Aliplast Tervezés CPR szerint az Aliplast alumínium profilrendszereivel

László Ildikó, okl. építőmérnök

Alumínium profilokkal készülő függönyfalak és nyílászáróprofilok többnyire középületek tervezése esetén kerülnek a szakemberek látókörébe. Mivel a középületeket többnyire központi költségvetésből finanszírozzák, az ide beszállító cégek, így az Aliplast számára is kiemelten fontos, hogy profiljaival elérhetőek legyenek a követelményértékek. Erről saját lengyelországi laborjában végzett vizsgálatok mellett a cég a magyar piacra érvényes és a tervezők munkáját segítő dokumentumokkal készült fel.


Egy nyílászáró teljesítményét három összetevő határozza meg: a profil és a vasalat minősége, a nyílászáró összeszerelésének és a használt kiegészítő elemek (üvegezés, gázkitöltés, távtartó) minősége, valamint természetesen a nyílászáró beszerelésének a minősége.
A nyílászárók teljesítményének fentebb említett egyik összetevőjeként érdemes komoly alternatívaként figyelembe venni az Aliplast alumínium profiljait.

Az Aliplast termékkínálata széleskörű: hőhidas és hőhídmentes, alumínium anyagú nyílászáró profilrendszerek tolóajtók, harmonikaajtók, tűzgátló szerkezetek, télikertek, üvegtetők, függönyfalak gyártásához, valamint kiegészítő alumínium rendszerek.


                                 


A függönyfal profilrendszerek látványtól és funkciótól függően lehetnek: alapkivitelű (MC Wall), strukturális kivitelű (MC Glass), fokozott hőszigetelésű (MC Passive) és tűzgátló profilrendszerek (MC Fire).
Vizsgálatok itthon és külföldön

A belga központú CORIALIS-csoport Belgiumok kívül Nagy-Britanniában, Franciaországban, Kínában és 2002-óta Lengyelországban gyárt alumínium nyílászáró profilrendszereket.
A lengyelországi gyár látja el a Közép- és Kelet-Európai piacot, köztük a 2010. óta képviselettel rendelkező Magyarországot is. Itt nagy kapacitású alumínium extrudáló préssor, vízszintes- és függőleges porfestő-berendezés, valamint saját vizsgálólaboratórium biztosítja a minőségi gyártást.
A gyárban működő laboratóriumban nem csupán a fejlesztések előkészítésekor végeznek vizsgálatokat, hanem a cég műszaki megoldásainak felhasználásával készülő szerkezet vízzárását, légzárását és szélállóságát vizsgálják.Az Aliplast más építőanyag-gyártókhoz hasonlóan felkészült a rendeletváltozásokra: 2014-ig Építőipari Műszaki Engedéllyel (ÉME-vel) rendelkezett, majd ennek lejártával nem volt szükség Nemzeti Műszaki Értékelésre (NMÉ-re) történő átalakítására, hiszen a nyílászárókra már vonatkozik harmonizált európai szabvány (hEN).
A cég nem megszakította meg az ÉMI-vel való együttműködését, így versenyképességét egy önkéntes dokumentummal, Alkalmazástechnikai Bizonyítvánnyal (ATB-vel) tartotta meg, amely tartalmazza mindazokat a vizsgálati eredményeket, amelyek az ÉME-ben is szerepeltek. Az ATB elérhető a cég honlapján és az ÉMI honlapján is. A www.aliplast.hu honlapról letölthetők a teljesítménynyilatkozat segédletek is.

A végtermékek, azaz a nyílászárók, függönyfalak teljesítménynyilatkozatainak kiállítása a 305/2011/EU CPR rendelete alapján, az ablakgyártók feladatai közé tartozik.
20/2014. (III. 7.) BM rendelete az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet módosításaiban a határoló- és nyílászáró szerkezetek hőátbocsátási tényezőire vonatkozó követelmények fémszerkezetű nyílászárók és függönyfalak esetében 1,4 W/m2K-re szigorodtak.
A TNM rendelet 6/A. § -ban olvasható, hogy a szigorúbb követelmények "Az energia-megtakarítási célú hazai vagy uniós pályázati forrás vagy a központi költségvetésből származó támogatás igénybevételével megvalósuló bármilyen rendeltetésű." épületekre is vonatkoznak.
Hőhidmentes nyílászárórendszerei, alkalmasak a háromrétegű üvegezés befogadására.


Aliplast profilrendszerek főbb előnyei:Az Aliplast Magyarországon olyan jelentős referenciákkal büszkélkedhet, mint Fővárosi Nagycirkusz portálja, Szegedi Füvészkert, Komárom-Esztergom megyei Év Háza 2014 nyílászárói.Összefoglalva, bármilyen nyílászáró vagy függönyfal tervezés és kiírása esetében éljünk a közbeszerzésről szóló 310/2011. (XII. 23.) Korm. Rendeletben szereplő "vagy azzal egyenértékű" lehetőséggel, ugyanis az Aliplast profilrendszerek alkalmazásával nemcsak kiváló minőséget választunk, hanem a beruházás költségei is nagymértékben csökkenthetők.

További információ:

www.aliplast.hu
info@aliplast.hu2015.02.19.

Aliplast HírekAliplast CADAliplast Aliplast katalógusAliplast Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Aliplast hírek:


Aliplast - Legyen a munkatársa a dinamikusan fejlődő ALIPLAST csapatnak!
Legyen a munkatársa a dinamikusan fejlődő ALIPLAST csapatnak! 2022.06.02.
Az Aliplast építőipari cégcsoport magyarországi képviselete tevékenységének bővítése céljából alkalmazástechnikai tanácsadó kollégát keres

Aliplast - Megjelent az új Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár
Megjelent az új Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár 2017.07.13.
Az aliplast könyvtárban többféle alumínium profilrendszerű ajtó, ablak és függönyfal elem közül választhat. A könyvtár segítségével az előre beállított nyílászáró típusokon túl egyedi felépítésű összetett ablakokat és függönyfalakat is elhelyezhet az alaprajzon. Az épületmodellbe betervezett nyílászárókról aliplast konszignációs lista is készíthető.

