztergom megyében díjakat.

Aliplast - Aliplast Aluminium Systems portálok a Fővárosi Nagycirkusz főbejáratán
Aliplast Aluminium Systems portálok a Fővárosi Nagycirkusz főbejáratán 2014.11.17.
IMPERIAL rendszerünkből készült a Fővárosi Nagycirkusz főbejárata.

Aliplast - Elegáns homlokzati harmonikaajtó-rendszer
Elegáns homlokzati harmonikaajtó-rendszer 2014.07.15.
Az Aliplast kínálta Visofold és Visofold Panorama harmonikaajtó-rendszereket felváltotta az új Panorama rendszer - a háromkamrás, hőhídmentes, elegáns rendszer szélesre tárható homlokzatok, átjárók létesítését teszi lehetővé. Az alkalmazott profilok látszó szélessége csökkent, aminek hatására a szerkezet könnyeddé vált.

Aliplast - Aliplast ablak-ajtó, függönyfal és télikert profilrendszerek az eptar.hu-n
Aliplast ablak-ajtó, függönyfal és télikert profilrendszerek az eptar.hu-n 2014.06.20.
Júniustól az eptar.hu-n is tájékozódhatnak látogatóink az aliplast alumínium nyílászáró profilrendszereivel kapcsolatban. Az építőanyag katalógusunkba felkerültek a cég legfontosabb termékei; a főoldalunkon pedig tájékozódhatnak az aliplast életének legfontosabb eseményeiről.

Aliplast - Rejtett szárnyas panelajtó
Rejtett szárnyas panelajtó 2014.05.27.
A rejtett szárnyas panelajtó a legigényesebb felhasználók számára kifejlesztett lehetőség. A korszerű műszaki megoldások és a megjelenés nem csupán egy tartós és funkcionális bejárati ajtót eredményez a házon, hanem annak dísze, névjegye lesz.

Az aliplast rejtett szárnyas panelajtót nem csupán elegáns megjelenése, hanem kiváló műszaki paraméterei is jellemzik. A szerkezet különféle befoglaló méretekkel készülhet és nagyobb portálméretekhez is kiválóan alkalmazható, növelve a tervezői szabadságot egy épület megjelenéséhez valóban illő termék megalkotásával.

    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information