Aliplast - Aliplast Évzáró Party 2015.12.04.
Aliplast Évzáró Party 2015.12.04. 2015.11.24.
Az Aliplast Magyarországi Képviselete szeretettel meghívja Önt a 2015 december 4-én 17:00 órakor kezdődő évzáró rendezvényére

Aliplast - Aliplast alumínium nyílászáró rendszerek
Aliplast alumínium nyílászáró rendszerek 2015.10.02.
A tihanyi öregkikötő építésnél - az eredetileg tervezett alumíniumrendszert kiváltandó - az Európai Unió normáinak megfelelő aliplast MC WALL függönyfal rendszerét, valamint az aliplast IMPERIAL ajtó és ablak rendszerét tervezték be a kedvező ár elérését és a jó minőség megtartását célozva. Az Aliplast.hu honlapján megtekinthető mindkét termékcsoport összes nyílászáró-rendszere, és az építészek számára elkészített CAD file-ok is.

Aliplast - Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár
Aliplast nyílászáró és függönyfal könyvtár 2015.05.11.
Az aliplast könyvtárban többféle alumínium profilrendszerű ajtó, ablak és függönyfal elem közül választhat. A könyvtár segítségével az előre beállított nyílászáró típusokon túl egyedi felépítésű összetett ablakokat és függönyfalakat is elhelyezhet az alaprajzon. Az épületmodellbe betervezett nyílászárókról aliplast konszignációs lista is készíthető.

Aliplast - Szabálytalanul szabályos vonalak
Szabálytalanul szabályos vonalak 2015.04.01.
A többfunkciós ABATON tervezése során a homlokzattal kapcsolatos koncepció szerint az eltérő színek és formák tömege jelenik meg az létesítményen, ezzel high-tech hangulatot alkotva a naturalitás tökéletes kontrasztját. Ennek megvalósításában a legnagyobb szerepe minden kétséget kizáróan a függönyfal rendszernek volt, amely az Aliplast Aluminium Systems műszaki megoldásaival készült.

Aliplast - Tervezés CPR szerint az Aliplast alumínium profilrendszereivel
Tervezés CPR szerint az Aliplast alumínium profilrendszereivel 2015.02.19.
Alumínium profilokkal készülő függönyfalak és nyílászáróprofilok többnyire középületek tervezése esetén kerülnek a szakemberek látókörébe. Mivel a középületeket többnyire központi költségvetésből finanszírozzák, az ide beszállító cégek, így az Aliplast számára is kiemelten fontos, hogy profiljaival elérhetőek legyenek a követelményértékek. Erről saját lengyelországi laborjában végzett vizsgálatok mellett a cég a magyar piacra érvényes és a tervezők munkáját segítő dokumentumokkal készült fel.

Aliplast - Aliplast Aluminium Systems rendszeranyagok az "Év házában"
Aliplast Aluminium Systems rendszeranyagok az "Év házában" 2014.11.17.
A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara az Építészet Hónapja alkalmából tartotta az "Építészet Napját", ahol kihirdették az Év Háza Komárom-Esztergom megyében díjakat.

Aliplast - Aliplast Aluminium Systems portálok a Fővárosi Nagycirkusz főbejáratán
Aliplast Aluminium Systems portálok a Fővárosi Nagycirkusz főbejáratán 2014.11.17.
IMPERIAL rendszerünkből készült a Fővárosi Nagycirkusz főbejárata.

Aliplast - Elegáns homlokzati harmonikaajtó-rendszer
Elegáns homlokzati harmonikaajtó-rendszer 2014.07.15.
Az Aliplast kínálta Visofold és Visofold Panorama harmonikaajtó-rendszereket felváltotta az új Panorama rendszer - a háromkamrás, hőhídmentes, elegáns rendszer szélesre tárható homlokzatok, átjárók létesítését teszi lehetővé. Az alkalmazott profilok látszó szélessége csökkent, aminek hatására a szerkezet könnyeddé vált.

Aliplast - Aliplast ablak-ajtó, függönyfal és télikert profilrendszerek az eptar.hu-n
Aliplast ablak-ajtó, függönyfal és télikert profilrendszerek az eptar.hu-n 2014.06.20.
Júniustól az eptar.hu-n is tájékozódhatnak látogatóink az aliplast alumínium nyílászáró profilrendszereivel kapcsolatban. Az építőanyag katalógusunkba felkerültek a cég legfontosabb termékei; a főoldalunkon pedig tájékozódhatnak az aliplast életének legfontosabb eseményeiről.

Aliplast - Rejtett szárnyas panelajtó
Rejtett szárnyas panelajtó 2014.05.27.
A rejtett szárnyas panelajtó a legigényesebb felhasználók számára kifejlesztett lehetőség. A korszerű műszaki megoldások és a megjelenés nem csupán egy tartós és funkcionális bejárati ajtót eredményez a házon, hanem annak dísze, névjegye lesz.

Az aliplast rejtett szárnyas panelajtót nem csupán elegáns megjelenése, hanem kiváló műszaki paraméterei is jellemzik. A szerkezet különféle befoglaló méretekkel készülhet és nagyobb portálméretekhez is kiválóan alkalmazható, növelve a tervezői szabadságot egy épület megjelenéséhez valóban illő termék megalkotásával.

    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information